PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Onog dana kad je otišao Šket, trebali su i mali otići. Nije Šket otišao zato što je loše radio.

Pazljivijim citanjem poziva na skupstinu mislim da se razaznaje cilj dokapa: doci do 60% iliti min. 780.000 dionica u prvom krugu koji je rezerviran za postojece dionicare, jer su si ostavili da se drugi krug u kojem mogu sudjelovati svi diskrecijskom odlukom moze i ne odrzati.

Ja ponavljam svoje pitanje – tko priječi bilo kojeg od postojećih dioničara da ponudi bilo koju cijenu i bilo koji broj dionica izmedu 8 000 i 780 000.

PA NISU OSTALE DIONICARI TIPA VLASNIK EINHELLA ILI NEKI DRUGI OJI SU UNUTRA PAR MILJUNA BUDALE – ako vjeruju u pevec, dokupit će. ako ne vjeruju , neće

ovdjs se svi raskokkodakali kao da itko od nas ima 800 000 kn z apevec.

tko god želi m, moz esudjelovati u dokapu. dicentra ce sudjelovati, ali sto joj vrijedi sudjelovati, ak netko ponudi više. pa valjda vlasnik einhella zna citati izvjesca, ili biko tko tko je upevec upucao miljun ili dva

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Pazljivijim citanjem poziva na skupstinu mislim da se razaznaje cilj dokapa: doci do 60% iliti min. 780.000 dionica u prvom krugu koji je rezerviran za postojece dionicare, jer su si ostavili da se drugi krug u kojem mogu sudjelovati svi diskrecijskom odlukom moze i ne odrzati.

Ja ponavljam svoje pitanje – tko priječi bilo kojeg od postojećih dioničara da ponudi bilo koju cijenu i bilo koji broj dionica izmedu 8 000 i 780 000.

PA NISU OSTALE DIONICARI TIPA VLASNIK EINHELLA ILI NEKI DRUGI OJI SU UNUTRA PAR MILJUNA BUDALE – ako vjeruju u pevec, dokupit će. ako ne vjeruju , neće

ovdjs se svi raskokkodakali kao da itko od nas ima 800 000 kn z apevec.

tko god želi m, moz esudjelovati u dokapu. dicentra ce sudjelovati, ali sto joj vrijedi sudjelovati, ak netko ponudi više. pa valjda vlasnik einhella zna citati izvjesca, ili biko tko tko je upevec upucao miljun ili dva

Za početak važno je reći da se ovdje nastavlja prljava igra jer nikakva lova za investicije nije potrebna kroz dokap budući da firma generira 100mil kn dobiti. Jasno je da su mali ovim prijedlogom izbačeni iz igre i da je jedina svrha dokapa koncetracija dionica unutar nekolicine povezanih dioničara koji ne mogu podnijeti da mali dioničari učestvuju u podjeli dobiti. Poslije može ići novi dokap uz sl obrazloženje o tobože novim investicijama i opasnosti ulaženja u kredite za iste. Krediti su trenutno nikad jeftiniji, a investiranje je ovdje prenaglašeno jer pevec je glavninu hr pokrio i nema se tu što puno investirati osim ako neće kupovati beton. Jedna laž slijedi drugu, od izjave na sudu preko delista pa sada ovo.
Ovi pokušavaju na sve načine doći do 95%, a na tržištu to mogu samo sanjati.
Ovo je kao da adrs radi dokap od 550mil kuna da ne bi ko fol narušio bilancu.

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Da li to znaci da npr.Dicentra sada može kupiti dionice po 100 kn.Teoretski( i realno moguce),mogu se prvih 10 dogovoriti i kupiti tih 60% po cijeni 100 kn/dionica

100mil kn je za Pevec smijurija kao i sva njihova dosadašnja obrazloženja kako je loše za firmu da bude izlistana iako su na sudu rekli….. pogađate upravo suprotno. A gle vraga sada bi kapital skupljali onako kako se to radi na tk.
Jer kako kažu da nebi ugrozili fin. stabilnost koja je zapravo super stabilna. Ovi od Nove Godine ne spavaju i ispaljuju vijesti brzinom do sada neviđenom na zse kao da im se jako jako žuri. Da dokap, moš mislit.

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

https://capital.com.hr/dionica/PVCM-R-A

dobar osvrt , sramota ako to prodje.
nemam dionice pvcm, al to se svima nama moze desit na drugim dioncama.

Ne želim tvrditi ništa niti znam kakve su namjere Uprave, ali ovo zaista ne obećava. Etički gledano jako loš potez uprave. No, može li se što uraditi, djelovati? D
Ali evo jedan pasus koji je objavljen još davno u Lideru.

“Dakle, njegova tvrtka kupuje dionice, a drugim dioničarima ne želi prikazati sve relevantne podatke već kao jedini član Uprave ima povlaštene informacije o poslovanju. Pritom Lovrinčević odbacuje svaku sumnju u sukob interesa ističući da on nema veze s Dicentrom, Pevecovim dioničarem i dobavljačem, jer više nije na upravljačkoj funkciji već je ‘samo’ suvlasnik.

– Jurica Lovrinčević je u izravnom sukobu interesa. Kao direktor Peveca, trebao bi povećavati vrijednost tvrtke i njezinih dionica. Kao vlasnik Dicentre, Pevecovog dobavljača, u interesu su mu što bolji uvjeti i veće cijene kod proizvoda koje Pevec kupuje. Kao vlasnik Dicentre, koja neprestano preuzima dionice Peveca, u interesu mu je što jeftinija cijena dionice Peveca – kaže mali dioničar Hrvoje Marković. Dioničari na Danu investitora nisu dobili rezultate poslovanja u obliku bilance i računa dobiti i gubitaka nego su na inzistiranje od menadžmenta uspjeli izvući podatak o 978 milijuna kuna prihoda u prvih devet mjeseci. Za ostalo moraju vjerovati Upravi.”

Ako je ovo istina, mislim sasvim je izvjesno da se može dokazati prouzročena šteta malim dioničarima. Mislim da Udruga dioničara može dosta uraditi po ovom pitanju, ako ima volje. Uostalom prema Zakonu je dozvoljeno da dioničar može tražiti uvid u poslavnje o svom trošku, tako neznam zašto Udruga ne krene i u tom smjeru. Prvi bih podržao.

Također, bojim se da se ne dogodi da se novcem Peveca ne uradi dokapitalizacija. U svakom slučaju, ako i prodje dokap, treba tražiti uvid u sve dokumente povezane s time. Ako se ne želi ustupiti bilo kakav dokument onda tražiti djelovanje institucija, ako ih uopće ima…

Da, nakon ovoga mogla bi ici i jos niza ponuda, 100 kn ili nesto vise.

naravno, to je od početka cilj. dokap po dokap, ponuda po ponuda i na kraju skvizanje malih van tj. noga u dupe. pametni su odavno prodali, oni drugi tjeraju neki svoj inat

Kad se samo sjetim kako su neki na forumu pisali hvalospjeve za novu upravu.

Uredni ljudi su samo lijeni traziti stvari!

Kad se samo sjetim kako su neki na forumu pisali hvalospjeve za novu upravu.

Pa i ja bih pisao hvalospjeve Ivici, ak me plati.

Pa ne misli valjda a su oni džabe trovali po forum. P ane laje pas rdi sela …

Ne želim tvrditi ništa niti znam kakve su namjere Uprave, ali ovo zaista ne obećava. Etički gledano jako loš potez uprave. No, može li se što uraditi, djelovati? D
Ali evo jedan pasus koji je objavljen još davno u Lideru.

"Dakle, njegova tvrtka kupuje dionice, a drugim dioničarima ne želi prikazati sve relevantne podatke već kao jedini član Uprave ima povlaštene informacije o poslovanju. Pritom Lovrinčević odbacuje svaku sumnju u sukob interesa ističući da on nema veze s Dicentrom, Pevecovim dioničarem i dobavljačem, jer više nije na upravljačkoj funkciji već je ‘samo’ suvlasnik.

– Jurica Lovrinčević je u izravnom sukobu interesa. Kao direktor Peveca, trebao bi povećavati vrijednost tvrtke i njezinih dionica. Kao vlasnik Dicentre, Pevecovog dobavljača, u interesu su mu što bolji uvjeti i veće cijene kod proizvoda koje Pevec kupuje. Kao vlasnik Dicentre, koja neprestano preuzima dionice Peveca, u interesu mu je što jeftinija cijena dionice Peveca – kaže mali dioničar Hrvoje Marković. Dioničari na Danu investitora nisu dobili rezultate poslovanja u obliku bilance i računa dobiti i gubitaka nego su na inzistiranje od menadžmenta uspjeli izvući podatak o 978 milijuna kuna prihoda u prvih devet mjeseci. Za ostalo moraju vjerovati Upravi."

Ako je ovo istina, mislim sasvim je izvjesno da se može dokazati prouzročena šteta malim dioničarima. Mislim da Udruga dioničara može dosta uraditi po ovom pitanju, ako ima volje. Uostalom prema Zakonu je dozvoljeno da dioničar može tražiti uvid u poslavnje o svom trošku, tako neznam zašto Udruga ne krene i u tom smjeru. Prvi bih podržao.

Također, bojim se da se ne dogodi da se novcem Peveca ne uradi dokapitalizacija. U svakom slučaju, ako i prodje dokap, treba tražiti uvid u sve dokumente povezane s time. Ako se ne želi ustupiti bilo kakav dokument onda tražiti djelovanje institucija, ako ih uopće ima…

Uprava rdi samo za sebe i ne treb ajoj ništa vjerovati, ali u dokapu viša cijena nosi sve. i nije dicentra jedina pametna na svijetu i u rh

dvij esu mogućnost

1. nakon dokapa dicentra ima puno puno više nego sada, rcimo 75-80 posto . to znaci da je dokap napravljen samo radi toga

2. nakon dokapa dicentra nema bito vise – dicentra dokupi, i drugi dokupe, postoi ostanu tu negdje, to znači da je počelo otvaranje jer dicentra ništa ne prepušta nikome ako zauzvrat ne dobije neku protuvriejdnost – ovdje u vidu svježeg novca

T epriče kako su krediti povoljni, kako tvrtki ne treb akapital – pa to je z amal djecu. pitajte duru, ili petricu sto je bilj e- kapital ili dug. svaki kapital j ebji od bilo kojeg duga

Ukratko. Treba gledat što je ostalo od vlastitog ulaganja a ne koliko si izgubio. Ili to ili kuknjava ili rizik ogroman uz nadu da ce uprava i većinski vlasnik preko noći postati etičan i pošten. Ponuda ipak traje po 169 kn. Ja sam popušio, ali rješio to u glavi u 5 minuta i zadovoljan onime što mi je ostalo u ovoj ultra prljavoj igri koja postaje sve prljavija i u kojoj i institucije daje vjetar u leđa mislim na ZB upravi.

New Report

Close