PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa imaju cijeli podportal o tome na stranicama ZSE?

Sto su još trebali? Bacati letke iz aviona?

Pa dali su obavijest, ovdje: http://zse.hr/default.aspx?id=56232 i ovdje za delisting PVCM: http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/b4kDuawWQjyZcj2PFmMU1A==.pdf

To bi morao pitati njih, a ne mene. Ja sam financijski i pravni laik.

Tu ne piše ništa o tome se će se s burze izbaciti dionice koje nemaju LEI (i na cijelom siteu CE Enter nema ni jednog linka o LEI-u uopće).

Pošto volite članke i stavke pogledajte čl. 123. Zakona o tržištu kapitala gdje se navode dužnosti burze. Tamo između ostalog piše da je burza dužna propisati i primjenjivati transparentna pravila i postupke koja uređuju kriterije za uvrštenje financijskih instrumenata u trgovanje. Gdje je ta transparentnost?

Ne kažem da je uprava Peveca čista u ovome, ali mislim da su svi očekivali da će oni napraviti sve što mogu da istisnu dioničare. Ono što se nije očekivalo je da će burza ukinuti uvrštenje na temelju pravila o kojem nema ni spomena na njihovim stranicama ili u pravilnicima.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

Pa dobro, ako ne piše, onda lijepo napišeš pismo premijeru i predsjednici pa će oni sa svojim savjetnikom za burze i metalurgiju sigurno se angažirati oko rješenja nastalog problema.

Uprava uopće nije kriva. Ona samo potpisuje i podnosi zahtjev. To je irelevantno za nastalu situaciju.

Mislite da u svemu uvijek postoji samo jedan krivac? Ili da za napredak društva nisu potrebna jasna pravila igre?

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

Ja ništa ne mislim. Drugi su plaćeni da misle i rješavaju probleme.

Al ako bas trebam misliti, nevjerojatno bi bilo da se burza bavi jednim drustvom cija uprava ni pod koju cijenu ne želi joj dostaviti propisani obrazac i podatke u njemu. Ne znam čime bi to društvo na najnižoj razini transparentnosti zapravo zaslužilo.

Kad tad će se dividende isplaćivat. Nek to bude i za par godina. Nakon ovih investicija. Nema žurbe.
Trebat će se pozajmice i krediti vraćat koji su dizani za kupovinu Peveca.

A tad ne može Lovrinčević određivat nekim dioničarima će isplatiti nekim neće dividendu.
Zato ove igrice. Da on pokupi najveći dio tog casha.

Ovo je još dioničko društvo ako me sjećanje dobro služi.

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Kad tad će se dividende isplaćivat. Nek to bude i za par godina. Nakon ovih investicija. Nema žurbe.

kako i dalje ne vidiš u čemu je problem? kad se dionica makne s burze, gazda će godinama nastaviti okolnim putem otkupljivati dionice malih dioničara i kroz to vrijeme sigurno neće davati dividendu jer bi to male ohrabrilo da ne prodaju. kad gazda sakupi dovoljno za sqeeeze out, onda će male izbaciti van tj. isplatiti ih po “pravičnoj” cijeni (haha), a onda će sebi dati dividendu koliko poželi. ako vjeruješ u drugačiji scenarij i gazdino poštenje prema malima, onda si u teškoj zabludi

Popolo
To je moguce, u teoriji.
Medjutim, uvidom u knjigu dionicara dolazim do zakljucka da je to neizvedivo u nekim realnim rokovima o par godina.
A dotle ce vec zatrebati novac. Svim zainteresiranima.
Dopustam da krivo zakljucujem, ali…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Da takav scenarij stoji ali ovdje je razlika da “gazda” ne drzi vlasnistvo sa samo svojim dionicama vec sa zajednickim djelovanjem s ostalim dionicarima s kojima ima odredjeni dogovor ima vecinu, pa po tome vjerovatnost da ce tako on sam lako skupit tu kolicinu dionica nije bas vjerovatna, a onda opet dolazi do pitanja kako ce se ponasat ostali dionicari koji mu sad omogucuju vecinu, uvjek tu postoje razliciti interesi, uostalom skrivat dobit na duze razdoblje nije bas jednostavno.Moguce da ponudi sada opet neku cijenu za preuzimanje ali ta cijena ce opet morat bit neka normalna ako misli nesto skupit.

Ignore : renči

A nije, a oni su mu dobavljaci… oni imaju svoj jasan interes. I taj nije isti kao vas ulagača. Dobavljačima dionice ne služe radi dividende nego da prodaju svoju robu na policama Peveca. Po tome se njihovo dioničarstvo ipak značajno razlikuje od vašeg, investicijskog.

kako god, mislim da je ovdje game over..
možete ostaviti onako par posto portfelja, za igru, unutra pa vidjeti šte će se desiti za par godina: ako počne otkupljivati nemate puno za izgubiti, možda jednog dana isplate i dividendu?
u svakom slučaju vrijeme radi za Pevec!
meni je to ionako bilo ulaganje a ne trejd

Nije mi drago kada bilo tko gubi…ionako je sve manje i manje kapitala na zse….a posebno ovo sa agrokorom je mnoge iscijedilo tako da su rijetki sa kešom….ali ovo sa pevecom je dobra lekcija za sve…

MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.

New Report

Close