PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Naravno da postoje realne šanse da marža bude veća ali da bi ukazao na apsurd ZSE-a namjerno sam stavio minimalnu maržu

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Vi uzimate u obzir NPM za trgovine tog tipa, ali PVCM je nedavno otvorio svoju prvu birtiju, tamo je sigurno NPM puno više. A tu je i domaćica da se zasladite… Još kada uzmemo u obzir sinergiju sa vlastitom televizijom. Kakav todorić…

Već dugo nema informacija o stjecanju dionica od dobavljača.
Izgleda da je tamo presušilo ili “nagovaraju” još ponekog manjeg.
Branitelji su uglavnom prodali koji su mislili. Ostaje burza, a od
nje bježe kao vrag od tamjana kako bi i dalje ekstra jeftino kupovali.
Sve je više dionica u čvrstim rukama dioničara koji su svjesni poslovanja.

Sabor je u petak donio novi Zakon o reviziji po kojem će nadležno tijelo za nadzor revizorskih društava i ovlaštenih revizora postati Ministarstvo financija, Odbor za javni nadzor revizije prestat će s radom, a Hrvatska revizorska komora više neće imati nadzornu ulogu

Znači gospodin iz BDO-a(predsjednik komore) šta revidira Pevec neće imati više nadzor nad samim sobom(BDO revizijskom kućom) ukoliko sam dobro shvatio?

Sabor izmijenio zakon: Od nove godine jeftinija rabljena vozila

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Već dugo nema informacija o stjecanju dionica od dobavljača.
Izgleda da je tamo presušilo ili "nagovaraju" još ponekog manjeg.
Branitelji su uglavnom prodali koji su mislili. Ostaje burza, a od
nje bježe kao vrag od tamjana kako bi i dalje ekstra jeftino kupovali.
Sve je više dionica u čvrstim rukama dioničara koji su svjesni poslovanja.

barik, vi ste zrelii za politiku – čvrste ruke, jasne poruke, okrenutos ka budućnosti. kao da sabor slušam.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Kolega ja-sam, imam zabranu imanja PEVCA… pa taman da ga i za rep drzim! Kak bi se reklo “baniran sam”!

Da, sve je manje po bidu. Slabo mi ulijece, tek par komada, 5 do 10 max. To valjda ljudi skuze da imaju pa prodaju za speceraj za Bozic.
Cak se nesto i po asku pocelo uzimati.
Bit ce toga sve vise.
Pogotovo kad se trziste otkravi.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Onda, hoćemo baciti malu kladionicu gdje za 2017. vidimo:
1. prihode,
2. dobit,
a prema privremenim rezultatima koji se očekuju u veljači 2018.?

Ad 1)
S obzirom na 1.4 mlrd kn ukupnih poslovnih prihoda u 2016 (revidirani izvještaj), ostvarenih s 20 prodajnih centara (ispravite me ako griješim) u odnosu na sadašnjih 22, te na ukupno povećanu kupovnu moć (do 10%, temeljem rasta GDP-a od 3%), procjenjujem prihode na 1.6 do 1.7 mlrd kn. U nižem do srednjem rasponu kao vjerovatnijem.

Ad 2)
Kolege (poglavito Old_Gunner) su vrijedno ispisali razne jednokratne stavke i rezerviranja koji se u većoj mjeri više ne mogu ponoviti. Vidjet ćemo kako će se “računovodstvo” postaviti prema tome za 2017.
Njihovim nestankom, za ovu godinu EPS bi bio od 40 kn (NPM 3%) do 80 kn (NPM 6%), što je s jedne strane realno, a s druge potpuno zapanjujuće, gledajući sadašnju cijenu dionice od 20X kn.
Veliko je pitanje doista kako će se to pisati.
Ali jednom hoće…
A dotle skupljanje.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Opa, Kralj commerce dioničar br. 5 počeo kupovati.
On je nezavisan igrač u odnosu na Dicentru.
Obzirom na poslovanje dionica ruje po dnu, sasvim logičan potez.

Kupuju skoro svi iz top 10. Free float se smanjuje skroz. Prije ljeta je bilo preko 2000 dionicara, sad ih je oko 1600. Zakljucujem prema knjizi dionicara iz listopada kad ih je bilo 1700 i kusur.

Kupuju skoro svi iz top 10. Free float se smanjuje skroz. Prije ljeta je bilo preko 2000 dionicara, sad ih je oko 1600. Zakljucujem prema knjizi dionicara iz listopada kad ih je bilo 1700 i kusur.

Možemo očekivati u ovim danima pojačane potrošnje dodatno prodaju, ako je uopće ima u ozbiljnim količinama.

Dakle, dionice prelaze u čvrste ruke, mislim da je suvišno dalje pojašnjavati 🙂

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

+Croatia skrbnički 2.060 kom.
Ono ne skuplja se. Vlasničko preslagivanje je gotovo.

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

New Report

Close