PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

prvih 10, sve i da su u potpunosti pod kontrolom Dicentre, ima trenutno 72,35% dionica
i da ih ispod prvih 10 ima još nešto njihovih skrbničkih, zaokružimo na 75%
fali im još 20%
a to je ugrubo 260.000 dionica
u kunama govorimo o cca 52 mil kn

od 1.9.2017. do danas protrgovano je 3.24 mil kn vrijednosti dionica
koliko bi im dakle trebalo tim tempom?
ako se odluče ponovo dati javnu ponudu, koliko bi trebali ponuditi s obzirom na fundamente?
400 kn po dionici? 500 kn? ja osobno ispod toga ne bih dao…

a 260.000 dionica po 400 kn je već 104 mil kn, po 500 kn je 130 mil kn

Dicentra, vidi ovdje: Vaš link …
ima na 31.12.2016. cca 40,7 mil kn DO+KO s osnove kredita i zajmova (krajem 2015. tek 23,3 mil kn) pa je to popriličan skok

dobit im je koliko ono, 260.000 kn nakon poreza godišnje (prosjek u zadnje dvije godine)
pitam ja vas sve: čime će oni vraćati te kredite i kamate?

držim da bi im uskoro ovakvo stanje gdje dionica PVCM grebe po dnu moglo i zasmetati…
dovoljno je da g. Lovrinčević kaže konačno i pokoju dobru riječ o poslovanju pa da vidiš kako perje leti

ovo govorim zbog ulagačkih biasa kojima smo svi podložni pa se sekiramo zašto cijena ne raste…

@accountant

I Filir, društvo od iste ekipe koje je financijski jače od Dicentre, sudjeluje u financiraju kupnje dionica kroz davanje zaloga. Bilo bi najbolje kad bi odlučili vraćati rate kredita novcem od dividende Peveca.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

Opet ona situacija kada nije dovoljno jeftino. Di je sada skrbnički ili Hrkač da ovo pometu. Ja danas +50kom. Moram misliti na disperziju ali nije lako ovo gledati.

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Ja isto skupljam. 40 kom. I još jedan dragi kolega 70-80 kom.
Znači da većinu prometa pokupe mali.
Odlično. Bit će to dobar sindikat na skupštini.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

serislave, nije toliko ni bitan druš. aktivizam ovdje, stvar je puno jednostavnija
imamo trg. društvo u trgovini koje i uz male profitne marže može kroz velik obrtaj zaliha ostvariti fine prihode i dobit, najave o povećanju centara i prometa imamo od samog PU
što se tiče revizije i računovodstvenih prikrivanja dobiti, mislim da je u svjetlu zadnjih najava da će kontrolu nad radom preuzeti porezna uprava (odn. min financija), s time svršeno! stavi ti potpis braco na takav neki dokument kao revizor i daj zeleno svjetlo ako se pokaže da nadzornik to ne odobrava, odnosno da si na neprimjeren način umanjio poreznu osnovicu i time oštetio drž. proračun! to je koliko sam upoznat s materijom, čin koji je jednak utaji poreza! da ne govorim o oduzimanju licence za rad
drugo, trebamo oživiti ovaj topic, ne informcaijama rekla-kazala nego brojkama, izjavama, svjedočenjima o tome kolika vrijednost leži ovdje i da, ako valja Dicentri, Filiru, PPD-u i ko zna kome već, onda zasigurno valja i malom investitoru
treće, ako ste primjetili, onaj veliki nalog od 7.000 kom na 175 kn je postavljen vrlo nisko i suprotno od toga da pogura cijenu, on je ruši! analogija kao u svemiru kad veliko nebesko tijelo zbog svoje mase privlači manja u svoje gravitacijsko polje (fino sam ovo uspredio, jel da? hehe)

to treba spriječiti!
ZSE nam je onakav kakav sami napravimo, ako dopustimo da nam prilike poput PVCM pobjegnu ispred nosa onda i zaslužujemo takvu burzu, takvu likvidnost i trgovinu, sami smo si za to krivi
kad smo kod toga, netko je spominjao risk-reward omjere, po čemu je on ovdje manji nego na recimo LEDO, BLJE ili VPIK? tamo ništa nije jasno, zaduženi su preko mjere, vlasnička struktura – nemam pojma?
ovdje sasvim suprotno… i ne valja? kako to?

Aktivizam je potreban tamo gdje institucije rade kilavo, ne?

A svakako pozdravljam najavu od MFIN da će jače češljati prikrivanje dobiti.
Ne znam otkud ti to pa postaj link ako imaš.
To će razveseliti i ekipu na još par turista.

Naravno da onaj veliki nalog dolje ruši cijenu.
To je jasno od prvog dana.
I hvala mu. Zasad.

Ne valja zato jer se ne iskazuje dobit koja bi trebala.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Koliko god nas je Agrokor unazadio u ovoj nesretnoj 2017 ,mislim da su udareni temelji većem nadzoru velikih firmi.
Ovo zadnje što se donosi jako mi se sviđa: “Hrvatska revizorska komora više neće imati nadzornu ulogu”.
Prijevara i lažiranja financijskih izvještaja uvijek je bilo i biti će!
Samo treba vidit očito. Možda i većim instancama skrenit pozornost na “nepodopštine”.
A čini mi se da od 2017 pušu neki novi vjetrovi.

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Sasma mogucno.
U tijeku su dva paralelna procesa:
– specerajska rasprodaja,
– kapitalizacija gubitaka radi poreza.
Sto predstavlja dobru priliku za dokup s obzirom da ce se pocetkom veljace navodno predstaviti privremeni rezultati.
Zanimljivi tjedni slijede…
Top10 i dalje kupuje.

okruglo 500 komada po bidu

ja sam odavno prestao dokupljivati, nekako držim se savjeta kolege Tigrusa:
kad krene rast i vidim da je dionica u uzlaznom trendu, onda u akciju! ovako sam sebi skačem u novčanik i otimam si pare za neke druge (trenutne) prilike
no dok ovima koji prosipaju po bidu dođe iz _upeta u glavu, potrajati će

to je zbog poreza, svugdje ista stvar – tko je u gubitku, prodaje da bi umanjio osnovicu. tko je na dobitku, isto prodaje jer je sasvim signo uslijed todomora ukupno u gubitku pa poreza nema.

idiotarija je velika što nema prijenosa guibitaka. i jos kad se covjek sjeti da su ukupno od tog poreza na kp ubrali slovom i vrojkom 14 milja kuna, dode covjeku da zaplače – tolika maltretiranja i brokera i dionicara radi 14 milja kuna. to graniči sa maloumnošću.

samobor i čakovec – tako tata istinoljubivi lovrinčevic najavljuje za 2018. jako dobra tvrtka i jako loša dionica – tko će prevladati u 2018?

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Što ga više hvalite i pišete hvalospjeve iz dana u dan……to on više pada.

Čista inverzna psihologija na djelu……:)

New Report

Close