Zgodan način izvlačenja ce biti jamstva i ili pozajmice razne. Pevec ce jamčiti za npr. Tvornicu magle d.d. i platiti to na kraju. Kud ćeš ljepše. Burza je odradila svoje, sutra ce trgovački sudovi stečajni virtuozi itd…
Ovo je vrlo izgledno jer gledajući dosadašnje ponašanje novog gazde, sve ide u tom pravcu – ošišati će male kroz razno razne formalno legalne poslove.
Zgodan način izvlačenja ce biti jamstva i ili pozajmice razne. Pevec ce jamčiti za npr. Tvornicu magle d.d. i platiti to na kraju. Kud ćeš ljepše. Burza je odradila svoje, sutra ce trgovački sudovi stečajni virtuozi itd…
Ja mislim da nece ici u bas takve makinacije, s obzirom da je sam pokrenuo tuzbe za slicne prevare u poslovanju sumnjam da bi se bavio istim poslovima pogotovo sta da je u vecem riziku da ga netko prijavi, drugo svi zaboravljate da vecinski vlasnik vlada uz pomoc drugih glasova, a kada je tu vise interesa onda se i ne mozete ponasat bas svojevoljno, moja pretpostavka je da ce pevec s vremenom i izac na burzu jer ce bit onih koji zele prodat svoj udio ako cijena bude primamljiva, a za maksimiziranje vrijednosti tu je ipak burza najbolja.
StatusQuo
Gospodin Barikb se vjerovatno prepao i prodao.
Kako inace objasniti takvu promjenu misljenja: od best buy, sjajnog poslovanja, odlicne dionicke strukture, dionice koje vrijedi 999,99 kn pa sad eto do sumnji u izvlacenje novca, i to u buducnosti?
Unaprijed isprike ako sam krivo zakljucio.
P.S.
Logiko pomozi:
Zasto bi netko kupovao dionice firme kojom operativno vlada ako mu je namjera vadjenje novca?
Zasto trositi pare?
Nema logike.
A nema namjeru ili zato jer je posten ili zato jer ga gledaju. Procijenite sami sto je vjerovatnije.
Pa Todoric je cuclao pare i prodavao.
I zato su sad pod kapom Lexa i firme u kojima je tek blago vecinski.
logiko :
1. Ako si u mogućnosti biti bog i batina u firmi koja je krcata lovom, nije ti teško potrošiti istu da postigneš cilj.
2. Onog trena kad postaneš bog i batina, SVE je tvoje i nikog ne slušaš, radiš što ti se oće .
3. Kad ti iz gu…ce dođe u glavu da si sve potrošio i voziš još samo na benzinskim parama, parkiraš u stranu, dobro izglancaš vozilo, našminkaš i sebe ( ipak treba pojačati dojam ), te krećeš u nabavku keša .
4. naravno, prodajom dionica
Niti originalni PEVEC , niti AGROKOR nebi ovako propali da su na vrijeme imali IPO
IPO je zamisljen za firme koje imaju ideje, a treba im lova, kratki su.
Ovdje to naprosto nije slucaj.
Pevec je cash machine.
Poanta je da grupa ima upravljacku moc.
I opet kupuje. I jos ce, bar se tako cini. Dok ne skupi koliko se moze, a to je max 80%, po onome sto se moze zakljuciti iz proglasa udruge.
Nakon toga ide ono sto je najavio kolega StatusQuo, a u svojim izjavama i dokumentima iznijela i uprava, tj. sam celni covjek firme. Opetovano.
S tim da ce se vjerovatno tempirati da na burzi bude “suncano vrijeme.”
Je da, IPO je spas za svako loše vodjeno s*anje… nerijetko te ni IPO ne spasi. Sjetimo se Magme naprimjer.
IPO često podrazumijeva promjenu poslovne strategije i načina upravljanja. A to ne ide ruku pod ruku sa dotadašnjom strategijom. IPO-i odnosno SPOs su kod nas instrument zadovoljavanja apetita široke raje. Radi se uglavnom o tradicionalnim biznisima koji tesko mogu udvostručiti vrijednost, a samim time su nezanimljivi osim prosječnom dodi kojem to zvuci primamljivo i fancy.
Da su mogli, i Kokot i Ivica bi napravili IPO. Nažalost, za IPO treba imati vrijednost, menadžment i jasnu strategiju. Potonjima se sve to davno izgubilo negdje po putu.
A tko su ti koji zele maksimalizirati vrijednost u dionicama? Zanemarimo li većinske i njihove satelite, to su dobavljaci. Dakle, dobavljaci drže kajlu većinskima jer će im vjerojatno isti omogućiti maksimalizaciju vrijednosti kroz dobavu proizvoda i usluga Pevecu. Dionice su tu samo lubrikant trgovačkog posla, a ne osnovni motiv ulaganja.
Tocno.
IPO je dobar ako dobijes za vrat kerbere koji te paze. I management bolji od tebe samog.
Inace je stanica prije PSN.
Inace, dionicka struktura je po meni takva da se igra za dobrobit firme. Ravnoteza interesa.
Ovo s dobavljacima ne mogu potvrditi.
Oni su koliko sam shvatio dionice dobili u stecaju s preustrojem. Za dug.
I prodavali su vecinskom.
Dicentra drži Glavnu skupštinu i moze raditi što hoce. Osim toga umreženi drugi interesi i ljudi a rekao bih da su ovotjedni događaji zadnja opomena malim dioničarima da ne ostanu bez gaća. Dobavljači su odrađeni vecinom. Ako dionicu koja vrijedi oko 1000 kn ruši sa 290 na 160 kn, nije im ništa drugo problem. Nazalost balkanska krčma. Tko je ovo mogao očekivati. Rizik je velik.
Kolega Barikb
Sve to sto ste rekli nije nista novo.
I nemojte molim vas, ali najiskrenije vas molim, reci da ste iznenadjeni delistom i da niste bili svjesni svih rizika, ali i mogucih dobitaka.
Nista, ali nista se nije promijenilo u 24 sata unutar kojih ste od tvrdnje da vrijedi 999,99 kn dosli do zadnje opomene malim dionicarima.
Prepali ste se i prodali.
To recite. A ne ove alibi price.
Ja se osobno ne bojim da cu ostati bez gaca.
Zato jer ulazem u ono sto vrijedi.
I ne prodajem zato jer je potencijalni dobitak daleko veci od potencijalnog gubitka, za koji i dalje tvrdim da nema sanse da se realizira.
Nisu bitne moje dionice, ali u ovakvo vođenoj kompaniji u takvom da ne pišem kakvom miljeu smatram da je vrlo rizično imati jedno od prvih ulaganja u portfelju. Provjerite knjigu dioničara za nekoliko dana. Poslovanje je ovdje nazalost u sedmom planu