PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sada kada je borba za prevlast gotova biti će i puno manje pritisaka, naručenih članaka i svega ostalog tako da nema razloga niti za izlistavanje niti za pokazivanje prave slike u izvještajima.

Gotovo sam siguran da će u tišini posložiti tvrtku, investirati gdje je potrebno a paralelno uz to polako na bidu stjecati dionice po raznim računima. Uz manjak vijesti i lagano klizanje cijene ispod 200 kn polako će padati i interes malih dioničara.

@ snowlep
Svaka čast na trudu i zalaganju, šteta da nema više ljudi koji su spremni angažirati se, ići na skupštine, izložiti se imenom i prezimenom te generalno braniti svoje i interese ostalih malih dioničara bez obzira na veličinu udjela. Baš zato što nema nikakvog aktivizma mali dioničari su i završili danas na razini zaštičenosti na kojoj jesmo, sami smo zaslužili.
Nije postignuta realna vrijednost dionice s obzirom na potencijal Društva što je vjerujem bio primaran cilj (i neka je), ali nadam se da ste naučili puno iz svega ovoga i da niste na kraju ostali razočarani.

Čini se da je kolega ValueWalk dao mnoge dvojbe i odgovore na pitanje oko PEVECA..

Rezultati, dobit i sve ostalo može biti sjajno ukoliko je većinski dioničar preuzeo prevlast u pevecu i sad dirigira kako hoće sa cijenom dionice….

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Koji smisao kupnje jedne dionice u pravilu sa aska u 16.29? Da se sutra odmah trguje s minusom?

Vjerojatno da se ide u minus i tako se proba raditi dodatni psihološki pritisak na cijenu
Treba imati na umu da je burza često psihologija, a ovdje posebno !!!
Ili da ne ulazi eventualno u margin call, obzirom da cijena drastično pala u zadnje vrijeme.
Ne vidim treći razlog i meni je to bezvezarija kupiti 1 dionicu na kraju trgovanja.

uskoro će izvješća biti dostupna preko fine kao javno dobro – onda ćemo ih valjda čitati i bez milosti velikih gospodara. sramota što rade.

vidjet će se na skupštini koliko imaju. ipak su oni još uvijek samo suvlasnici, drugi suvlasnici bi takoder trebali imati udjela u upravljanju jer rijec je o njihovoj imovini.

kolega
koliko imaju sad po tvome saznanju/procjeni. iliima(ju) nekog još sakrivenog? meni izgleda prejednostavno, “presirovo”.

Pozitivno i ono što Pevec pokazuje a što me isključivo interesira je povećanje prihoda kao naravno i dobiti, zatim financijska sigurnost te pravovremeno plaćanje svim dobavljačima bez iznimki. Takvim uhodanim poslovanjem je za vrlo brzo očekivati i dividendu u ovoj dionici, zar ne?

kolege
ne znam kakva su vaša iskustva glede glavnih skupština. kod društava koja su na službenom tržištu (da ne govorimo o blue chipovima), to je na nekom solidnom, ajmo reći normalnom nivou. a društva koja su u posebnom režimu ili se trguju na MTF-u, stvarno tretiraju male dioničare kao nužno zlo. skoro pa do granice ignoriranja!

Davno je pokrenut OPZ-STAT1 koji se dostavlja poreznoj upravi, iz toga se može mnogo saznati… jedino što izgelda nitko ne kontrolira niti gleda, već je samo nametnuto kao obveza poslovnim subjektima u smislu dodatnog posla. Da nije drugačije mislim da bi se trebalo izvjestiti koji poslovni subjekti krše pravila ili zakone po tome.

doista ne znam koliko imaju – rekao bih oko 40 posto sad već. nije pola, ali pola im i ne treba – kvorum je jedna trećina glasova. dakle ako imaju 40 posto, za preglasavanje bi tebalo prisustvovati 81 posto glasova pa da ih 41 posto preglasa. ali takav odaziv je rijetko kad, tu je riječ o tisućama dioničara koji ukupno imaju sve ono što dicentra ima na 3 ili 4 računa

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

K.H. Rumenige je vani. Interkapital + 4%

Još malo o poštenju Lovrinčevićeve uprave: piše u izvješću da društvo teži stalnom unapređenju odnosa s dioničarima, investitorima, te sveukupnom javnošću, te je dobrovoljno prihvatilo primjenu Kodeksa korporativnog upravljanja Zagrebačke burze.

A kaže Kodeks: (…) a godišnji, polugodišnji i tromjesečni izvještaji svakodnevno trebaju biti dostupni na uvid dioničarima u sjedištu i na poslovnoj adresi društva, kao i na internetskim stranicama društva.

I onda objave nešto bez potpisa uprave, bez pečata, bez revizorskog izvješća, bez potpisa i pečata revizora, bez računa dobiti i gubitka, kao “Godišnje izvješće za 2016. nekonsolidirano/revidirano”.

@snowlep
A, ne treba pretjerivati… što će “pečut” što će revizija, što će RDG kao da mi to znamo čitati!

K.H. Rumenige je vani. Interkapital + 4%

Ako je izašao po cijeni do 250kn, izgubio je najmanje pola iznosa svoga originalnog duga.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

New Report

Close