PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jedino sto je burza mogla učiniti je staviti javno upozorenje za Lei oznaku, al ne za PVCM nego za sve izdavatelje i javno pokazati podatke kad je tko dostavio LEI. I onda bi svi investitori bili upoznati, kad je deadline, kad je tko dostavio i tko nije.

Mogao se izdavatelj povuci i na drugi način ALI ovdje se povlači ODLUKOM BURZE koja nije na vrijeme informirala investitore prešutjela im cjenovno bitne informacije, a svaki dan nas bombardiraju upitima koje uvijek imaju isti odgovor da uprave nemaju podatke o razlozima promjena cijena. Burza je imala cjenovno osjetljive podatke i nije ih dala. Kako to nazvati ako nije kriminalni čin koji je onda ? Oni su službena javna institucija, na stranu balkanska uprava jer primitivcima je tesko objasniti da su primitivni, ali manipulacija je da burza u ZADNJI ČAS ide sa odlukom a šuti ključno

Odradili jesu.
Nek se maknu, nek daju novu ponudu na 199 kuna da nezadovoljnici izađu i amen. A dat će ju sigurno.
Tko želi nadalje biti dioničar i čekati neku veću ponudu za otkup (jednom), ne mora im prodati i to je to. Naravno ako je spreman tu lovu imati blokiranu na to neko neodređeno vrijeme.
Kome je ulaz iznad 200 kuna je pušing, polizati rane i gledati kuda dalje.

@popolo

Možda će se moći prodati preko Hitine OTC platforme.

To će sigurno moći.
Ali pitanje je hoće li biti kupaca.

Ja (a vjerojatno i mnogi drugi) već GODINAMA izlazem svoje neke deslistiranje dionice tamo, pa ćorak.

Oni koji će ovih dana kupovati vjerojatno imaju lak komunikacijski kanal za društvom iz Top-10 koja odavno akumulira dionice, i oni će mozda napraviti dobar posao da skupe od paničara i prodaju ih njima po 30-50% većoj cijeni.

Ali mi ostali sigurno nećemo biti u mogućnosti napraviti takav deal – tako da mislim da je to, na zalost, samo za odabrane.

Burza je presutjela cjenovno osjetljivu informaciju. I sto sad? Pojeo vuk magare.
Nitko nije izgubio nista osim mogucnosti trgovanja na burzi. Tehnicki gledano. I dalje si vlasnik dionica dok ih ne prodas.
Naravno da je sad postizljiva cijena manja.
Tek sad je vazno strpljenje. Vjerovatno mjereno u godinama.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ali je gospođa Gažić ili netko od nje ovlašten usmeno razgovarao sa upravom Peveca da ih informira 22.12….Fini ljudi, samo su zaboravili obavjestiti javnost. Trebaju odgovarati kazneno i istraga će pokazati sve vrlo brzo. Ako ovakve svinjarije dozvoljavaju mogu burzu zatvorit

Kupio si firmu u najnižoj kotaciji koja se već jednom htjela delistirati i koja to nije zahvaljujući brokeru koji ih je uvrstio. Netransparentni su, nekorektni, ne drže do nikakvih pravila ni regula. Člana uprave su im napali, obračunavaju se kao mafijaši sa prethodnim upravom i dioničarima i odjednom za delisting su svi drugi krivi, samo oni jadni nisu. Pojedince boli sto im nisu valjda poslali obavijest na kućnu adresu. Očito su se svi nadali da ce uprava dostaviti Lei broj na vrijeme, no oni to nisu učinili i vise nije bilo vremena nego obavijestiti investitore i delistati ih s burze.

Daj malo usporedi obveze izdavatelja na uredjenom, službenom, redovitom trzistu i ovima kojima se trguje na CE platformi. Možda shvatiš da su listing i kotacija nerijetko bitni kao i neke druge stvari prilikom vrednovanja odredjenog papira odnosno dionice.

Trebate napasti upravu i sazvati skupštinu. Jedino pritiskom na njih možete nešto učiniti za uvrštenje i vlastita ulaganja.

Vauvau je u pravu.
Slicna fora je bila i s Tnpl, s tim da su ovi bili otisli s uredjenog trzista.
Ulaganje u ovako nesto je povecani rizik, i nitko ne moze reci da nije toga bio svjestan, ili barem trebao biti.
Nije mi naravno drago zbog ovoga, ali me ucvrstilo u uvjerenju da vrijedi, stvara pare i da ne dam.
Svatko neka radi po svom.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

dakle, suma sumarum ove rasprave bio bi:
1. prodati dionice PVCM se može na burzi još par dana, a onda se povlače sa burze
2. nakon povlačenja dionica s burze, ostaje nam plavi oglasnik/njuškalo

ovdje se još jednom pokazalo da kada uprava ne želi male dioničare u strukturi, onda se treba na vrijeme maknuti jer inače to shvatiš na teži način-kada te opale batinom po leđima

@Vauvau

U ovom slučaju ne znate o čemu govorite. Pogledajte stranicu[/url] od burze na koju je uvršten Pevec pa pronađite i jednu obavijest gdje se spominje LEI oznaka te da će se dionice za koje ga uprava ne zatraži maknuti s CE Entera. S obzirom na to da o toj oznaci ovisi da li će dionica ostati uvrštene ili ne, zar ne bi bilo normalo da je burza još odavno objavila listu društava koja je nisu dostavila te je onda redovno osvježavala. Oni ne samo da to nisu napravili nego su još objavili odluku tri dana prije izlista za vrijeme blagdana. Dio ljudi je na odmoru ili je bolestan i ne prati burzu svaki dan. Kad ponovno pogledaju što ima lijepo će se iznenaditi ne samo padom cijene nego i nemogućnošću prodaje. Inače se dionicom prestane trgovati dva mjeseca nakon odluke o prestanku trgovanja tako da se ima vremena prodati dionicu ako se tako odluči. Sad će se prestati trgovati par dana nakon odluke. Da li je to profesionalno ponašanje od stane burze?

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

Auuu, sad sam još i ja kriv, a izdavatelj i investitori nisu?!

Postoji stranica koja se bavi s LEI, samo to nikog ne zanima… https://lei.zse.hr/

A postoji i stranica gdje se koze provjeriti da li je izdavatelj dostavio LEI broj: https://lei.zse.hr/search

I koliko ja vidim svi su dostavili taj broj, samo Pevec nije. To valjda nešto govori o tom društvu i rizicima.

Postavljen je rok za korištenje LEI, a to je 3. siječanj 2018. zato je posljednji dan 2.sijecanj za trgovanje.

Napravite pritisak, možda ga dostave. To bi bilo pametnije nego filozofiranje o odgovornosti burze, brokera i svih ostalih.

dakle, suma sumarum ove rasprave bio bi:
1. prodati dionice PVCM se može na burzi još par dana, a onda se povlače sa burze
2. nakon povlačenja dionica s burze, ostaje nam plavi oglasnik/njuškalo

ovdje se još jednom pokazalo da kada uprava ne želi male dioničare u strukturi, onda se treba na vrijeme maknuti jer inače to shvatiš na teži način-kada te opale batinom po leđima

Kakav oglasnik, ovo je vruća roba i ako nitko gazde će uvijek rado podebljati poziciju. Brojke za 2017. će brzo vani, a tada će se cijena od 160kn množiti za početak sa 2 i to van burze.
Zar vi mislite da su oni ovo napravili jer im je trošak biti na ovoj županijskoj platformi ili pak zato da pokupe što se može prije izvješća npr nekom novom jadnom ponudom tipa 3 mj prosjek i sl.
A možda bi vi kupovali sutra po 150 pa malo drukate…

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

New Report

Close