Gubitnici se uvijek žale. Domoljub Granić se nikako ne može pomiriti sa činjenicom da nema više korupcije i sigunih dogovora ispod stola.
koliko se može zamijetiti, jedino ei je nastupio u nekakvom konzorciju, svi ostali konzaltinzi se ponudu dali sa svojim snagama.
nije mi jasno kakav bi stručni razlog bio za takav konzorcij. u građevinskom izvođenju jedan ima dizalicu, drugi bager, pa se ujedine dva ako nemaju dovoljno kapitala i resursa.
u konzaltingu je najvažnije znanje i reference, i baš me zanima što ei ima uložiti u konzorcij s američkim partnerima specijaliziranim za lng? pravno savjetovanje? dobre veze s kom-partijama na vlasti? mogućnost uspješne predstečajne nagodbe?
vodstvo ei nastupa jednako promašeno kao i ostali hrvatski komunistički mastodonti – gura se baš u sve i svašta. zar za znanstvenu ustanovu ne bi trebalo biti ključno imati neki specijalistički fokus da bi našla mjesto na tržištu? ključni problem je u menadžmentu, kojekakvi granići, radići, oppenheimi i slični su kao u kamenu uklesani bez obzira na poslovne rezultate svojih sljedbi. pozavidjeli bi im egipatski faraoni, ali tako je to kad politika blokira uvjete tržišne ekonomije.
Dakle problem je kada HDZ o vlastitom trošku angažira strani institut da napravi program i savjetuje.
Nije problem kada hrvatska vlada o hrvatskom trošku da 17 M HRK strancu za savjet.
Tko je ovdje lud?
Radimo sa ovima, jednna gore navedeni Consultinga. U Njemackoj sam. Nisam vidio u zivotu kakve gluposti predlazu, i kasiraju ogroman novac za to. Po meni to je kradja novca, izvlacenje iz proracuna. Radio sam sa vise takvi Kompanija. I nemaju pojma, uce se kad dodju u tvrtku. Umjesto da se sefovi dogovore,da naprave cross-functional Team, moze i sa nekom Firmom sa kojom si u suradnji, koji znaju o cemu pricaju, rade. Koji i poslje consultinga ostaju u Firmi, znaju sto je ucinjeno i mogu se mjere toga radit…sorry