PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

15%, da, vidio sam.
A tko će ga znati.
Valjda bi čovjek radije lovu nego toster.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Gledao sam Zakon o tržištu kapitala i koliko mogu zaključiti Zagrebačka burza ga je prekršila prilikom povlačenja dionica Peveca po dvije osnove. Prvo, po Zakonu je Burza dužna propisati i primjenjivati transparentna pravila i postupke koja uređuju kriterije za uvrštenje i trgovanje financijskih instrumenata (članak 123. stavak 1.). U Pravilima CE Enter tržišta burza nije navela da je kriterij LEI oznaka, niti je igdje na web stranicama CE Enter dala naznaku da se LEI oznake odnose i na instrumente uvrštene na to tržište. Također, pravilima CE Enter tržišta burza je propisala da ”kada financijski instrument i/ili izdavatelj prestane ispunjavati uvjete za primanje u trgovinu na CE Enter tržište” (čl. 28 st. 4.) trgovanje će prestati ”istekom 1 (jednog) mjeseca od dana donošenja odluke o prestanku trgovanja na CE Enter tržištu, osim ako okolnosti slučaja zahtijevaju drugačije.” (čl. 31) U Pravilima LEI oznaka nije navedena kao uvjet za trgovanje, ali čak i da je navedena u pravilima su propisali rok od jednog mjeseca za prestanak trgovanja. Umjesto toga dali su rok od četiri dana.

Drugo, Burza je dužna ”kada je to moguće, osigurati da postoji dovoljno javno dostupnih podataka o financijskim instrumentima kojima se trguje unutar sustava kojim upravlja, kako bi korisnicima sustava kojim upravlja omogućio donošenje investicijskih odluka” (čl. 125. st.1.) U ovom slučaju Burza je već mjesecima znala da Pevec ne ispunjava njene uvjete, ali o tome nije obavijestila javnost. Po tome kako je cijena Peveca na burzi počela kliziti u danima prije objave odluke burze, ne bi me iznenadilo da su neki i znali što slijedi.

Oba članka Zakona koja sam naveo odnose se na MTP, a ne na uređeno tržište gdje su kriteriji još stroži. Za ove prekršaje propisane su kazne od 200.000 do 500.000 kn za pravnu osobu i od 20.000 do 50.000 kn za odgovornu osobu burze.

Što mislite o ovome i ima li smisla podnijeti prijavu HANFA-i?

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

Zasto ne ako si dovoljno dobro ispitao i siguran si u povredu, samo ne moras se zurit pusti malo da ti slegnu neke stvari pa ponovo razmotri da li si dobro shvatio zakone i propise, uostalom ako podneses prijavu moras dobit i odgovor zasto prijava ne vrijedi po kojoj osnovi ako odbace takvu prijavu u svakom slucaju podupirem nastojanje.

Ignore : renči

čestitke OldGunner na d.z.

svakako podnesite prijavu! neka rade svoj posao, i burza (pa ćemo vidjeti da li su krivi po tim točkama) i HANFA (neka vježbaju strogoću)
stvarno je nevjerojatno da se ta informacija oko LEI oznake u stvari tajila od javnosti… jer ako nisu odmah objavili info, onda su ju samom svojom neobjavom zatajili! i još navode u obrazloženju koliko su ih puta i u koje dane zvali?!
a informacija je bitne naravi jer su ukinuli uvrštenje i na taj način dali (nekima) svega par dana da likvidiraju pozicije tko je htio/morao
aljkavo, traljavo i bezveze

svaka cast old_gunner. mislite li se konzultirati s nekim pravne struke ili udrugom?

Tako ću i ja ostaviti 4 dionice, svakom članu obitelji po jedna, kao podsjetnik gdje im je ćale namlatio lovu i da se o tome naraštajima priča uz logorske vatre

Gledao sam Zakon o tržištu kapitala i koliko mogu zaključiti Zagrebačka burza ga je prekršila prilikom povlačenja dionica Peveca po dvije osnove. Prvo, po Zakonu je Burza dužna propisati i primjenjivati transparentna pravila i postupke koja uređuju kriterije za uvrštenje i trgovanje financijskih instrumenata (članak 123. stavak 1.). U Pravilima CE Enter tržišta burza nije navela da je kriterij LEI oznaka, niti je igdje na web stranicama CE Enter dala naznaku da se LEI oznake odnose i na instrumente uvrštene na to tržište. Također, pravilima CE Enter tržišta burza je propisala da ''kada financijski instrument i/ili izdavatelj prestane ispunjavati uvjete za primanje u trgovinu na CE Enter tržište'' (čl. 28 st. 4.) trgovanje će prestati ''istekom 1 (jednog) mjeseca od dana donošenja odluke o prestanku trgovanja na CE Enter tržištu, osim ako okolnosti slučaja zahtijevaju drugačije.'' (čl. 31) U Pravilima LEI oznaka nije navedena kao uvjet za trgovanje, ali čak i da je navedena u pravilima su propisali rok od jednog mjeseca za prestanak trgovanja. Umjesto toga dali su rok od četiri dana.

Drugo, Burza je dužna ''kada je to moguće, osigurati da postoji dovoljno javno dostupnih podataka o financijskim instrumentima kojima se trguje unutar sustava kojim upravlja, kako bi korisnicima sustava kojim upravlja omogućio donošenje investicijskih odluka'' (čl. 125. st.1.) U ovom slučaju Burza je već mjesecima znala da Pevec ne ispunjava njene uvjete, ali o tome nije obavijestila javnost. Po tome kako je cijena Peveca na burzi počela kliziti u danima prije objave odluke burze, ne bi me iznenadilo da su neki i znali što slijedi.

Oba članka Zakona koja sam naveo odnose se na MTP, a ne na uređeno tržište gdje su kriteriji još stroži. Za ove prekršaje propisane su kazne od 200.000 do 500.000 kn za pravnu osobu i od 20.000 do 50.000 kn za odgovornu osobu burze.

Što mislite o ovome i ima li smisla podnijeti prijavu HANFA-i?

prilično uvjerljivi argumenti da se nije poštivala procedura.
za početak možda tražiti sl. očitovanje odgovornih pa ako se ogluše…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Društvena opasnost počinjenih djela od strane Zagrebačke burze d.d znatno
premašuje minornu instituciju kao što je HANFA. Međutim, HANFA jest svakako
mjesto gdje treba podnijeti prijavu, ali još primjerenija mjesta su USKOK i DORH
jer je pribavljena materijalna korist ogromna, a počinjena šteta svim malim dioničarima
milijunska. Okoristio se najviše glavni dioničar i priča je sasvim sigurno odrađena
sa predumišljajem, dobro organizirana i brzo izvedena kao svojevrstan blitzkrieg.

Nedvojbeno je da Ivana Gažić znala za informacije koje je zadržala za sebe iako ih
je bila dužna objaviti. Umjesto toga nastavlja komunikaciju sa Upravom Peveca i mučki
u zadnjoj minuti utakmice potpisuje Odluku o delistiranju. U mnogim državama rezultat
ovakvih djelu su dugogodišnje, u USA možda i doživotne zatvorske kazne ovisno o državi.

slažem se sa barikom – ovo smrdi do neba. To da je to mozda slucajno tako ispalo, ne pije vode. Nista u rh se en dogada slucajno, pogotovo ovalkve svinjarije,

Ja sam vec pisao burzi i izrazio svoj enezadovoljstvo ovakvim ponasanjem burze. to njima nista ne znaci, ali svejedno treba slati – sto vise , to bolje. u rh sve radi n aguranje – samo kad se netko poboji za svoje radno mjesto, onda radi svoj posao.

Ovo je teška i preteška svinjarija. Ako mora s brze, mora, ali pola godine ne izvijestit javnost, a zakrčivati stu situ javnost besmilenim upitim aprema todomoru, vrhunac balkanizma.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

SVAKAKO PODNIJETI PRIJAVU!!!
Apsolutno treba ispitati zakonitost postupanja burze i odgovornih osoba u njoj.
Nota bene: Pierre-u se trese stolica i mora nesto poduzeti da pokaze kako nesto eto jelte radi. Tako da su po mom skromnom misljanju sanse za uspjeh bolje nego ikad.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

nema vajde od prijave, sve je to pokriveno kojekavim paragrafima – reći će apa mi smo izvijestili bla, bla

ali treba pisati burzi i hanfi i potužiti se na tu svinjariju. pojedinac ništa ne može ,a li na 100 mejlova će morati reagirati. ovdje više nema pomoći, ali za sljedeći put može pomoći da ne naprave opet ovakvu svinjariju

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

http://www.kutina.hr/Portals/0/_2017/Sluzbeno/12/201801Pevec.pdf

Šalje li tko?

nema vajde od prijave, sve je to pokriveno kojekavim paragrafima – reći će apa mi smo izvijestili bla, bla

ali treba pisati burzi i hanfi i potužiti se na tu svinjariju. pojedinac ništa ne može ,a li na 100 mejlova će morati reagirati. ovdje više nema pomoći, ali za sljedeći put može pomoći da ne naprave opet ovakvu svinjariju

Vjerovatno nije pokriveno.
Old_Gunner je to lijepo naveo.
I treba im jasiti za vratom.
Ne smiju se izvuci.

New Report

Close