PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kada bi sjelo 400 mil kn kroz zamišljeni dokap + 80 mil dobiti 2017. + prvi kvartal 2018. imamo pola mlrd kn na računu firme i garantirano punu podršku Udruge dioničara ka Upravi društva.
Tada možemo govoriti o jačanju bilance društva, a ne ovaj pamflet.

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

800 milijuna do milijarde kuna?

A na temelju čega konkretno procjenjujes da vrijedi toliko?

Na temelju brojki i to je konzervativna procjena. Ako firma zaradi godišnje neto 80 mil kn koliko bi mogla vrijediti?
Usporedi to sa ostalim firmama koje zarađuju toliko pa vidi tk istih. Prihodi idu prema 2 mlrd.

Dragi moji o cemu vi mastate kojih 400 milja… budimo realni preostaje nam tesko bitka s jakim neprijateljem ciji svaki korak treba pomno analizirati…
zasto dicentra i dalje konstantno kupuje po 169?
zasto su prebacili 10 komada na skriveni racun?
zasto je sjednica zakazana bas 10. travnja na dan isteka agrokorove nagodbe?
od kud dicentri sva ta lova i zasto su toliko sigurni da im taj neko nece zabit noz u leda?

Ja-sam
Nista nije sigurno. Nista.
A 10. travnja? Ajme meni…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

ja-sam

to je hipotetski, napisao sam: …da bi netko… Ovdje nije uvjet 1,3mil dionica nego 130 mil kn max. uz moguću cijenu od 100 kn teoretski.

vauvau

to vam je 6-7 ebitda (znam da su vr.usklađivanja jednokratno podigla ebitdu u 2016. ali za očekivati je da je ebit u 2017. to anulirao.

ev/ebitda za 2016. iznosi 1,47 prema md portal. Kada bi netko htio kupiti pvcm što mislite koliko bi morao ponuditi (npr Dicentri)?

Ako je dobit 80mil, a cijena 169kn trenutni p/e = 2,76

Ako su moje brojke ok p/e 10 daje cijenu od 612kn i tako dolazimo do tk od 800mil.

Kada bi sjelo 400 mil kn kroz zamišljeni dokap + 80 mil dobiti 2017. + prvi kvartal 2018. imamo pola mlrd kn na računu firme i garantirano punu podršku Udruge dioničara ka Upravi društva.
Tada možemo govoriti o jačanju bilance društva, a ne ovaj pamflet.

Naravno uz pravo prvenstva postojećih dioničara.

Ako su moje brojke ok p/e 10 daje cijenu od 612kn i tako dolazimo do tk od 800mil.

Ovdje kolega ante pričamo o konzervativnoj vrijednosti PVCa….

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

[/quote]

Pa napisao sam negdje gore. Ali budući da Pevec ovisi o Hr gospodarstvu i da posluje isključivo u domaji i treba stvari gledati konzervativno. Naravno da je isto tako realno očekivati stabilizaciju prihoda na 2 mlrd kao i dobiti od 100mil godišnje kada se otvore svi planirani centri. Za ovu godinu imamo u najavi Samobor i Zg.

[/quote]

Pa napisao sam negdje gore. Ali budući da Pevec ovisi o Hr gospodarstvu i da posluje isključivo u domaji i treba stvari gledati konzervativno. Naravno da je isto tako realno očekivati stabilizaciju prihoda na 2 mlrd kao i dobiti od 100mil godišnje kada se otvore svi planirani centri. Za ovu godinu imamo u najavi Samobor i Zg.
[/quote]

Stari PEVEC u najboljim danima imao je dnevni prihod oko 10 milja kuna…. Nema dvojbe da će se to ponoviti….

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

New Report

Close