PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prvo su rekli da idu na službeno tržište, pa nije loše ni ovo pomoćno, a sada valjda u škartocima.
Očekujem da će još jedan manevar napraviti, a to je neka jadna ponuda kao evo možete prodati…

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Zagrebačka burza je sve učinila da informira izdavatelje o njihovoj obvezi korištenja LEI oznake. U Pevecu su to iskoristili namjerno i nisu predali zahtjev. Kako to da nitko drugi od izdavatelja to nije izbjegao? Znalo se da se mora predati jer stoji ovdje rok, no oni su se namjerno oglušili na zahtjev Burze odnosno onoga koji ih je uvrstio na nju. Burza tu nije ništa kriva, a još manje broker koji ih je uvrstio, jedini krivac je izdavatelj odnosno njegova uprava.

Pročitati (dolje) pažljivo s razumijevanjem!

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/b4kDuawWQjyZcj2PFmMU1A==.pdf

https://lei.zse.hr/

Anonimno, 27.12.2017. u 16:59
01. siječnja 2017. godine započela je primjena Delegirane uredbe komisije (EU) 2016/1437, kao dopuna Direktivi 2004/109/EZ Europskog parlamenta i Vijeća u pogledu regulatornih tehničkih standarda za pristup propisanim informacijama na razini Europske unije. LEI oznaka je postala obavezna za identifikaciju izdavatelja vrijednosnih papira uvrštenih na uređeno tržište koji dostavljaju informacije Registru propisanih informacija.

Anonimno, 27.12.2017. u 16:59
Dana 3. siječnja 2018. godine uspostavit će se novi pravni okvir u Europskoj uniji koji regulira tržište kapitala (MiFID II i MiFIR), a odnosi se na Direktivu 2014/65/EU Europskog parlamenta i Vijeća od 15. svibnja 2014. o tržištu financijskih instrumenata i Uredbu (EU) br. 600/2014 Europskog parlamenta i Vijeća od 15. svibnja 2014. o tržištima financijskih instrumenata. Svi Izdavatelji financijskih instrumenata uvršteni na uređeno tržište, odnosno primljeni u trgovinu na MTP, investicijska društva i svi pravni subjekti koji sklapaju transakcije financijskim instrumentima na uređenim tržištima i multilateralnim trgovinskim platformama u Europskoj uniji identificirirat će se pomoću jedinstvene LEI oznake. LEI oznaka bit će obavezna za sve izdavatelje koji imaju financijske instrumente pohranjene u depozitoriju (Uredba (EU) br. 909/2014 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. srpnja 2014. o poboljšanju namire vrijednosnih papira u Europskoj uniji i o središnjim depozitorijima vrijednosnih papira), a koja će biti u primjeni od 03. siječnja 2018.g.
Više informacija: https://www.esma.europa.eu/sites/default/files/library/esma70-145-238_lei_briefing_note.pdf
Popis svih uredbi i propisa za identifikaciju subjekata koji su obvezni zatražiti LEI oznaku, dostupan je na web stranici Globalnog LEI sustava Global LEI Foundation ili GLEIF.

Ovdje imamo ozbiljne indicije na teški kriminal odnosno masno podmićivanje. Pa ovi su nedavno cmizdrili na sudu da rade na izlistu i to na službeno tržište.
Molim moderatora da me ne briše jer pišem istinu i u interesu svih

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Sto ce napraviti udruga malih dionicara Peveca?

@Ante909
– da, ne bi cudio da objave novu ponudu za kupnju jer inace od ovog manevra i nemaju koristi ako ne skupe vecu kolicinu dionica, a to im je cilj.

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju/prodaju predmetnih dionica.

Ironicno je da Agram okuplja male dionicare oko Agrokora, a ovdje rade jos goru stvar. Iako izgleda da bi druge godine mogla dividenda..?

Ti ljudi n aburzi se dosljedno ponašaju kao NAJVEĆI I NAJLJIGAVIJI UHLJEBI.

Ništa ja ne znam, ništa ja ne mislim, ja samo pišem priopćenja. Sjećamo se svi onog prijelaza na novu ceenter platformu – ISTE ONE DIONICE KOJE SU ONI SAMI BILI IZLISTALI KOJI MJESEC RANIJE, ONI IH POVLAČE MRTVI HLADNI

A sad ovo – tko tim ljudima daje plaću i tko te ljude plaća da ništa ne rade . Kako je moguće pola godine vodit ei prepisku a n izvijesititi janost. Pa normalan čovjek zdrvaog razuma i pristojnog odgoja bi nakon drugog neodgovorenog mejla izvjijesti javnost da su nastupile neek cjenovno osjetljive okolnosti. Ali ne, ti uhljebi i zgubidani lijepo ljetujum peku kestenje, skijaju i praznkuju i onda izvijest ejavnsot o svojim herkulovskim naporima.

Bravo, baravo, tako se to radi – uhljebiš se , mokriš po drugima i još im se smiješ da to eto kiša pada.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Ovo se izvelo zato sto vrijedi, ne obrnuto.
I kolega Juka je upozorio da za biti tu treba imati zeluca jer ce biti jos manevara.
Ja bih jos dodao: i novaca i vremena.
Imam svo troje pa cemo pricekati.
Moguce uvrstenje na burzu cu biti na nekom novom ATH i kad prikupe dovoljno.
Ipak su to majstori tajminga.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

vauvau ok ali Zagrebačka burza je morala radi interesa i zaštite
investitora uputi neku vrstu javnog poziva Upravi, ali ne.
Oni su izabrali drugi mailom i usmeno kontaktirati Upravu ( TO PREŠUTJETI)
odnosno izvesti operijacije u tajnosti iako su cjenovno osjetljive
i onda donijeti ODLUKU kao svršeni čin. Dajte najte, ako to nije kriminalno
antitržišno i diskriminatorsko ponašanje prema investitorima onda što je.

Pevec me ne čudi, tu gsopodu znamo. Ali Agram brokeri – oni žive od malih dioničara, a ovako ih naprave budalama.

a zašto bi brokeri bili krivi za ponašanje vlasnika?!?

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Pa svi izdavatelji su poslali sto su trebali na vrijeme osim njih. Zašto bi sad Pevec trebalo javno pozivati? A i sto da su ih javno pozvali, ako ovi ne žele biti uvršteni na burzi? Sto bi to promijenilo?

Oni već godinama pokazuju da ne žele transparentnost niti kotirati na uredjenom trzistu. I sto sad tu može burza promijeniti? Prisiliti ih? Čime?

Možda regulator može, al burza očito ne može.

@investimir

Agram brokeri nisu ovdje mogli ništa napraviti. Ovo je tipična birokratska kreacija. Pitanje je zašto Zagrebačka burza nije obavijestila javnost da planiraju napraviti izlist Peveca s burze prije nekoliko mjeseci. Sudeći po njihovom dopisu za to su znali odavno i o tome su obavijestili upravu Peveca. Time su stavili dioničare u neravnopravan položaj. Apsurdno je kako se u dopisu pozivaju na važnost transparentnosti.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

Jos jednom, sve 5.
Svatko tko je kupovao ovdje znao je da je ovo moguce, odvrtite topic unazad, i da je zato cijena tu, a ne na 500 do 1000.
Ali velika je razlika sto ovo vrijedi, a todex ne.

Agram brokeri su ovdje izdali svoje klijente – tako se brokeraj ne ponaša, to je dno dna. Oni su odšutjeli ovo i to teško da se dogdoilo slučajno. ruka ruku mije.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close