još utorak traje trgovanje?
Treba li uopće reći da je ovo za 2016g., a mi idemo u 2018.
Ne treba.
No, čak i takvo ulaganje može biti vrlo isplativo ako je moguće “lockirati” postojeću ekipu odnosno ucijeniti ih dionicama odnosno glasovima za neki njihov plan. Pada mi napamet kako je to netko prije godinu ili dvije napravio na jednoj našoj brodarskoj dionici.
Al priča, kako će to vrijediti vise, samo od sebe, jer firma super radi, raste i širi se, jest samo priča ako ne možeš naplatiti svoje ulaganje. A od priča se ne živi, nego od stvarne love. Svi skupa, možete se nadati da će se situacija promijeniti, no pitanje je koliko je to vjerojatno? Možda, kad jednom dionice opet budu uvrštene (ako budu uvrstene) budu zaista hit ulaganje, možda ta ekipa napravi sekundarnu ponudu, možda se nekome skupo prodaju… sve je moguće. Al isto je tako moguće da će tek početi tunelariti firmu, raditi preko sestrinskih i inih firmi, priopojiti ga nekom trećem, čiji udjelnicari vi možda i ne želite biti. Puno je tu nepoznanica pa neka svatko sam prosudi sto je najbolje za nj. A to je i najkorektnije.
Tocno je to da svatko za sebe treba procijeniti sto zeli. I da li je spreman riskirati i cekati.
Sve navedeno je u cijeni.
Mislim da taj dio svi kuzimo.
Vidjet ćemo do kuda će bid cijena otići u utorak. Tada je ionako dan D za sve one koji ne misle ostati u dionici van burze.
Mislim da nam je svima bilo jasno da uprava nije toliko željna transparentnosti, ali ovo je bilo iznenađujuće. Redovito pratim forum i nigdje nisam vidio da bi itko predvidio ili posumnjao da je moguće ovako nešto na ovaj način. Umjesto kažnjavanja ovo dolazi kao nagrada upravi.
Budućnost će pokazati. Oteto prokleto rekli bi stari ljudi.
Jedna je stvar potrošiti par milijuna na vlastiti auto, poneku televiziju, možda i koje zemljište u budućnost, ali zar će stvarno moći svaki godine izvući nekoliko desetaka milijuna. Valjda će se netko zapitati ako počnu plaćati vrećicu flipsa nekoliko tisuća kuna.
Nitko nije očekivao da se ovo može dogoditi. Odluku je donijela Zagrebačka burza i potpisala Ivana Gažić. U odluci piše da vec mjesecima na razne načine komuniciraju s upravom Peveca zapravo oko delistiranja. Zatajili su informacije i dogovorno izigrali mnoge dioničare. Sramota nad sramotama, ali to je manje važno od toga da je to kriminal čisti.
Okomio si se na potpuno pogrešnu stranku. Nikako da prevalis preko usta tko je jedini i pravi krivac.
Sto ima burza komunicirati s javnošću internu prepisku za jednu kompaniju u najnižoj mogućoj kotaciji?