Zasto dicentra skuplja dionice firme u kojoj njen "bivsi" vlasnik sada stoluje … i priprema teren za 2018.-tu … to mora da je neka slucajnost ili zabuna 😂
samo su prebacili sa skrbnickog na glavni. od prije se znalo da je taj croatia banka dicentrin
http://www.index.hr/vijesti/clanak/nekadasnji-agrokorov-direktor-tvrdi-jedna-izvjesca-su-isla-financijskim-institucijama-druga-revizorima/968699.aspx
“Neću izrazito reći da su dvostruka, ali postojala su izvješća koja su išla u prezentacije za tržišta kapitala, znači ‘roadshow’ standardni i ona izvješća koja su se koristila službeno, koja su išla revizorima, revizorskim tvrtkama i dalje u državu, državnim organima.”
Gdje je RDiG i izvješće revizora?
Treba se maknuti iz dionice. Ako te većinski suvlasnik ne želi, nema razloga ostajati u takvoj priči jer će on gledati primarno, pa i isključivo vlastiti interes, a ne interes društva.
Imamo mi već primjer Luke Ploče gdje se društvo već godinama devastira, iako je priča bila kako će da se investira. Investiraju oni, al za svoj džep. Prije toga su "zaključali" kontrolni paket nad lučkom infrastrukturom da ih netko ne bi ometao u poslu.
Ovo je priča za ekipu, za male dioničare tu naprosto nema mjesta. Nažalost. Tko to shvati na vrijeme, ako već nije shvatio sačuvat će i živce i novce.
kolega
nažalost, ali apsolutno ste u pravu, i za jednu i za drugu dionicu. znam, jer sam bio i u jednoj (par godina) i u drugoj (par mjeseci). kad je ppd skupljao ploče, cijena je dostigla i 750 kn, te ponudio nekakvu nadu. međutim, dogodilo se upravo suprotno od očekivanja. ovo podsjeća u potpunosti na ploče, s tom razlikom što ovdje sada ne vidim nikakvu nadu. uz prevlast “omiljenog” vlasnika, niti uvrštenje ne donosi ništa. nažalost!
Treba se maknuti iz dionice. Ako te većinski suvlasnik ne želi, nema razloga ostajati u takvoj priči jer će on gledati primarno, pa i isključivo vlastiti interes, a ne interes društva.
Imamo mi već primjer Luke Ploče gdje se društvo već godinama devastira, iako je priča bila kako će da se investira. Investiraju oni, al za svoj džep. Prije toga su "zaključali" kontrolni paket nad lučkom infrastrukturom da ih netko ne bi ometao u poslu.
Ovo je priča za ekipu, za male dioničare tu naprosto nema mjesta. Nažalost. Tko to shvati na vrijeme, ako već nije shvatio sačuvat će i živce i novce.
kolega
nažalost, ali apsolutno ste u pravu, i za jednu i za drugu dionicu. znam, jer sam bio i u jednoj (par godina) i u drugoj (par mjeseci). kad je ppd skupljao ploče, cijena je dostigla i 750 kn, te ponudio nekakvu nadu. međutim, dogodilo se upravo suprotno od očekivanja. ovo podsjeća u potpunosti na ploče, s tom razlikom što ovdje sada ne vidim nikakvu nadu. uz prevlast "omiljenog" vlasnika, niti uvrštenje ne donosi ništa. nažalost!
[/quote]
S jednim djelom bi se složio, međutim ogromna je razlika LKPC_PVC
PEVEC postaje tvornica novca, namaju kune duga, potencijal ogroman…..
Samo je pitanje kad to znaju investitori hoće li biti imuni je držat tako podcijenjenu, ja mislim da ne…
Zato sam stalno na bidu…. PVCA
moguće kolega da bude i tako, ali pogledajte kretanje cijene ploča nakon što je ppd osigurao prevlast. a brojke su bile puno bolje nego danas.
@randopph
dobro vam kolega ING kaže, uspoređujući kruške i jabuke navodite ostale na krivi zaključak…
isto kao što je i Uprava PVCM (one koje ne prate dovoljno pozorno) navela na krivi zaključak da tvrtka ima velike potecijalne obveze, kroz rezervacije, pa su k’o fol u gubitku
luka je u smislu CAPEX-a vrlo intenzivna grana djelatnosti, ulaganja u infrastrukturu i opremu (dizalice, kranovi, transp. sredstva i da ne nabrajam dalje), sve to košta
Pevec toga nema, ne mora imati niti ulaganja u prostor, može sve riješiti kroz najam – tako da i u slučaju naglog downturn-a, mogu vrlo okretno riješiti stvari: duga nemaju, a ni posl. prostora u vlasništu nisu trebali imati e da nije pametna uprava odlučila drugačije
pitati ću vas dogodine kolika će biti dobit i kako je misle ‘sakriti’…
dobit će biti na razini 3- max 4% NPM, što uz rast prihoda od cca 10-15% (što je realno) daje okvirno 60 milja. da li će rast cijene dionice to pratiti, ostaje da vidimo. ali nije to najvažnije pitanje, kao što je i prije već rečeno. bez uvrštenja u redovan režim trgovanja i transparentnog izvještavanja, uz prevladavajučeg “nedodirljivog” vlasnika koji je većini trn u oku….nisam nešto optimističan glede buduće cijene dionice. dapače.
kolega
nažalost, ali apsolutno ste u pravu, i za jednu i za drugu dionicu. znam, jer sam bio i u jednoj (par godina) i u drugoj (par mjeseci). kad je ppd skupljao ploče, cijena je dostigla i 750 kn, te ponudio nekakvu nadu. međutim, dogodilo se upravo suprotno od očekivanja. ovo podsjeća u potpunosti na ploče, s tom razlikom što ovdje sada ne vidim nikakvu nadu. uz prevlast "omiljenog" vlasnika, niti uvrštenje ne donosi ništa. nažalost!
[/quote]
Samo je pitanje kad to znaju investitori hoće li biti imuni je držat tako podcijenjenu, ja mislim da ne…
[/quote]
Pa to je lijepo da i dalje vjeruješ unatoč svim signalima i crvenim svjetlima upozorenja. Mnogi investitori pate od sindroma TTWBD “This Time Will be Different”! Nisi ti iznimka.
Meni se čini da ipak neće. Jednostavno je, ponavljam, ako te većinski ne želi nemaš sto tražiti u tome. Osim možda ako je to stvarno, stvarno jeftino i iz nekog posebnog razloga zanimljivo. Špekulantski.
Ionako uvijek kad i ako te preglasa nemaš alata da mu se suprotstavis i tu cijela priča nažalost i počinje i završava.
randopph: …dobit će biti na razini 3- max 4% NPM, što uz rast prihoda od cca 10-15% (što je realno) daje okvirno 60 milja. da li će rast cijene dionice to pratiti, ostaje da vidimo…
što se tu ima za vidjeti? uzmite tih 60 mil. kn neto dobiti, podijelite s 1,296 mil dionica (ili čak manje, ne znam da li je ovaj podatak s MD točan, s obzirom i da trezor ima nešto) i na cijeni sadašnjoj od cca 200 kn dobijete da je P/E = 4,32
za P/E 10 cijena bi trebala dakle skočiti na 463 kn
mislite da je to puno? ili da će tržište na P/E 4,32 čekati prvo da vidi što Uprava ima za reći?
mislim da je za njih najbolje da šute i rade jer čim ‘zinu’ neke gadarije isplivaju
kolega
[/quote]
[/quote]
Pa to je lijepo da i dalje vjeruješ unatoč svim signalima i crvenim svjetlima upozorenja. Mnogi investitori pate od sindroma TTWBD "This Time Will be Different"! Nisi ti iznimka.
Meni se čini da ipak neće. Jednostavno je, ponavljam, ako te većinski ne želi nemaš sto tražiti u tome. Osim možda ako je to stvarno, stvarno jeftino i iz nekog posebnog razloga zanimljivo. Špekulantski.
Ionako uvijek kad i ako te preglasa nemaš alata da mu se suprotstavis i tu cijela priča nažalost i počinje i završava.
[/quote]
Možete li navesti dvije firme u kojima vas većinski želi?
randopph: …dobit će biti na razini 3- max 4% NPM, što uz rast prihoda od cca 10-15% (što je realno) daje okvirno 60 milja. da li će rast cijene dionice to pratiti, ostaje da vidimo…
što se tu ima za vidjeti? uzmite tih 60 mil. kn neto dobiti, podijelite s 1,296 mil dionica (ili čak manje, ne znam da li je ovaj podatak s MD točan, s obzirom i da trezor ima nešto) i na cijeni sadašnjoj od cca 200 kn dobijete da je P/E = 4,32
za P/E 10 cijena bi trebala dakle skočiti na 463 kn
mislite da je to puno? ili da će tržište na P/E 4,32 čekati prvo da vidi što Uprava ima za reći?
mislim da je za njih najbolje da šute i rade jer čim 'zinu' neke gadarije isplivaju
kolega
apsolutno je nevažno što sada govore brojke ako je većinski nijem i neće uvrštenje, a vjerovatno mu nije ni bitna cijena na burzi. što će se dogoditi sa cijenom i trgovanjem ako se slučajno dogodi delisting (što zasad baš i nije vjerovatno)? tko sad ima, ili će imati interesa ulagati u takav papir, i držati/dizati cijenu? u pločama ima masa mirovinaca i dvije g nisu poduzeli apsolutno ništa. moguće imaju deal sa ppd. koga ima sada u pevecu? nikoga! čak je i švabo pobjegao. o tome aspektu govorim.
a cijena u ovim okolnostima kratkoročno može i natrag do 300, a bogami i prema 150. dugoročno? to je vrlo “teška” i nezahvalna riječ u ovim turbulentnim vremenima.