e a sada ovo od Old_Gunnera sve stavite u kontekst da Pevec ima rast prihoda od prodaje 27,6% (u ’15.) i 18% (u ’16.), da je sama uprava najavila u srednjeročnom razdoblju prihode pomaknuti na 2 mlrd kn (sad su na 1,3-1,4 mlrd kn), da imaju u planu 300 mil kn uložiti u otvaranje novih centara i ostvarenje tog cilja
pa ako ne vjerujete pričama o cijena PVCM na razinama 600+, onda biste biste barem trebali razmisliti da li ući sad po 200 kn (dok ima) i čekati recimo 400 kn za izlaz?
svakom na volju!
br. centara:
20 kom (2016.),
23 kom (2017.),
26-27? kom (2018.),
35-40? kom (izjava uprave, srednji rok odnosno dok im traje ovaj mandat)
accounutant, ajde ti meni reci da lisi:
A) kupio koliko si mislio pa ti sad paše rast cijene, ili
B) kupio koliko si mislio pa se iskipavaš po bidu ili niskom asku?
Pliz prosvijetli nas oko motiva tog svog tolikog truda.
Pitam zato jer ako ti se jako skuplja na ovim razinama onda nema smisla, ne?
Zahvalni kolega serislav.
@serislav
zašto moj serislave sve mora imati neku agendu? ti pišeš koliko ono 100+ postova dnevno pa te ne prozivam…
jednostavno se borim za istinu a to je da je PVCM dobra prilika
pošto istina ovisi o točki gledišta, tako ispada da je po Dicentrinim naputcima i oficijelnim knjigama P/E danas oko 20, što je mnogima puno
ja, gore navedeni kolega i još neki smatramo da treba to revidirati i da je P/E bliži 5, 6, ili 7
uglavnom dionice koje trenutno držim su tu negdje na 11 do 15 P/E
dakle moja istina odnosno s moje točke gledišta je PVCM podcijenjen pa nije niti tvoja toč. A) niti B) jer nisam niti približno kupio koliko sam mislio, jer kupujem cijelo vrijeme
a osobito si ne utvaram da će moje pisanje nekoga nagnati na kupnju ili prodaju
ako nešto cijenim min. 400 onda mi je potpuno svejedno da li kupujem po 230, 210 ili 185, kužiš?
Ne pišem 100+, ipak:-). Ali na dobrom ste tragu.
I nemojte moje pitanje shvatiti kao optužbu nego samo kao malu provokaciju.
Čisto me zanimao vaš odgovor. OK?
Ogromna većina mog pisanja isto nema nikakvu agednu nego pišem što mislim.
Ostaje nam skupljanje na ovim razinama.
Ili malo nižim ako ekipa prospe da se igra na todexu.
ma sve pet…
danas mi še piše, pa pišem, inače nisam tako plodan 🙂
i tako se borim protiv onih naših evolucijskih kognitivnih obrazaca, pokušavam sve bacit na pozitivu
tako mi je lakše kad vidim da PVCM ni krivog ni dužnog tuku sa svih strana
uživaj u danu, serislave!
Malo je problematična ta nevoljkost glavnih da se uključe u redovno tržište.
Ali što ćeš, tako valjda mora biti u ovoj nekoj fazi…
Ne postoji.
U tome i jest cijela fora.
Kupi i nadaj se da će jednog dana biti.
Ili prodaj.
nema!
nisu u obvezi napraviti pa ih niti ne rade
inače je postojala obveza da se rade kvartalna izvješća za FINA-u, ako se sjećate dragi kolege forumaši, ali je ukinuta; to zna svatko tko je imao firmu pa je tražio kredit, banke su vas tražile uvijek zadnji godišnji izvještaj te zadnji kvartalni
i d.o.o. i d.d., svi su predavali, no to je fala Bogu ukinuto pa sad ne možemo niti na FINA-i platiti da vidimo kako tko stoji
otuda valjda i ona čuvena rečenica g. Lovrinčevića kako je zadnji kvartalni izvještaj predan na FINA-u pa je g. Marković išao provjeravati pa se ispostavilo da naravno – nije predan, jer niti nema zakonske obveze
Jel postoji FI za 1Q 2017 i 1H za 2017.
Trazio sam ih na pevecovim stranicama i nema ih?
Ovo je za smijati se i za zaplakati gorkim suzama – to je kao da netko na ovom forumu napiše : A što je s ovim todex dionicama, išao sam do tornja kod cibone, kažu mi gospon ivica više ne stanuje tu, jel zna tko što o tome.
Ljudi moji, dista ljudska gl… je beskonačnija od svemira.
Ovo je za smijati se i za zaplakati gorkim suzama – to je kao da netko na ovom forumu napiše : A što je s ovim todex dionicama, išao sam do tornja kod cibone, kažu mi gospon ivica više ne stanuje tu, jel zna tko što o tome.
Ljudi moji, dista ljudska gl… je beskonačnija od svemira.
[/quote]
Zasto je za smijati se, uopce nemam Pevec niti sam ga ikad razmatrao da si ga uzmem. Cisto sam usao u temu posto je u zadnje vrijeme izaslo par clanaka o velikim investicijama peveca.
Otisao sam na njihow web site da im vidim izvjesca i vidim nemaju nista, dosao ovdje i pitao.
U cemu je problem?