Moja je vizija da će većinski vlasnik u cilju vlastitog probitka
i uvećanja vrijednosti vlastite kompanije u jednom trenutku
zaigrati transparentno, dizati poslovanje i brati dobit zajedno
sa surađujućim malim dioničarima.
Prevelika je kompanija i uskoro će biti još i veća za kokošarenje.
Moja je želja i vlastiti interes da Pevec d.d. preraste sadašnje okvire i
bude renomirana trgovačka kompanija regionalnog značenja.
Netko je kupio 948 dionica, a ona dva naloga od 500 komada na 213kn i 208kn i dalje stoje.
Mislim da su došli novi igrači u Pevec.
Netko je kupio 948 dionica, a ona dva naloga od 500 komada na 213kn i 208kn i dalje stoje.
Mislim da su došli novi igrači u Pevec.
ne znam tko je, ali onaj tko prati kako se formira BID na dionici, zna što mislim kad kažem da izgleda moćno…
Vidjet ćemo sutra, bid raste.
Cijene oko 220 230 kn, a ponuda na 199 kn pametnome dosta
Što se događa nešto se iza brda valja ovdje ?! Nema više prosipanja daj što daš.
Kao da potraznja raste
Možda je ekipa pročitala izvješće Peveca, Ebitda za 2016 godinu 113 milijuna kuna, ebitda marža 8,05%
Po dionici 87,11 kn
Zadnja cijena 234,94/87,11=2,69
Prodaja za 2017, projekcija +15%, ulaganje od 300 milijuna kuna ili 1,5x na trenutnu vrijednost na burzi.
Dionice se inace trguju na burzi 6-8 ebitda(a turisti vec sada 10, i vise)
Mislim da je to privuklo ovu jaku kupnju, al to je moje mišljenje.
A i pojavili su se jako veliki nalozi, jedan nalog od 500 komada dionica po 213 kn je 106.500 kn, isto tako stoji onaj drugi od 500 komada na 208kn. Mali igrači ubodu 30-50 dionica, eventualno 100-200, to se jasno vidi, a danas jedna transakcija 300-400 dionica. To može samo ozbiljniji igrač i to dobro upućen u situaciju, koji ide na sigurno.
A gledaj neki kasno progledaju, ja sam isto kasno proučio izvješča i kupova skuplje nego sta je sad u onom vlaku poslije 1.2.
Iako sam u blagom pušingu trenutno na ovoj dionici ne pada mi napamet prodavat u dogledno vrijeme. Jednostavno brojke ne lažu za razliku od pu.
Spread se smanjuje lipu po lipu. Oprezni ulagači.
Novi član uprave sa iskustvom zamjenika predsjednika uprave austrijske tvrtke.
Menedžment je ključan i na tome se očito pomno radi. Transparentnost je drugi
uvjet, da bi svi dioničari gladili bradu. Vjerujem u kvalitetne iskorake u tom smislu.
Cijena dionice je u uzlaznom trendu, nakon ogromnog pada od oko 40% sa 294 kn
na cca 175 kn.
Ono kad ti je drago da nema prometa ( radi cijene ).