U međuvremenu diončar Hrkač iz top 10 podebljao portfelj sa +293 komada PVCM.
Kako ti se čini poslovanje Peveca Bruce Lee
Mislim na samo širenje kompanije, otvaranje novih centara, navodno da ide treći centar u Rijeci
jer prodaja nadmašuje sve planove. Ako imaš neku informaciju, ali svakako istinitu i pouzdanu.
Ne znam odakle vam informacija za Rijeku. Nigdje nije objavljena.. Po mojim saznanjima Rijeka je jedini grad osim Zagreba koji ima 2 centra i nema planova za treći
Informaciju imam od predsjednika uprave g. Lovrinčevića za još 1 centar u Rijeci
Bruce, Rijeka ide apsolutno, mjesto tj. izvor je krajnje meritoran.
Nego, kako komentirate poslovanje.
Po mojim informacijama promet se vrti po sistemu grude snijega koja ubrzava
ne možeš vjerovati… gledam kako se hvale na LRHC temi da je ‘EV/EBITDA 8,1 još uvijek povoljno za ulazak’ jer se očekuje da se pokazatelj približi vrijednosti 10,5 što je kao neki benchmark, a to bi tamo značilo rast cijene od cca 34%
ovdje je EV/EBITDA cca 4,5 pri cijeni od 220 kn (ne vjerujem da ovo uopće pišem, kao da je 45 pa lažem sam sebe…), a za rast samo na 8, cijena treba skoknuti na 354 kn, što je rast od 61%!!! (354 / 220)
svakog dana sam sve sigurniji u ovaj ulog!
Kada je u Lideru objavljen intervju sa g. Lovrinčevim 03.10.2017.
naveo je da će biti otvoren još po jedan centar u Rijeci i Zagrebu…
Izjavio je citat: “Planiramo otvoriti još jedan u Rijeci i jedan u Zagrebu. Cilj nam je biti u svakome gradu u Hrvatskoj koji ima više od 15.000 stanovnika.”
https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/jurica-lovrincevic-peveca-nece-biti-na-burzi-dok-ne-rijesimo-sve-kosture-iz-ormara/
Skroz me iznenadilo Bruce da vi to uopće ne znate. Radi se punom parom na projektima.
Ne znam odakle vam informacija za Rijeku. Nigdje nije objavljena.. Po mojim saznanjima Rijeka je jedini grad osim Zagreba koji ima 2 centra i nema planova za treći
Iako i meni nije logično imaju planove za treći. O tome se je govorilo ovdje na forumu i prije ljeta a na Skupštini su potvrdili te planove. Ima li to smisla, očito je da imaju neku računicu.
Accountant ja se slažem sa Vama. Treba biti apsolutno miran i strpljiv.
Fundamenti su fundamenti, a ovdje imamo takve prihode koji ostvaruje
relativno malo kompanija u Hrvatskoj.
Kad neće nitko po asku evo ja ću.
Krenuo sam s novim rebalansom / restrukturiranjem portfelja i to znači da se nešto viška love našlo za našeg Pevca.
@Barikb
ma dođe mi da sve što imam raspem po bidu i ulupam u Pevca
ali onda vidiš u knjigama: diverzificiraj, čuvaj jaja u dvije-tri košare…
a opet Buffett tvrdi ‘diversification is for ignorant’
ne moraju sve kompanije biti u tvom ‘circle of competence’, dovoljno je poznati i jednu-dvije
što da radim, Lastane?
accountant
Balansiraj između te dvije krajnosti.