Razotkrivamo portfelje

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Razotkrivamo portfelje

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A ja se pitao odakle ime serislav? Pa ti čak znaš da će za godinu dvije sve na povijesno niske razine? Pa će onda turisti propasti? Serislave pa što onda riskiraš pričekaj godinu i nakrcaj se kad sve padne na povijesno niske razine. Ja ću sutra sve rasprodati na ovaj tvoj news

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Naravno da znam, sokole moj, za razliku od tebe koji evidentno ne znaš. Pumpanje novca u sustav je već podiglo svjetsku kapitalizaciju na preko 80 bilijuna, a slom 2008 se dogodio na 60 bilijuna. Svaka iduća milijarda donosi sve manji porast, tako da se peak očekuje sad negdje. Uključite si graf DJIA na Yahoo Finance za cijelu povijest pa onda ti meni reci tko s..e, a tko je smislio duhovit nadimak. Slom ove ili najdalje iduće godine, a to će biti kad tamo krene rasprodaja. Mnogi su već mnogo zaradili i znaju da više ne mogu, a kad se lavina zakotrlja, sve već viđeno.

I da, nakrcat ću se tada, a dotad sve što imam zavrtiti jedno 3-4 puta, jer me dugoročno investiranje ne zanima.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ja bi prije usporedio graf sa zaradama pa razmislio gdje se šta nalazi. Npr:
http://www.multpl.com/
ili:
http://www.multpl.com/shiller-pe/

Shillerov P/E je 10 godišnji prosjed cijene i zarade i na njemu se vidi da je S&P relativno skup. Mogu se i složiti u skupoću pojedinih burzi, ali s ovim ostalim nikako. Burze rastu sa zaradama kompanija, ne same od sebe pa se i trebaju gledati na taj način. Da je dosta tog rasta potaknuto jeftinim novcem nije ništa novo.

Sve ulupao u IGH….gubitak trenutni cca 60%….pa bumo mrtve na kraju brojili( za dvije godine otprilike),
lp

Ok , za USA nemožemo znati , ali za Europu dok traje QE ne bi trebalo doći do nekakvih lomova i poremećaja!

Dragi kolege, nemojte se ljutiti, ali svi vaši portfelji su bez veze. Znam za te priče o diverzifikaciji po tickerima, sektorima, valutama itd., čitao sam i ja Benjamina Grahama, savjeti su mu dobri, ali najbolji od svih je da se trebaš zaštititi od ozbiljnih gubitaka. To se radi tako da se kupuje dionice koje su jeftine, znači one koje posluju s barem blagim plusom, a imaju nizak P/B. I takvih ne treba biti puno u portfelju, dovoljne su dvije ili tri.
Svi vi koji imate po 30 i više % turista u svojim portfeljima, razmislite o tome. Koliko nisko možete pasti kad NYSE krene nizbrdo ove ili iduće godine u povijesno najveći lom? 60, 80 ili 90%? Razmislite.

Nakon što sam se dugo vremena igrao dugoročnog investitora, a ne trejdera, zaključio sam da sam protratio vrijeme, novce i živce. Promjenom politike, ciljajući podcijenjene dionice i primjenjujući taktiku sell on the news, u dva-tri mjeseca povratio sam sve gubitke i zaradio preko 40% na inicijalni unos na burzu. Na dionicama RIZO, SNBA, ZABA i INGR.

Dugoročno investiranje me ne zanima, samo brza prodaja uz zaradu. Što dulji horizont to veća vjerovatnost oluja, tj. lomova.

Trenutno držim SNBA i THNK. Obje radi prodaje kod preuzimanja. I snimam jednu treću dionicu. Kad uđem reći vam koju.
haha ka da citam sebe dugorocno sam se pos..la sa LKRI i PTKM cak jedno vrime i DLKV ali sam ga likvidirala na 37 kn sa pozitivnom 0 a sad sam vratila puno toga sa RIZO,SNBA,DLKV,IMZV,ZABA.trenutno pikiram VLEN.fali mi nazalost cash
Razmislite o svemu. Pozdrav!

Ove godine se pozicionira u slijedece dionice….jer ova godina je prekretnica, i to ne nasom voljom nego naredbom iz EK

Adrs
Dlkv
Sunh
Snho
Rivp
Zaba
HT

i gledajte jako vas se portfelj povecava stopom od 20-50% godisnje

jdgt 25%
kotr 30%
ktka 15%
auhr 15%
bdss 15%

IPKK

BLJE

AUHR

RIVP

THNK

preslozeno:
tuho 11,2%
auhr 9,3%
atgr 9,6%
mdka 5,5%
ledo 7,0%
ilra 3,6%
jdgt 7,7%
plag 9,2%
mais 5,7%
hupz 1,2%
koei 7,2%
kodt-p-a 7,1%
jdos 5,3%
rivp 6,8%
cash 3,5%

22.06.2015.

Domaće:
ACI 19.1%
ILRA 13.5%
ADRS-P 8.9%
JDOS 7.2%
KOTR-P 6.2%
HTCP 4.9%
KOSN-P 2.4%
HMAM 1.8%
ATLN 1.3%
PCTS 0.7%

Strane:
LXP 3.6%
SLV 2.0%
ITUB 2.0%
REM 1.0%

Keš:
HRK 13.6%
USD 7.8%
EUR 4.0%

Od nove godine prinos cca 8% uključujući dividende. Zadovoljan, za sada iznad očekivanja, ni ova 2015.g. nije loša. 2 mjeseca nitko ništa ne piše na ovoj temi. Gdje je ekipa?

Zvzd – 40%
Snho – 40%
Dlkv – 10%
Sunh – 8%
Atpl – 2%

Novac
Dolar – 75%
Euro – 25%

New Report

Close