Super su mi ovi iz Uprave: kad se kupuju dionice onda firma ništa ne valja, treba biti oprezan kažu u pozivu na skupštinu jer tko zna što je sve skrivila bivša uprava…
A sad, kad se javila i samo naznaka zainteresiranih za Pevec, auuuuuu: širenje, kupovina zemljišta, idemo na more u svaki grad veći od 10.000 stanovnika, osvajamo Hrvatsku blitzkriegom
Cirkus!
13.07.2017. 09:17
Na temelju odrebe čl. 41 Pravila CE Enter tržišta u svezi sa čl. 246. st. 1 Pravila Zagrebačke burze, Burza je razvrstala financijski instrument PVCM u segment promatranja zbog neprovjerenih medijskih napisa o interesu američke tvrtke HSP Investment Partners za kupnju društva Pevec d.d.
Uprava se potrudila vrlo brzo demantirati pregovore. Jasno je zašto, zato da i dalje mogu vrlo jeftino kupovati, upadaju im solidne količine ispod 200 i oko 200 kn. Ali napisati da Pevec NIJE NA PRODAJU je ipak pretjerano i prozirno, mislim da su time pokazali određenu nervozu i jednu posebnu vrstu blefa. Ovo je BIG GAME, veliki ulozi i veliki novac u igri.
Što se poslovanja tiče sve ide na ruku…Velika većina stradalnika je prodala svoje dionice,
velika većina tj. gotovo svi nekadašnji dobavljači koji su imali takve namjere prodali su dionice Dicentri.
Gdje oni mogu stjecati veće količine osim na ZSE, a u svojem vlasništvu nemaju jako puno dionica najvjerojatnije i prilično preko 50%, bez obzira na većinu na Skupštinu.
Prava istina je da je SVE u businessu uvijek na prodaju, ako se ponudi odgovarajuća cijena.
Ovakvih zlatnih koka nemamo baš na hrvatskom tržištu, pa ćemo vidjeti kako će ova priča razvijati.
Šteta dobra a loši vlasnici, loše će bit za male dioničare. Ja bi da sam dicenta tražio partnera i kupio MERKUR i omogućio da se transparentno trguje i prikazao sva izvješća realno. Na taj bi način smanjio konkurenciju i povećao vrijednost firme i proširio biznis. Firma bi bila zanimljiva investitorima jačim i od američkog fonda. A novca ima mirovinski fondovi puni love samo i oni traže dio kolača, što je normalno.
Samo moje razmišljanje…
Za one male dioničare koji su prodali dionice je već sada nepovratno loše.
Za one koji imaju dovoljno vremena za cijelu priču mislim da će biti dobro medno.
Faza stjecanja je takva kakva je, kupac pazi da cijena ne ide previše visoko
možda i prebacuje dionice. Dionica je pala oko 40% sa 290 kn na ispod 180
radi toga. Caka je u tome da većinski nikada neće steći toliko dionica da
bi ugrozio male dioničare, to što neki ne prihvaćaju nikakav rizik, ali vole
recimo građevinare to je stvar osobne preferencije i očekivanja.
Predviđati sve potpuno točno je nemoguće. Pevec sa puno većim prihodima
nego danas će se puno bolje prodati jednog dana, ali to nije preko noći.
Udruga malih dioničara je predala protuprijedloge, a ako želite dati punomoći trebaju zajedno s prijavama doći u udrugu do četvrtka, 20. 7. jer se moraju potpisati još prije predaje u društvo. Punomoć s uputama za glasanje je ovdje, a poveznice na obrazloženja se nalaze u ovom tekstu[/url].
Dioničar br. 10 + 30 kom.
Zadnjih nekoliko dana znatno manje prosipača.
Nešto je divlje u zraku.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=1463
Polako odljepljivanje sa dna
http://www.zse.hr/default.aspx?id=78145
Uprava naslovila današnje reagiranje sa velikim naslovom PEVEC NIJE NA PRODAJU.
Kao da su investicijska zajednica i poslovni ljudi malena djeca u jaslicama, pa oni ne znaju
da je SVE u poslovnom svijetu na prodaju samo je pitanje cijene.
Priopćenje dokazuje grčevitu borbu za stjecanja novih dionica. Izgledno je jedino
to da je sadašanja Uprava pokupovala dio dionice do sada vrlo jeftino i da slijedi borba
za nove dionice. Izjavljujem da moje dionice nisu na prodaju po ovim ili sličnim cijenama.
Važno je da tržište regulira cijenu. Transparentnim izvješćima profitirali bi SVI dioničari.
Oni sa više dionica najviše.
Zasto uprava uopce daje priopcenje kad nisu na burzi? malo prcaju… Što ne odrade ono što moraju i što su ih zadužili “dioničari Društva kojih je u ovom trenutku više od 2000” i uvrste dionice na burzi.
Pa Pevec je na prodaji, i to svaki dan. Svaki dan netko kupi i proda dionice Peveca, i to dobro kažu u priopćenju dioničari su ti koji odlučuju što će sa dvojim dionicama. A ovaj fond ako ih hoće nek slobodno objavi dobru ponudu pa će ljudi sami odlučiti.