Većina ljudi ne može podnijeti kad ostanu bez ruke. Ali, oni koji ostanu bez ruke to moraju podnijeti. Imamo li još koju mudrost za danas?
Nemojte zaboraviti Hitin OTC nakon delistiranja.
Kad branitelji sa svojim paketicima saznaju da im je to jedini način da se riješe svojih dionica, moći će se to jako jeftino skupiti……puno jeftinije nego sada…….jer oni uvijek udaraju po bidu i ne pitaju za cijenu.
Sa do sada protrgovanih 12000 komada tromjesečni prosjek je blizu ove cijene, delistanje s burze i velikodušna ponuda dioničarima po ovoj cijeni . Hanfa naravno neće provjeravati koliko je puta ekipa zavrtila sama sebi da smanje prosjek .
Pitanje bi li u prosijek ušle transakcije nakon priopćenja zse
Na koji način će godinama cijediti male? Modus operandi? Bez ponude za otkup?
baš tako : proći će godine bez prisutnosti PVCM na burzi i godine bez nove ponude za otkup…ništa više ni manje gazda ne mora uraditi….nakon toga mali će mu sami dolaziti na vrata i moliti da im otkupi dionice pa će za 2-3 godine biti sretni ako im isplati 100 kn za dionicu….
ono što sam naučio na svojoj koži na zse: ne valja se s rogatim bosti jer mali uvijek nastradaju jer ih nitko ne štiti
Ne žele oni njega istisnuti, nego on njih. On je taj koji će morati kucati na vrata.
Ovi koji pristaju na delistiranje i do 2. siječnja ne žele prodati, očito računaju drugačije od ove tvoje projekcije.
Izašao sam danas po 167 sa značajnim gubitkom, nemam volje ni vremena natezati se sa mogućim dividendama, otkupima, preuzimanjima i sličnim opcijama.
Sretno svima koji odluče ostati, nama koji smo prodali sa gubitkom želim da što brže nadoknadimo izgubljeno.
Ja imam nekoliko desetaka komada i izaći ću danas, sutra ili najkasnije u utorak, ali da imam više stotina komada, držao bih ih tvrdokorno odbijajući sve buduće ponude za otkup. Ak ih on koji ima puno više informacija o firmi i poslovanju toliko želi, želim ih i ja. A to kad će me moći jednom zakonski istisnuti, to bi se nečekali.
Samo za info, pošto je ovdje najviše nagađanja…..
Nakon jučerašnje odluke izlistane na burzi zvao sam Agram brokere, da vidim činjenično stanje. Isti su mi odgovorili da po novim EU propisima samo firma mora zatražiti LEI. Niko drugi to ne može zatražiti umjesto njih.
Agram brokeri su nekoliko pute kontaktirali firmu glede toga ali bezuspješno.
Sam sam zvao Pevec, međutim to je samo bilo preusmjeravanje s jedne na drugu osobu. Niko ništa ne zna.
Nije tajna da je firma dobra i da dobro posluje, no također i činjenica da se žele rješiti malih dioničara.
Nije tajna da je firma dobra i da dobro posluje, no također i činjenica da se žele rješiti malih dioničara.
upravo tako…i to će i napraviti u narednih par godina
Ja imam nekoliko desetaka komada i izaći ću danas, sutra ili najkasnije u utorak, ali da imam više stotina komada, držao bih ih tvrdokorno odbijajući sve buduće ponude za otkup. Ak ih on koji ima puno više informacija o firmi i poslovanju toliko želi, želim ih i ja. A to kad će me moći jednom zakonski istisnuti, to bi se nečekali.
To je to
Trial, on je većinski dioničar, a ti manjinski. Za to vrijeme ćeš gubiti živce, strpljenje, boriti se s netransparentim poslovanjem jer će ga biti više nago sada. Ovakav način delistiranja zbog nedostave dokumenta pokazuje da su spremni na nečasno ponašanje. Tvrtka može naprimjer davati pozajmice vlasnicima godinama koje će jednog dana kompenzirati s isplatom dobiti. A mali će se vući po sudu, pisati peticije, transparente ispred sjedišta tvrtke i tako dalje. Kakvu takvu zaštitu, a nikakvu, ti daje burza, a izvan burze nema ni toga.
Ne žele oni njega istisnuti, nego on njih. On je taj koji će morati kucati na vrata.
hahaha….kako ne shvaćaš da se gazdi ne žuri jer vrijeme radi za njega, a malima je svaka kuna bitna da ne sotne zarobljena u dionici koja je van burze
osim toga, zaboravljaš na jednu bitnu stvar! gazda može već sutra pozajmiti pare pevecu recimo za novi trgovački centar, a onda uprava peveca kaže gazdi da nema para, ali da mu umjesto toga može dug vratiti kroz nove dionice koje će izdati umjesto duga…i gle vraga, odjednom % gazdinog vlasništva naraste do razine potrebne za squeeze out….
kažem ti, nema se smisla s rogatima bosti…