PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Udrugu organizirati kao konkurentsku otkupnu stanicu.
Dajemo 10 kn vise od ponude vecinskog.
I to staviti u dopis dionicarima.
To je ono sto ce zapecatiti okrupnjavanje.
Ili natjerati da plate koliko treba.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Pa kolega dobrodošao !

ova mi je dionica neko vrijeme bila u radaru a s obzirom da sa stpljenjem i čekanjem nemam problema
ušao sam kad se već nude ovakvi diskonti na projekcije budćeg poslovanja.
čini se da večinski nije uspio u ponudi skupiti koliko je htio pa se koristi smicalicama kako bi
plašljivima i nestrpljivima izbio dionice.tog smo se scenarija nagledali u prošlosti.
delistiranje je izgledno kratkog roka da se pokupe dionice od…
to bi u budućem scenariju dodatno pozitovno moglo utjecati na cijenovna kretanja.
živi bili..

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Udruga koja daje 10 kn vise ce izbiti torbarenje za male pare iz cipela.
Skroz na skroz.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Dobra ideja Serislave, podržavam!

Hvala!
Nemamo mi para kao oni, ali nije ideja minskog polja da protivnika sprijeci u napredovanju nego da ga dovoljno uspori.
A vrijeme je presudna moneta.

Ovo nisam ni vidio.
Pročitaj novije postove,ili još bolje kupi knjigu dioničara što se tiče skvizanja.
Šta otkupljivat će dionice godinama i godinama bez isplate dividendi?
Pa nema drugog načina nego putem dividendi isplaćivat dobit.

Može on zamračit štagod sitno, ali brate aj ti zamrači čitavu dobit.
Nije nagovor na nikakvu akciju u vezi kupoprodaje dionica kao uvijek, samo moje skromno mišljenje.

Kad tad će se dividende isplaćivat. Nek to bude i za par godina. Nakon ovih investicija. Nema žurbe.

kako i dalje ne vidiš u čemu je problem? kad se dionica makne s burze, gazda će godinama nastaviti okolnim putem otkupljivati dionice malih dioničara i kroz to vrijeme sigurno neće davati dividendu jer bi to male ohrabrilo da ne prodaju. kad gazda sakupi dovoljno za sqeeeze out, onda će male izbaciti van tj. isplatiti ih po "pravičnoj" cijeni (haha), a onda će sebi dati dividendu koliko poželi. ako vjeruješ u drugačiji scenarij i gazdino poštenje prema malima, onda si u teškoj zabludi
[/quote]

Ja ne znam tko je tu izmislio nekakvu dividendu, al stvarno mi nije jasno zašto bi firma poput Peveca isplaćivala ikakvu dividendu?!

Kao, učinili su sve da se riješe manjinskih dionicara, a sad će s njima dijeliti dobit? Osim toga, nije Pevec telekom ili pivovara da bi isplaćivao dobit u dividende. Možda neki manji dio dobiti, al mislim da se od dividendi, dioničari neće oparit.

Vau Vau, mogu shvatit usporedbu s pivovarom ali s telekomom si masio “ceo fudbal”. To je industrija koja se brzo mijenja i zahtjeva kontinuirana ulaganja u nove projekte zbog čega i manju dividendu. Sve dok Pevec profitabilno ulaže opravdano je ne isplatiti dividendu. No, kada ne bude profitabilnih legitimni su zahtjevi dioničara za isplatu dividende. Doduse postoji rizik tuneliranja preko firmi direktora i tu bi po meni udruga trebala staviti svoj fokus…svake godine tražiti uvid u dokumentaciju da provjeri eventualana izvlačenja novca. Na to ima pravo, uz određenu naknadu. U svakom slučaju, obzirom na poslovanje, za mene je ovaj rizik prihvatljiv. Iskoristio sam situaciju da dokupim, pa što bude.

Je, bas sam tebe trebao da mi kažeš kako sam omasio fudbal s telekomima.

Prilično sam siguran da neće biti ni D od dividende. Barem ne dok ne očiste društvo od ostalih nepoželjnih suvlasnika. To je samo žvaka koju neki ovdje u nedostatku bilo kakve suvisle ideje guraju kak ti, valjda da bi opravdali, držanje dionica i nakon delistinga.

Nikakvo istiskivanje dioničara nije potrebno. Čemu to?

Pa, sasvim je dovoljno da se dionice makne s burze. Preostaje vam grliti se, pjevati borbene i trgovati preko njuskala.

Pa čak ako vjerujete u dionice, sigurno će ih biti jeftinije kupovati preko njuskala.

Trajni delisting im sigurno nije u interesu jer na taj nacin nemogu povecati svoj udjel.

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju/prodaju predmetnih dionica.

Nikakvo istiskivanje dioničara nije potrebno. Čemu to?

Pa, sasvim je dovoljno da se dionice makne s burze. Preostaje vam grliti se, pjevati borbene i trgovati preko njuskala.

Pa čak ako vjerujete u dionice, sigurno će ih biti jeftinije kupovati preko njuskala.

Kroz godinu će dividenda nadmašiti cijenu na burzi.
Dakle za one koji dugoročno gledaju, odnosno spavaju nema greške…

bw citat : Najviše sam zaradio kad nisam ništa radio 🙂

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

New Report

Close