Radnici Plesa idu u štrajk, zbog strane konkurencije 500 bi ih moglo ostati bez posla

Naslovnica Forum Komentari članaka Radnici Plesa idu u štrajk, zbog strane konkurencije 500 bi ih moglo ostati bez posla

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

1034 djelatnika? Europski aerodromi sa višestruko većim brojem putnika zapošljavaju i do dvostruko manje radne snage.

a čemu ovo!? http://politikaplus.com/novost/46112/zracna-luka-zagreb-u-petak-zatvorena-zbog-strajka

vlada nepovjerenje u iščekivanju koncesionara, budući su radnici i sindikati vrlo svjesni kako žive kao bubrezi u loju, sjekire u medu itd. itd.
Sama činjenica kako stvari izgledaju vrlo slično kao i 1960tih (infrastrukturno), puno govori o tome koliko je dobar sadašnji model upravljanja zračnom lukom od strateške važnosti za zemlju (turističkm, poslovnom i opće ekonomskom pitanju). Razina usluge, cijene i trenutna ponuda na zračnoj luci su također vrlo kritične točke.
Lijepo je primati visoke plaće, imati godišnje regrese, dobivati astronomske božićnice, doplatke, sistematske itd itd. – a cijene prihvata astronomske. Nacionalna kompanija Croatia Airlines se za to cijelo vrijeme guši, a među ostalom i radi “parking slot” fee-ova koji su previsoki za ovakav jedan aerodrom.

hitno u koncesiju da se spasimo sami od sebe. možda nešto naučimo za 30 godina, pa onda možemo ponovno gospodariti odgovorno.

čitam članak nekoliko puta i ne vjerujem, poslovno sam često u Švedskoj i manjim dijelom u Danskoj; Aerodrom u Copenkagenu ima promet od 21 milijun putnika a zapošljava 1700-2000 ljudi. Računicom Zračne luke ZAgreb bilo bi zaposleno oko 11000 ljudi. kocesija pod hitno!

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

“hendleri” i “provajderi”…..what happened to good old Croatian???

New Report

Close