Obzirom na nivo netransparentosti kojom se firmom upravlja nije li bolje za sve male dioničare koji nisu u talu s vodećim da je dividenda što veća ?
Ako dobit ove godine bude u rasponu 130-150mn HRK bit će prilike za još jednu takvu izdašnu dividendu.
Prema zadnjim postovima ovdje nekako je očito kako Dicentra treba lovu pa ce sad Pevec isplatiti ljepu dividendicu da Dicentra može nastavit kupovat dionice…..dok njima treba love ici ce dividenda svima a kasnije……kraj priće ovdje je očit več odavno kao i scenarij priće…..
lupetam i bas uizivam
sto uopče znaci ovaj post – znate li i dsami. divka od 30 posto je grom. kraj priče.
Kolega, okupajte se u hladnoj vodi i ponovo pročitajte post…..nisam pisao ništa o “gromovima” i iznosu dividende….iznos je odličan a koja je perspektiva dioničara dugoročnog ulagača u ovoj dionici gdje dioničarstvo postoji samo dok oni ne prikupe sve a onda mogu bit i d.o.o.?
Kao mali dioničar rekao bi da je ovo prije svega nagrada za strah…
[/quot
U svakom slučaju čestitke dioničarima……i još puno ovakvih dividenda vam želim….
Ako je sada isplaćena dividenda to je odličan znak i nema razloga
da ne budu i ubuduće. Zašto su neki jalni pa to nikako ne mogu sakriti
ne znam, teško mi je tako jalno razmišljati. Već ova dividenda pokriva svaki
rizik. Bilo bi super da se dionica uvrsti na burzu, jer ovako nije zadovoljavajuće.
U zabludi ste.
Oni ce maksimizirat vrijednost njihovog kapitala jedino i samo na burzi a ne putem doo-a.
Prema zadnjim postovima ovdje nekako je očito kako Dicentra treba lovu pa ce sad Pevec isplatiti ljepu dividendicu da Dicentra može nastavit kupovat dionice…..dok njima treba love ici ce dividenda svima a kasnije……kraj priće ovdje je očit več odavno kao i scenarij priće…..
lupetam i bas uizivam
sto uopče znaci ovaj post – znate li i dsami. divka od 30 posto je grom. kraj priče.
Kolega, okupajte se u hladnoj vodi i ponovo pročitajte post…..nisam pisao ništa o "gromovima" i iznosu dividende….iznos je odličan a koja je perspektiva dioničara dugoročnog ulagača u ovoj dionici gdje dioničarstvo postoji samo dok oni ne prikupe sve a onda mogu bit i d.o.o.?
[/quote]
Mislim da si ti u zabludi. Većina sličnih kompanija u okruženju ima svoje lokalne podružnice i njihove matice su uglavnom sve privatne kompanije (bauhaus, obi, toom i sl.). A i ne znam tko bi u ovome trenutku na ovome tržištu bilo što fer vrednovao. Ako ste mislili na mirovince, vidite da oni drže nekoliko izdanja cjenovno stabilnima, al za neke značajnije pozicije odnosno ulazak u njih očito je, nisu baš raspoloženi, barem dok se kroz predstojeću mirovinsku reformu ne riješi pitanje njihove dugoročne održivosti.
Sama cijena koja se ovdje licitira je po mojem osobnom sudu tek skup lijepih želja bez pokrića u fer vrednovanju i mogućoj stvarnosti.
Ovde vise nije pitanje hoce li se PEVEC vratiti na burzu, nego kada ce se vratiti.
Pitanje je isto koja je fair value dionice u ovom trenutku (ne uzimajuci u obzir da nisu na burzi)?
Netko je spominjao 1000 kuna, ja mislim da je to bilo za 2017. godinu, kad je EPS bio 86, neto dobit 111 miliona kuna, 1,65 milijardi prihoda uz 6,65% neto marze, EBITDA marža na 9,35%.
U Peveca najavljudu da ce u 2018. godini imati 2 milijarde kuna.
Ako ce imati isto neto marzu od 6.65% dodemo do neto dobiti od 133 miliona kuna odnosno EPS oko 102 kune.
E sada, pitanje je po koliko se moze trziti PEVEC kad bi sutra izasao na burzu?
U velikom su procesu rasta, imaju odlican cash low, nisko su zaduzeni, PEG nisam racunao ali vjerujem da je brutalan…, firma za pozeliti.
Tkoder, voljeli mi upravu ili ne, jako su sposobni i znaju sta rade.
Negdje sam procitao da planiraju otvoriti 40-tak centara a tek su mislim na 24 centra.
Vjerojatno ce se siriti i u BIH, mozda kreirati neke svoje brandove…
Da sutra izade PEVEC izade na burzu, i postanu transparentni sta mislite koliko vrijedi dionica?
61 kn po dionici i mislite da je ovo slučajan jednokratan događaj ?
Pa ovo je tvornica casha i ne vidim razlog zasto ne bi nastavili u istom tonu.
Pare su vam prosle ispred nosa i sad pokusavate sebi racionalizirati situaciju.
Pogledajte malo ostale firme i njihove dividende i valuacije, pa dodajte veliki diskont dok ne postanu transparetni.
@Juka
Mislim da si ti u zabludi. Većina sličnih kompanija u okruženju ima svoje lokalne podružnice i njihove matice su uglavnom sve privatne kompanije (bauhaus, obi, toom i sl.). A i ne znam tko bi u ovome trenutku na ovome tržištu bilo što fer vrednovao. Ako ste mislili na mirovince, vidite da oni drže nekoliko izdanja cjenovno stabilnima, al za neke značajnije pozicije odnosno ulazak u njih očito je, nisu baš raspoloženi, barem dok se kroz predstojeću mirovinsku reformu ne riješi pitanje njihove dugoročne održivosti.
Sama cijena koja se ovdje licitira je po mojem osobnom sudu tek skup lijepih želja bez pokrića u fer vrednovanju i mogućoj stvarnosti.
Ne znam je li ovo nagrada za hrabrost kako neki spominju ili nagrada za nepromišljenost (izraz da izbjegnem cenzuru) dioničara, ali bilo bi ugodnije iskustvo da se moglo normalno trgovati makar po višoj cijeni računajući na pošten odnos prema dioničarima.
Rezultati poslovanja su dobri, bolji no što sam očekivao jer sam bio skeptičan prema nekim potezima. Još se uvijek oduševim kad vidim police bobija, ili u letcima uz TV iste grickalice.
Ako se vraća na burzu koji je bio cilj odlaska? Što su time postigli?
Da jeftino pokupe dionice od malih dionicara.
ovo je nagrada za promisljenost, jer je omjer rizika profita bio u nasu korist.
Svatko je mogao zarizikati 5% portfelja i na to dobiti povrat 7 – 10 puta kroz iducih par godina, a tko zna, mozda i i vise jer je uprava sposobna i ocito zna voditi firmu.
Cilj odlaska je bio da se pokupuje po po 170 kuna sto vise.
Prijelomni trenutak je bio kad je izglasana dokapitalizacija gdje je namjera bila zastrasiti male dionicare sa istiskivanjem, zatim je poslana ponuda od 175kn svim dionicarima kao zadnja sansa za izlazak iz Peveca.
Oni koji su se prepali su prodali, samo najtvrdi su ostali.
Mislim da je vecina koji su ostali u PEVECU onog trenutka kad je izlazio sa burze i sada u Pevecu
Nakon toga je odbijena dokapitalizacija i tu je vec sve bilo jasno kako ce to ici dalje.
I zato svaka cast svima koji su ostali u PEVECU, svi su gledali omjer rizika/profita i svi su pogodili a ovo nam je sada svima nagrada.