PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ima neburzovnih izvora koliko hoces. Samo ne po 200 kn. Meni ako se jave i ponude ispod 400 odmah poklapam slusalicu i zovem policiju, prijavljujem pokusaj pljacke.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Jedan veliki investitor je rekao da ljudi ne vole kupovati jeftino, a to ovdje savršeno štima. Kad god cijena pedne nastupi neki grč i tjeskoba te bi svi još kunu, dvi niže.
Je da ovise o hr gospodarstvu ali ovo je po meni bb. Biti će interesantno kakvo će fi izbaciti za ovu godinu tamo negdje za pola godine. Mene će jako zanimati EBITDA u odnosu na sadašnju cijenu. Danas sam nadokupio 50 kom po 200.
Pa ovi su nudili velikodušno 199, a nije da se razbacuju…

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Evo još 30 po 199. Možda sada ide čišćenje do 190, ne bi me iznenadilo.

U 11h staviti ću kratko prodajni nalog na 233kn 1550kom da nebi bilo lako je pisati…

Nalog postavljen

Svi su off, ima li itko da potvrdi napisano?

@ante909

Istina.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

Old_Gunner potvrdio, nalog povučen.

Makroekonomisti u anketi Hine navode da se rast gospodarstva ponajviše zahvaljuje jačanju osobne potrošnje, najveće sastavnice BDP-a.

“Najznačajniji doprinos rastu BDP-a očekujemo od rasta potrošnje kućanstava, zahvaljujući poreznoj reformi, turizmu i rastu povjerenja potrošača, te izvoza usluga”, navodi jedan od makroekonomista u anketi Hine.

Na jačanje osobne potrošnje ukazuje rast prometa u trgovini na malo na godišnjoj razini već 37 mjeseci zaredom, što nije zabilježeno od kada DZS vodi te podatke.

U trećem je tromjesečju maloprodaja skočila za 5,6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što se, među ostalim, zahvaljuje poboljšanjima na tržištu rada i rastu plaća nakon poreznih promjena početkom godine.

Očekuje se rast BDP-a od 3,5 posto, najbrži u 10 godina

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Mogli bi zaposliti još koju blagajnicu, redovi sve duži
jer je sve više kupaca. Pitam se jesu marže na ovim drangulijama
za Božić i Novu godinu četveroznamenkaste ili samo 3-znamenkaste.
Opažam da ne stignu puniti robom dovoljno koliko bi morali kako se prazni, mnogi artikli
duže vremena ostaju nepopunjeni koliko narod navaljuje pegla i šuška.
Biti će rekordna potrošnja ovoga prosinca, što možemo. Ovih dana kupio sam
sokovnik plod kinesko hrvatske suradnje, odlična stvar čak iznad očekivanja.
Nisu ponudili ništa za Black Friday, toliko dobro rade da im očito jednostavno ne treba.

https://agrobiz.vecernji.hr/agrovijesti/u-u-prosincu-cemo-potrositi-12-5-milijardi-kuna-cak-500-milijuna-vise-7735

dobre vijesti iz udruge

Ministarstvo pravosuđa danas je objavilo rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu, Stalna služba u Karlovcu, iz kojeg je vidljivo da je Pevec podneskom od 20. studenog 2017. obavijestio sud i stečajnog upravitelja Trgovačkog centra Solidum d.o.o. u stečaju da je većinski vjerovnik, H-Abduco, prenio svoja potraživanja na Pevec ugovorom o cesiji, kao i da je stečajni upravitelj podnescima od 11. rujna 2017. izvijestio sud da je zaprimio obavijest o izvršenom prijenosu (ustupu potraživanja) od dva manja vjerovnika na Pevec. Nadalje, 17. studenog je prihvaćen zahtjev za izuzeće suca, te je postupak dodijeljen sutkinji Vesni Fundurlić-Perišin (a spis preseljen u Stalnu službu u Karlovcu).

Ovime je u velikoj mjeri otklonjen rizik Pevecovog prodajnog centra na Jankomiru, za koje je ispostavljeno da je tvrtka Kostko naplaćivala najamninu Pevecu, iako pravo plodouživanja do 2035 godine ima TC Solidum, pa je Pevec pokušavao od bivših vjerovnika Soliduma ishoditi odobrenje za sklapanje dugoročnog najma. Laički, Pevec je defacto postao većinski vlasnik firme koja ima pravo plodouživanja na nekretninu koju Pevec koristi, te će biti u prilici da odobri sklapanje ugovora o najmu odnosno korištenju nekretnine praktički sa samim sobom. Ne znamo cijene otkupa potraživanja, ali je neizvjesnost oko predmetnog prodajnog centra otklonjena sljedećih 18 godina.

Tako ću i ja ostaviti 4 dionice, svakom članu obitelji po jedna, kao podsjetnik gdje im je ćale namlatio lovu i da se o tome naraštajima priča uz logorske vatre

Dionica je best buy, ali zašto udarat po asku kada spuštaju sa prodaje non-stop.

FOTO: Pevec u Osijeku otvorio svoj prvi kafić u Hrvatskoj

Ovo smo poceli i kafice otvarat 🙂

New Report

Close