PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Predlažem moderatoru da kolegi Bruce.Lee-u uputi molbu za konstruktivnijim pristupom topicu.
Znači, poželjno bi bilo da počne komentirati slijedeće:
– poslovanje tvrtke Pevec,
– planove tvrtke Pevec,
– vlasničku strukturu tvrtke Pevec,
– pravni status / sporove, bilo što, a da ima veze s tvrtkom Pevec.
Stvarno je postalo odbojno čitati negativne komentare o nečijoj legitimnoj želji za više transparentnosti i boljom valorizacijom. Pa zar nije to zapravo osnovna svrha burze?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Točno. Problem je toliki da ga i djeca u malom vrtiću mogu sasvim dobro razumjeti, predškolarci.

Firma enormno dobro posluje, većinski drži upravu i SAKRIVA poslovne rezultate
od svih kako bi jeftino kupovao dionice. Kompanije bez rezervacija zarađuje oko
70 kn dobiti (a na burzi je 200 kn HALO !!!) i jako raste između 10-20% godišnje. Zaduženost je nevjerojatno niska, do jučer je bila 0,00 kn, ali kako se puno ulaže u otvaranje novih centara više nije 0,00 kn. Pritisnuli su sve dobavljače koje su mogli da im prodaju kao uvjet daljnjeg posla, i jedino
što im preostaje je prestrašiti HRVI-je i dionice u slabim rukama da im prodavaju.
Ostaje im jedino kupnja na burzi koju izbjegavaju, ali ostalo je još nešto dionica tako da im se isplati
čekati još uvijek. Brus Lija niti jednom rječju nikada nije komentirao poslovanje. Pametnome dosta.

@Barikb
Ima tu puno kolega koji jako dobro analiziraju stvari i poslovanje….Nečiji pozitivan ili negativan stav/post zasigurno neće ništa promijeniti po pitanju cijene dionice. Većina stvari je već 10 puta prožvakana, pa se ne treba ponavljati stalno…

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju/prodaju predmetnih dionica.

Login, apsolutno ste u pravu.
Pisanje može malo toga promjeniti, ali stanje na ovom tržištu dionica
može se vrlo lako i brzo promjeniti u svakom trenutku.
Priznat ćete da nema puno slučajeva kao što je ovaj Pevecov na ZSE.
Čini mi se da nije bilo slučaja Agrokor da bi ovdje također bila drugačija situacija
kao uostalom na cijeloj burzi. Taman kada je cijena dosegla 280 kn došao je A. i
ostalo je povijest. U svakom slučaju mislim da treba pisati, pitanje je mjere naravno,
ali odgovarati treba isto tako na B. Liju. Jučer je čovjek napisao da imam 22 tisuće dionica ovdje…
Da su FI transparentna sve bi bilo drugačije.

Nema potrebe komentirati B. Liju, samo mogu reći da je prava lija.
Ali isto tako u laži su kratke noge uvijek bile i biti će.

Dragi Bruce Lee ovakvim vašim pisanjem još sam više uvjeren da je strpljivost idealan lijek ovdje.
SVE ĆE DOĆI NA SVOJE. Kao prvo ovdje tema nisam ja niti statistika pisanja na forumu tema je DIONICA PVCM I POSLOVANJE PEVECA. Predlažem da ne skrećete pozornost, nego da se držite prave teme. Pitao sam vas nekoliko puta da komentirate poslovanje Peveca i šutite o tome kao mala ribica. Zašto šutite o poslovanju Peveca, to nije lukavo jer bode oči da šutite o poslovanju.
Zaključujem da se jako dobro upućeni. Koja je vaša prava misija ?
Moram konstatirati da se služite sofizmima tj. namjerno izvodite krive zaključke. Poslovanje
Peveca nedvojbeno raste, prihodi rastu, zaduženost je minimalna, ali nema iscrpnih poslovnih
izvještaja kako bi se cijena držala nisko, kako bi se mali investitori obeshrabrili da ne kupuju
dionice ili postojeći da ih prodaju po pišljivih 200 kn. Pišljivih zato jer je to dobit u samo 3 godine.
Isto tako nitko pa niti ja ne zna da li će dionica rasti, padati ili stagnirati, nego je zajednički
interes svih dioničara Peveca da dobijemo transparentno financijsko izvještavanje i 100% sam
siguran da kada bi to imali da bi cijena bila značajno drugačija. Dozvolite mi 2 pitanja poštovani
Bruce za vas. Odnosno jedno staro i jedno novo.

1. Kako po vašem mišljenju teče poslovanje Peveca i da li prihodi rastu ili padaju
2. Zašto vam toliko smeta rast cijene dionice i svaki puta ste razočarani kada cijena imalo skoči iako
su se tržili milijuni kuna prometa po 280 i po 290 kn u prvom kvartalu 2017. godine ?

Dakle nemam pojma o kretanju cijene, ali uvjeren sam u točku preokreta kada većinski to odluči
kako bi uvećao vlastitu imovinu i da se se cijena bar jednim dijelom uskladi sa financijskim pokazateljima. Očito da su HRVI prodali, da su napaćeni, siromašni ljudi i neupućeni prodali i da ne curi više po bidu. Protiv sam manipulacija i zastrašivanja, računam da će ovdje strpljivost i hrabrost biti
obilato nagrađena.

Ja ništa ne lažem jer nemam razloga da lažem..
Sve što sam napisao na forumu su činjenice..
Nikada nisam drukao ni za manju ni za veću cijenu…

Vi imate legitiman interes da navijate za veću cijenu jer želite kućicu u Švicarskoj..
Bitno je da neupućeni znaju zašto drukate
[/quote]

Pa u čemu je interes za većom cijenom i kućicom u Švicarskoj nelegitiman?
I ja želim bolji auto, stan, vikendicu i još sa strane da se nađe.
Ako gospodin Barikb želi kućicu u Švici sigurno je neće postići prodajom po 20-30 kom po bidu. Ne bi to postigao za 10 godina.
To može samo na bitno većim volumenima i razinama.
[/quote]

Slažem se s Vama

Dioničar 9 i dioničar 11 imaju zajedno 23 126 dionica..

Dakle ljudi su uložili preko 4 miliona kuna..
Ako dionica raste za 20-30 kuna vrijednost imovine im raste za 400 000 – 600 000 kuna..

Ostalo zaključite sami..
[/quote]

Skrivati podatke kao zmija noge, to je ok, to je korporativna kultura.

Tražiti podatke i znositi podatke, to je drukanje.

Ja sam inače Slavonac, ali ta ekipa iz Osijeka s ili pri kojoj ste , ne služi na čast Slavoniji. Nisko, jako nisko.
[/quote]

Drago mi je da ste svi vi Libertijanci jedinstveni u osudi drugačijeg mišljenja..
Povijest nas uči da većina koja ignorira mišljenje manjine uvijek radi velike greške..
Nastavite vi podržavati Barikba u njegovim snovima o kućici u Švicarskoj..
[/quote]

povijest nas uči da zločesti ljudi ostaju zločesti ljudi. pogotovo ghlupi zločesti ljudi. kao ovdje.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Izgleda da se priprema prekrcaj.

7000 kom na 175 kn.

7000 kom na 175 kn.

po toj analogiji kad se pojavi par tisuća komada u bloku na ASKu onda slije što – ukrcaj?
dajte molim Vas…

7000 kom na 175 kn.

Tko je to spreman kupiti 7.000 dionica Peveca gdje je (po pisanju pesimista ovdje na forumu) kontrola nad firmom riješena i sad će se služiti samo kao krava muzara za privatne interese? Kad smo već kod toga, tko je ovaj mjesec već kupio gotovo 10.000 dionica preko skrbničkog računa kod Croatia banke?

Zaista me zanima ima li netko neko negativno objašnjenje za to konstanto skupljanje dionica dobavljača i malih dioničara?

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

Mislim da nema mogućnosti da firma služi kao krava muzara za privatne interese iz slijedećih razloga:
1. Većinski zapravo i nije većinski već manjinski vlasnik. Ne znamo tko stoji iza skrbničkih računa, no međutim iako djeluju zajedno svatko se brine za svoje interese. Prevedeno, paze dobro jedan na drugoga da se ne pokradu međusobno.
2. Slijedom 1, povećana vrijednost tvrtke jednog dana je najveći mogući dobitak za sve uključene. Sitno kokošarenje samo može sve upropastiti.
Znači, svodi se na onu narodnu: ako ne može drukčije onda po pravilima.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Dioničar br. 9 sitno dokupio…

I nas tri mala dioničara koji smo daleko vidljivi u knjizi dioničara.

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Zna li tko jel danas ili sutra FI za Q3?

koliko je meni poznato PVCM ne mora izdavati kvartalna izvjesca?

New Report

Close