Koliko znam, uvrštenje na uređeno tržište malim dioničarima donosi dvije bitne stvari – kvartalna izvješća i ponudu za preuzimanje ako netko stekne više od 25% dionica. Bilo bi lijepo imati kvartalna izvješća Peveca i pratiti poslovanje na taj način, ali u ovom slučaju je vrijednost dionice u odnosu na poslovanje toliko podcijenjena da u valuaciji kvartalna izvješća ne bi mogla nešto bitno promijeniti. Što se tiče ponude za preuzimanje, Dicentra i ekipa s kojom zajednički djeluju već imaju preko 25% dionica pa tu više ne bi bilo neke koristi.
Nažalost, na primjeru Leda koji je uvršten u službeno tržište (kotaciju uređenog tržišta koja čak nosi dodatne zahtjeve u odnosu na redovno), mogli smo vidjeti da ''transparentnost'' u izvještavanju, mirovnici u vlasništvu i nadzornom odboru ulagačima ne moraju ulagačima nositi apsolutno nikakvu zaštitu. Kao i uvijek, jedina prava zaštita može biti samo vlastita analiza i razmišljanje. Paradoksalno, pošto su kod Peveca sami vlasnici pokušali prikazati maksimalno negativan rezultat i stavili su rezervacije na sve što su mogli, ulagačima nude veću sigurnost da nema ''kostura u ormaru'' nego bilo tko drugi.
ok Old_gunner & Value
dal smo se onda složili da u stvari neke opasnosti i nema po male?
sve drugo je Lovrin folklor kojim malo-malo zbunjuje one koji ne razmišljaju glavom pa prosipaju po bidu
ili ajmo ovako: na SNHA je diskont u odnosu na intrinzičnu kao i kod PVCM (nećemo ulaziti koliko točno)
do neke fer cijene na burzi, SNHA bi pogurala prodaja LRH, a PVCM bi bio poguran da Uprava prestane sama sebi bacati klipove pod noge (ili kao što Old_Gunner kažete, možda je to baš i prednost, imamo očišćenu firmu od kostura koliko god imaginarni oni bili)
što biste radije kupili?
PS
imam i PVCM i SNHA
u svojim očitovanjima pred sudom uprava na čelu s lovrom je tvrdila da poduzima sve potrebne radnje. a sada dicentra na celu s tim istim lovrom poduzima sve radnje u suprotnom smjeru.
e, da smo iole ozbiljna drzava, netko bi odgovarao za svoje iskaze pred sudom. ovako, ujeo vuk magare.
Nemoj lagati i obmanjivati, lovra je rekao na danu investitora kako dicentra nema nikakve veze s njim i da je njemu pevec sada najvažniji. Ima neke udjele u nekim trgovačkim društvima ali da je izašao iz upravljačkih struktura (iako koliko znam skupština je dio upravljačke strukture društva ali lovra ne laže).
[/quote]
sjećam se na direktan upit novinarke – kupuje li dicentra dionice peveca -on mrtav-hladan kaze – ne. 6 mjseci kasnije dicentra ima dvaput vise dionica peveca no u trenuku pitanja. darovali dobri ljudi, bit će.
ovo isto su zapravo bakiću pokusali napraviti, ali on je malo veca manga pa je natjerao korf na pristojno ponasanje. ostalo je povijest.
s drug estrane, imao arnt, pa andabak, pa vern – sve korektno i fer. a ovdje dno dna.
Naravno da treba zbrojiti 2+2, to je uvijek najvažnije.
Mislim da bi samim većinskim vlasnicima bilo najbolje da postave vrhunski
menadžment, da se sami ne bave ovakvim kokošarenjem jer su obrazloženja
ove dopune ipak odveć degutantna. To ako su uspjeli kupiti vrlo povoljno
dionice do sada i to od HRVI, stradalnika i jedan dio na burzi, ne znači da će
na dalje biti po ovim cijenama. Očito su toga jako dobro svjesni.
Čemu megalomanština, tko drugom jamu kopa (nama malima) sam u nju pada.
Mislim da je vrhunski menadžment ovdje rješenje, a ne spojena upravljačk/vlasnička
funkcija kao da je Pevec automehaničarska radionica. Treba će strpljenja ovdje, ali
ovo je kokica koja nese zlatna jaja. Možda dođu pameti, nadam se čim prije.
Opet ponavljam da bi uz transparentnost i bolje FI, sama Dicentra i svi drugi uvećavala
vrijednost svog portfelja na normalan i prihvatljiv način. Uvećavala i puno više nego
što će to uspjeti ovako u bilo kojoj varijanti. Možda ti ljudi misle da su besmrtni i da će
živjeti 200 godina. Stvar je mudrosti i umjerenosti u životu…
Unatoč lošem prijedlogu većinskog dioničara koji ne želi uvrštenje u službeno tržište,
ne želi davati 3 mjesečne izvještaje, a sve to sa ciljem blokade ili spuštanja cijene
da bi mogao jeftino dokupljivati cijena je ostala ISTA.
Vrlo znakovito za primjetiti, kao i puno skrivenih naloga (desetak) kao na niti jednoj dionici.
slaba trgovina danas. 2 sata dnevno je sasvim dovoljno iaonako nema posla za više na burzi. ostatak radnog vremena mogli bi svi radit nešto drugo
Slazem se. Osim kaj uprava ne postoji jer sa svim upravlja i o svemu odlucuje jedan lik. Ovak im je valjda fora reci uprav ovo uprava ono.
[/quote]
I fora je što samo taj lik zna koliko je zgrnuto love na polugodišnjoj razini u 2017 ali ne da mu se hvalit!
Mi mali čekamo prezentaciju u 2 misecu 2018.
„Ovaj novi vid suradnje s Bečkom burzom kroz trgovinski sustav Xetra u skladu je s dugoročnim ciljevima Zagrebačke burze, a to su promocija i povećanje vidljivosti domaćeg i regionalnog tržišta kapitala te olakšavanje pristupa stranim ulagateljima,“ izjavila je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze. „Širenje i internacionalizacija baze ulagatelja nešto je čemu težimo i nadamo se kako će ova suradnja imati pozitivne učinke na likvidnost, jedan od naših najvećih izazova.“
nešto pozitivno na zse ?
ajde barem je prestalo “poklanjanje” dionica pvcm po ovim smješnim cijenama