Za ovu godinu (od 1.1.2009. do 16.10.2009) mi je prinos 62%.
Crobex u istom razdbolju (1722-2300) 33,5 %
[/quote]
Moj portfelj 57% u plusu.Bolji ste kolega 5%.
Trenutno:
1)HT
2)VIRO
3)JNAF
4)TISK
5)PTKM
6)JDPL
7)ATGR
8)VLDS
+ još nešto nelikvidnih
Neznam sto vidite u tom Krasu.
Mozda vrijedi vise ali dok god glavnu igru vode radnici koliko firma vrijedi nema nikakve veze.
Firma se nije makla naprijed u zadnjih 10 godina.
Nazalost samo su torticu u stangicu pretvorili. I nista vise.
Prodaja moguca ali dok se radnici sloze nista od ovoga.
Samo moje misljenje.
Mozda vrijedi vise ali dok god glavnu igru vode radnici koliko firma vrijedi nema nikakve veze.
Samo moje misljenje.
recimo da je tvrtka na pola booka, a posluje pozitivno, nezadužena, likvidna, u defanzivnom sektoru
Neznam što bi treblo napisati da je čovjek u minusu i onda bi dobio stotku.
Stvarno ne kužim!
Prošla godina je bila katastrofa i neznam to nije popušio uključujući i mene ali hebemo ove godine se dalo pristojno zaraditi.
Tko misli drugačije nek preispita svoje razmišljanje.
Od više prema manje
Ledo
Dlkv
ulpl
lkpc
jnaf
jdpl
atpl
kras
tisk
atgr
ptkm
adpl
kaba
i nekaj keša, cca 10 %
Od više prema manje
Ledo
Dlkv
ulpl
lkpc
jnaf
jdpl
atpl
kras
tisk
atgr
ptkm
adpl
kaba
i nekaj keša, cca 10 %
P dizelinjo mi imamo vrlo slične portfelje, će me pratite [thumbsup]
Ulpl
Tisk
Korf
Ingra
Zvzda
Adpl
Lvcv
Kras
Kaba
Jnaf
+4 nelikvidne cca. 20% portfelja
Kač 5%…[proud]
Samo moje misljenje.
recimo da je tvrtka na pola booka, a posluje pozitivno, nezadužena, likvidna, u defanzivnom sektoru
[/quote]
slažem se 100% sa bluemanom i drago mi jeda je našao malo vremena za forum dok djete spava
jedino što isplaćuju 18 kuna dividende što je pristojan DY na trenutnu cijenu (pitanje je dokada)
s obzirom na equity premalo zarađuju, prihodi ne rastu godinama, a tržište ja naraslo barem dvostruko u zadnjih pet godina. market share im se prepolovio.
taj BV im ništa neće značiti ako ih uskoro netko ne kupi i to jako brzo
Samo moje misljenje.
Pa jesi živ? nema te ni za lijek!
evo jedna stotka jer mi je drago vidjet te! [thumbsup]
a za odgovor na KRAS evo copy/paste što sam jednom kolegi na isto pitanje odgovorio na pm:
margin of safety. tesko da moze past puno nize, tehnicki izgleda dobro. treba probit 300 za jaci up. na 270 betonska potpora. fundamentalno prezivjet ce krizu sigurno , na 0,55 BV, ubrzana likvidnost na 1,25, nisko zaduženi… jednom riječi bilanca je skroz ok a ona je u krizi kraljica. P/L nije nešto extra niti će biti ali ne igram ovo kao growth play (iako su mi takvi draži) nego čisti value play
Od više prema manje
Ledo
Dlkv
ulpl
lkpc
jnaf
jdpl
atpl
kras
tisk
atgr
ptkm
adpl
kaba
i nekaj keša, cca 10 %
zaboravih zvzd, negdje je pri dnu
Samo moje misljenje.
[/quote]
slažem se 100% sa bluemanom i drago mi jeda je našao malo vremena za forum dok djete spava
jedino što isplaćuju 18 kuna dividende što je pristojan DY na trenutnu cijenu (pitanje je dokada)
s obzirom na equity premalo zarađuju, prihodi ne rastu godinama, a tržište ja naraslo barem dvostruko u zadnjih pet godina. market share im se prepolovio.
taj BV im ništa neće značiti ako ih uskoro netko ne kupi i to jako brzo
[/quote]
Nisi baš u pravu, prihodi im konstantno rastu..
Drugi je par opanaka što im i rashodi rastu,pa dobit nije sjajna..
Najveci problem je neto profitnamarža, al to se vrlo lako da srediti,
1) da svaka baba tamo nema mobitel
2) Kad sam prošle godine išao tamo nekaj za dividendu, samo kaj mi nisu janjetinu naručili…( jednostavno su prerastrošni)
3)Kad bi imalo ozbiljan lider ovo išao kupiti, nevjerujem da bi cijena išla ispod 1,5-2 booka…
Ipak su jedan od najjacih brendova na ovim prostorima, na to se placa debela premija
Ovo nije dionica na kojoj cete zaradit 150 % u mjesec dana, ali daje sigurnost, i mislim da bi svaki ozbiljan investitor barem trebaop obratit pozornost na nju
Kraš je kuna koja se prodaje za 55 lipa. Ta kuna možda za par godina neće vrijediti 2 kune kao što je slučaj sa Jnaf, Atgr, Ledo, Ernt… ali niti ne mora. Takve je ok platiti s premijom. Kraš se nudi s diskontom.
@DIZELAS
da se razumijemo, ja nisam komentirao cijenu i vjerujem da bi se dobro prodali, ali da im je Vidošević & co jedan uteg to stoji.
2008. godine prihod po prodaje u RH im je bio 631 milion, a 2002. godine 583 milion kuna, ukupno 8% rasta.
istovremeno, potrošnja konditorskih proizvoda je duplo veća (po količini u tonama) što znači da im se market share prepolovio
sve stoji, imaju najjači brand, tržišni su lider od domaćih konditora, ali rade loše i svakim danom im se smanjuje vrijednost u slučaju potencijalnog preuzimanja
a za dalje možemo na temu kraš