Razgrabljeno 18 milijuna eura Podravkinih zapisa

Naslovnica Forum Komentari članaka Razgrabljeno 18 milijuna eura Podravkinih zapisa

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Iskreno ne mogu vjerovati – management firme na prijedlog CFO-a se zaduzuje za 18mil EUR i to uz enormnu kamatu od 9% a da pri tome kupuju dionice za trezor kako bi sprijecili bunt radnika i dionicara (umjetno drze cijenu). Nakon toga veli da ce reporgramirati dug – pa sto je vama ljudi reprogramirat dug po 6% kta za dug od 9% kta. I na kraju kuloari nemaju pojoma ili pak netko laze. Belup nikada nije imao u zadnjih 10 godina bolju naplatu jer su dugovi HZZO smanjeni sa 300 na 180 dana, jer je HZZO samo u sijecnju uplatio 800 mil kn, jer su rokovi naplate bolnica 60 dana (osim dugorocnog duga) jer HZZO smanjuje rokove placanja svojih obaveza na 120 dana…dakle laz je da je lova potrebna Belupu.

Ovo je jos jedan katastrofalan potez CFO-a koji prije nego sto je postao CFO Podravke nije bio ni u jednoj kompaniji CFO.

Pa tko bi bio lud da ne upise zapise Podravke po 9% kta…i sto ce se desiti – nece moci otplati i napravit ce debt equity swap i tko ce nadrljati mali dionicari i buduci penzioneri jer ce opet dionica doci na 80kn…

nažalost Podravka nije jedina firma koja izdaje komercijalne zapise sa visokom kamatnom stopom, a istovremeno kupuje vlastite dionice. magma to radi također. to je meni katastrofalna politika. i tražili su 10 milja, a zadužili se dvostruko više. Zašto, kada znamo da su kamatne stope nepovoljne.

New Report

Close