Odakle Dicentri te pare, pa nisu oni baš tako velka tvrtka. Jedino ako će se zadužiti.
Ili jednostavno piše dicentra, a čitaš gasodruštvo prvo po redu.
Dicentri je postojeći dioničar i oni su
” isključeni” barem formalno. Barem ćemo saznati tko stoji iza njih .
Odakle Dicentri te pare, pa nisu oni baš tako velka tvrtka. Jedino ako će se zadužiti.
Ili jednostavno piše dicentra, a čitaš gasodruštvo prvo po redu.
Dicentri je postojeći dioničar i oni su
" isključeni" barem formalno. Barem ćemo saznati tko stoji iza njih .
[/quote]
Ovo je krivo postojeci dionicari nisu iskljuceni, iskljuceni su samo oni koji ne mogu podnjet ponudu u minimalnoj vrijendosti od 800 000 kn
pa to je sascim uobičajeni postupak – nitko niakda nije ni napravio drukčije dokap no tako – svi idu na kvalificirane ulgače i isključenj prava prvenstva da ne moraju izdavati prospekt.
Naravno, nitko ne brani postojećim dioničarim ada iskrcaju 800 000 i više i sudjeluju u dokapu. S te strane, ovdje nema zamjerke
Ponabljam svoje zapažanje
1. Ako dientra jako podeblja svoj udio nakon dokapa, to znači da je dokap još jedn asvinajrij au njihovoj režiji
2. Ako ne bud etako, ako dokupi dicentra, ali i drugi, to je onda znak da stvari idu ka otvaranju – drugi dioničari daju novac, i dobiju većiu udio, a možda i veće suodlučivanje
Nešto od tog amor abiti, nema ništa treće – ili će ima ti puno vie dionica ili neće.
Joj, joj, joj ovdje se nitko vise ne snalazi. Udruga će razmotriti…, a sto je dosad radila? Uvijek ste korak iza njih, stisnuti uza zid i ne da ne možete, nego se ni ne trudite pomaknuti. Nije ništa bolja situacija ni ovdje na forumu gdje se stalno raspredaju scenariji u kojima dioničari neće “proći tako loše” i kao doći će i taj dan kad će većinski promijeniti stav prema manjinskima i kad ce se “otključati” vrijednost?! Ili će dojahati vitez na bijelom konju i baciti kovčeg zlata pred Dicentru i crnu magiju koja će preokrenuti cijelu stvar u vasu korist?!
Dečki, to tak u stvarnom životu ne funkcionira. Ako nešto izgleda kao patka, kreće se kao patka i glasa se kao patka, onda je vrlo vjerojatno patka.
Ne znam zašto se svi toliko bojite squeez out-a? Pa to vam je najbolja varijanta da se naplatite, ako mislite da postoji velika disproporcija izmedju cijene i fer vrijednosti. Naravno, i to nosi svoje rizike koji nisu mali. Uglavnom morate se ubuduće bolje organizirati i ne fantazirati. Problem ili situacija se neće rijesiti sama od sebe.
Bez brojeva se nema sto razmatrati.
Vrijednost postoji i utvrdit ce se / isplivat ce kad za to dodje vrijeme. Tu nema bojazni.
Prosto ko pasulj.
Joj, joj, joj ovdje se nitko vise ne snalazi. Udruga će razmotriti…, a sto je dosad radila? Uvijek ste korak iza njih, stisnuti uza zid i ne da ne možete, nego se ni ne trudite pomaknuti. Nije ništa bolja situacija ni ovdje na forumu gdje se stalno raspredaju scenariji u kojima dioničari neće “proći tako loše” i kao doći će i taj dan kad će većinski promijeniti stav prema manjinskima i kad ce se “otključati” vrijednost?! Ili će dojahati vitez na bijelom konju i baciti kovčeg zlata pred Dicentru i crnu magiju koja će preokrenuti cijelu stvar u vasu korist?!
Dečki, to tak u stvarnom životu ne funkcionira. Ako nešto izgleda kao patka, kreće se kao patka i glasa se kao patka, onda je vrlo vjerojatno patka.
Ne znam zašto se svi toliko bojite squeez out-a? Pa to vam je najbolja varijanta da se naplatite, ako mislite da postoji velika disproporcija izmedju cijene i fer vrijednosti. Naravno, i to nosi svoje rizike koji nisu mali. Uglavnom morate se ubuduće bolje organizirati i ne fantazirati. Problem ili situacija se neće rijesiti sama od sebe.
Evo VauVau, vjerovali ili ne ali da se i s vama složim sto posto. Mislim da je odavno jasno da je naivno očekivati bilo što pozitivno i nije mi jasno kako većina ovdje tumači kao da su oni na slijepo izbacili i broj dionica i iznos dokapa i sve. Nemaju pojma tko bi se mogao javiti, pucaju na široku javnost pa tko bude bude… Prestanite se zavaravati ljudi, da je tako ne bi poziv na glavnu skupštinu doslovno sakrili na svjojoj stranici nego bi bili po svim protalima i novinama zadnjih mjesec dana.
Još jedna predstava, nakon ovoga će po svojim računima kumulativno imati iznad 85% a vi se i dalje nadajte. Čak i da netko kupi od njih po 300 nema obvezu davanja ponude. Sve skupa je ovdje 500 rizika i jedna nada da firma vrijedi duplo više u odnosu na cijenu. Ima takvih još na burzi sa puno puno manjim rizikom… A najgore je što je ovo sve već odavno jasno.
Evo VauVau, vjerovali ili ne ali da se i s vama složim sto posto. Mislim da je odavno jasno da je naivno očekivati bilo što pozitivno i nije mi jasno kako većina ovdje tumači kao da su oni na slijepo izbacili i broj dionica i iznos dokapa i sve. Nemaju pojma tko bi se mogao javiti, pucaju na široku javnost pa tko bude bude… Prestanite se zavaravati ljudi, da je tako ne bi poziv na glavnu skupštinu doslovno sakrili na svjojoj stranici nego bi bili po svim protalima i novinama zadnjih mjesec dana.
Još jedna predstava, nakon ovoga će po svojim računima kumulativno imati iznad 85% a vi se i dalje nadajte. Čak i da netko kupi od njih po 300 nema obvezu davanja ponude. Sve skupa je ovdje 500 rizika i jedna nada da firma vrijedi duplo više u odnosu na cijenu. Ima takvih još na burzi sa puno puno manjim rizikom… A najgore je što je ovo sve već odavno jasno.
[/quote]
Sve je jasno. Ne samo vama.
Samo postoji jedno retoricko pitanje:
Ako vec imaju apsolutnu kontrolu, od prosle godine, a i prije, zasto se tako grebu za sto vise dionica? Da bi istisnuli i razvodnili nekoliko % dionica od branitelja i ostalih? Moze biti, ali nekako bih rekao da je tu u pitanju predstojeca raspodjela onoga sto te dionice nose. Doista mozda grijesim, ali ne vidim drugi smisao hvatanja dionica kad vec imas kontrolu.
A koji je smisao ostanka u dionici u kojoj ti većinski vlasnik svakodnevno poručuje da te ne želi?
mazohizam?
🙂
Serislave, ja mislim da bi nas sad samo trebala dva pitanja zanimati:
KAD će nas istisnuti i po KOJOJ CIJENI
sva druga pitanja mogu biti ili retorička ili besmislena
ekipa zna što radi i ne žele se zaheb.. s nama malima, k’o da 8-godišnjak ide na sanjkanje s osmašima, smetaš im brate
opet kažem, ostavio sam nešto dionica i to čisto iz gornjeg razloga, da me više boli ako me oštete i da to dobro zapamtim kao pouku jednom za svagda
ne nadam se ničem dobrom, samo po(d)uci
[/quote]
Njima j evjerovati ko ivici u londonu. ali para je para, ako su odbili nemoralnu ponudu, sklopit će oni posao, ima dosta za sve.
Ima tu jedna stvar koja me veoma bui – ako je to istina, ako je sve namješteneo, pitanje galsi – KAKO ĆEONI KONTROLIRATI CIJENU I KAKO ĆE ONI SPRIJEČITI JEDNOG RECIMO HERR EINHELLA DA ZAMEZI.
mi jesmo buregdzije, ali einhell nije, i deseci drugi kojji imaju miljun ili dva unutra
ako nitko nista ne upie, samo dicentra, onda je to to – gameoliver.
Vidim da nekima je tesko shvatiti – jedno smo mi buregdzije, drugo su herr einhell ili bilo koji veći odbvaljač.
Mi ne možemo skoro ništa, oni mogu platiti odvjetnika. Ako je samoborka bil auzela loše odvjetnike, ne znači da če svi uzeti loše odvjetnike.
Dobro, što ovdje svi stvarno misle da herr einhell i ostali – da oni ne prate pevec (a čovjek potegao do zh na skupštinu lani), da one ne paze na svoju imovinu. pa ako je ovo jos jedna svinjarija protiv suvlasnika, onda je i protiv njih, nije samo protiv nas buregdzija, svi ce jednako nastradati – onda c ei herr einhell istisnuti za bakšiš. A ČOVJEK JE IONAKO VEC MORO OTISATI 80 ILI 90 POSTO OD PRVOBITNOG POTRAŽIVANJA.