PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vidim da nekima je tesko shvatiti – jedno smo mi buregdzije, drugo su herr einhell ili bilo koji veći odbvaljač.

Mi ne možemo skoro ništa, oni mogu platiti odvjetnika. Ako je samoborka bil auzela loše odvjetnike, ne znači da če svi uzeti loše odvjetnike.

Dobro, što ovdje svi stvarno misle da herr einhell i ostali – da oni ne prate pevec (a čovjek potegao do zh na skupštinu lani), da one ne paze na svoju imovinu. pa ako je ovo jos jedna svinjarija protiv suvlasnika, onda je i protiv njih, nije samo protiv nas buregdzija, svi ce jednako nastradati – onda c ei herr einhell istisnuti za bakšiš. A ČOVJEK JE IONAKO VEC MORO OTISATI 80 ILI 90 POSTO OD PRVOBITNOG POTRAŽIVANJA.

Pa Herr Einhell koliko ja shvacam igra s njima.

Pozdrav kolege,

Danas sam predao papire, prodajem svoje dionice.
Nakon zadnjih vijesti, odustajem od peveca.
Gubitak je minimalan, žal za propuštenom prilikom za dobru zaradu…maksimalan.

Nisu mi jasni motivi uprave.
Doslovno na silu žele 100% preko noći, pošto-poto.
Vjerujem u karmu, vratit će im se to…kat-tad.

Ima li netko pretpostavku zašto su dali javnu ponudu za dionice? I upravo s tom cijenom? Mogli su prvo čekati dokapitalizaciju?

Što ako neki šeik ponudi 1.300.000 dionica po 101, 00 kn. Postoji li obveza prihvaćanja te ponude? Čisto teoretski.

Možda Herr nije sirotinja, ali prema pisanjima na forumu podržava ih otpočetka. Izgleda da će i on dobit lekciju u poslovnju od pevca, još jednu.

Zato da im mali prodaju sto vise jer prikupljanje vjerovatno nije bas islo.
Tako da imam i svoju neku tezu oko tog dokapa, ali s obzirom da je skroz spekulativno i neprovjereno ne bih iznosio da ne bi netko rekao da spamam.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Hvala upravi!

Nisam prodao ni jednu dionicu Peveca. Nije da imam mnogo ali sve što sam kupio ostavljam. Ako je Pevec iole ozbiljna firma, neće istisnuti male dioničare. Zapravo neznam zbog čega bi to radili. Ako skupe recimo 90 posto, ako imaju išta u glavi, neće raditi istiskivanje, jer suludo je rušiti reputaciju radi 10-15 posto zarada. Međutim, na ZSE, a i ostalim burzama u regiji po inerciji sam skeptičan. Čisto zbog pravne nesigurnosti, ne zbog sumnje u vrijednost. Po, mom sudu, dionice Peveca su u sljedeće tri godine najbolja ponuda na ZSE, samo se nadam da će se vratiti na burzu dok budu dobro radili. Apeliram na menadžment, ako ovo čita, da tom malom finom gestom povratka ili neke dividende u budućnosti opovrgnu sve "zle" jezike. Jer samo ako daješ i dobit ćeš više:)
Sretno svim dioničarima i upravi u otklanjanju prepreka za povratak u burzovne vode!

Drago mi je da ima razumnih ljudi na forumu..Na forumu se stvara kriva percepcija da Uprava radi protiv malih dioničara..Upravo je obrnuto..Udruga malih dioničara javno pljuje po Upravi Peveca i zbog toga sa Upravom nema komunikaciju..
[/quote]

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Jel to Kutina prodala dionice?
Plus jos nesto skupljeno.
Ili su upisali rezultate prikupljanja po ponudi?
Koja doduse jos traje desetak dana.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Hvala upravi!

Drago mi je da ima razumnih ljudi na forumu..Na forumu se stvara kriva percepcija da Uprava radi protiv malih dioničara..Upravo je obrnuto..Udruga malih dioničara javno pljuje po Upravi Peveca i zbog toga sa Upravom nema komunikaciju..

[/quote]

Juka na pravom ste putu..
Bez obzira što ste sarkastični. Jedini put je osnivanje nove udruge sa ljudima koji nisu konfliktni, te traženje sastanka sa Upravom..
Siguran sam da bi vas primili i objasnili vam vaše nedoumice u razmišljanju oko budućnosti Peveca..
Te samim o poziciji malih dioničara..

Hvala upravi!

Juka na pravom ste putu..
Bez obzira što ste sarkastični. Jedini put je osnivanje nove udruge sa ljudima koji nisu konfliktni, te traženje sastanka sa Upravom..
Siguran sam da bi vas primili i objasnili vam vaše nedoumice u razmišljanju oko budućnosti Peveca..
Te samim o poziciji malih dioničara..

[/quote]
Cijena po kojoj ce dokap proc sve ce rec o poziciji malih dionicara, a dosadasnji potezi nisu rekli puno u njihovu korist.

Ignore : renči

Ako netko uleti s 200-300 kn za 780.000 kom u prvom krugu taj preuzima kontrolu na skupstini.
Uglavnom, zanimljivo su to slozili.

Tesko mi je vjerovat da ce se to desit al eto neka mala sansa postoji, dokap po 170 ne bi bio toliko los za male dionicare toliko, dokap po 100 je los.

Malo si ovih dana razmisljam ima li smisla drzat ovo recimo da bude 2 300 000 dionica uz najnizu cijenu dokapa od 100kn s cime bi dobili 130 mil na racunu, pretpostavimo da bi vecina dionicara bila na nuli na 200kn to daje kapitalizaciju od 460 mil uz pretpostavku da ce prihod bit na razini 1.5 mlrd prosle godine, te da jos s tim dokapom otvaranjem novih centara i rastom postojecih mogu u kratkom roku 1-2 god doc do 2 mlrd prihoda te konzervativno ako uzmemo bar 60 mil dobiti opet ima dovoljno prostora za rast od tih 460 mil kapitalizacije naravno pod uvjetom da nema daljnih dokapitalizacija i radnji koji idu u smjeru umanjivanja vrijednosti malih dionicara recimo da bi u realnim uvjetima dionica vrijedila bar 300kn tj 690 mil kapitalizacije to bi bio rast od 50%, sad da na trzistu ima nesto povoljnih kupnji onda se mozda ne bi ni razmisljao prodat ali nije da ima nesto izbora i ne ocekujem da ce tek tako bit ima nekih prilika ali tu sam vec nesto izlozen pa sad razmisljam se koliko ima smisla drzat s obrzirom da je sad rast dionicarima dokapitalizacijom ogranicen, a lova zatocena ???….. s druge strane dokap po 170kn daje bolju sliku jer se otvaraju vece mogucnosti za sirenje pa s tim i veci rast.

Ignore : renči

Ovdje je stvar jednostavna. Firma trenutno vrijedi oko 800mil – 1mlrd kn. U 2016. dobit bez rezerviranja, usklađivanja bila bi oko 60 mil kn. Novi centri, rast potrošnje sigurno su pridonijeli rastu prihoda na 1,6mlrd. Uz npm od 5% dolazimo do neto dobiti od 80mil kn.
Da bi netko ovo dokapitalizirao (izdavanjem novih 1,3 mil dionica) bez da ošteti ostale dioničare trebao bi ubaciti 400 mil kn, a limit je na 130 mil uz moguću cijenu od 100kn.
Međutim ovdje je fokus na stjecanju novih %taka od strane jednog dioničara (Dicentra) na štetu ostalih i to drastičnu štetu.
Svi navedeni razlozi za dokap su naravno laž i to se može lako dokazati. Firma je glavninu investicija odradila, konkurencija ne prijeti, dapače, prihodi i dobit u zadnje 3g. exponencijalno rastu, kredit od 130 mil. sa današnjim kamatama Pevec servira iz ona dva kafića.

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Naravno.
To sto navode kao razlog su obicne lazi.
A u lazi su kratke noge.

New Report

Close