PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

m akakva je ovo sprdačina – pa ovo uopšće nije izvješče, ovo je još jedan predizborni letak bratije.

tko ovo priznaje za izvješće, alal mu vjera – gdje bilješke, gdje mišljenje revizora – i GDJE JE RDG. IZVJESCE BEZ RDG – ovi ljudi su nevjerojatni, balkanska krema

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Realna dobit na 1,4 milijarde prihoda je barem 80-ak milijuna kuna.
Kažu da su investicije 80 milijuna u 2016 (sve iz vlastitih sredstava)
od toga 87% u nekretnine. Nekretnine nisu skupo plaće vjerujem.

izvješće je jako dobro – samo treba malo zagrebati.

ali ovo nije izvješće, pa nisu valjda ovo predali fini ?

Pa nisu investicije samo knjigovodstveni rashod kao amortizacija, ovdje je riječ o stvarnom odljevu casha iz firme tako da ne treba pretjerivati i to kalkulirati kao dobit.

Meni ove brojke nisu nikakav spektakl, nigdje trgovina nije visokoprofitabilan biznis pa nije ni ovdje realno to očekivati. Bitno je da nisu zaduženi, ako doguraju poslovanje na stabilne prihode dvije milijarde i neto maržu na 3-4% napravili su super posao.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

A nisu da, ali ako investicije iznose oko 80 milijuna (dugoročne obveze niti milijun kuna)
i uvećane su rezervacije onda se ovdje zarađuje nekakvih 10-ak eura godišnje po
dionici. Ispravite me ako griješim u procjeni. Mislim da sam u pravu.

Što bi značilo da sadašnja cijena od 200 kn po dionici doista pokriva sav rizik
ulaganja. Mislim da transparentst dugoročno nema alternative, valjda nisu samoubojice.
Kokošarenja, izvlačenja kroz razne usluge i račune, neće niti približno donijeti
koliko uvrštenje i realna cijena dionice.

Ovo nisu izvješća, možete ih dobiti u prostorijama društva, a to što ih nisu objavili nego morate osobno doći pokazuje koliko cijene dioničare. Inače porez na dobit su platili po osnovici od oko 80 milijuna kuna.

uskoro će izvješća biti dostupna preko fine kao javno dobro – onda ćemo ih valjda čitati i bez milosti velikih gospodara. sramota što rade.

vidjet će se na skupštini koliko imaju. ipak su oni još uvijek samo suvlasnici, drugi suvlasnici bi takoder trebali imati udjela u upravljanju jer rijec je o njihovoj imovini.

Izvješća na FINA-i su dostupna od 1.7.

Izvješća na FINA-i su dostupna od 1.7.

mislim da se već sada mogu kupiti, a onda kad budu obrađena, bit će dostupna svima od 01 07 kako vi kažete

Koliko je to 1.100 kn prihoda godišnje po svakoj dionici, ne da mi se više promatrat ni računat.
Čekat koliko treba treba…Jednostavno uvrštenje je stvarno potrebno.
Do tada prilika za stjecanje. Nevjerojatna je ova cijena dionice na burzi od 200 kn, kao
da se ne stvara profit.

Nakon postavljanja krajnjeg roka za uvrštenje na uređeno tržište, objava izvještaja (makar i u ovom krnjem obliku) je još jedan pozitivan korak. Da su htjeli mogli su nas pustiti da još čekamo.

Dobit prije oporezivanja je 28,7 mil. kn, dok je dobit nakon oporezivanja 12,5 mil. kn. Iz toga proizlazi da su platili 16,2 mil. kn poreza na dobit te da im je porezna osnovica za dobit 81 mil. kn. To znači da su prijavili oko 52 mil. kn rashoda koji im nisu porezno priznati (najvjerojatnije rezervacije i vrijednosna usklađenja). Ako te rashode ne budu imali iduće godine (a ne bi trebali jer su sad očistili bilancu) i bez daljeg napretka u poslovanju, dobit nakon oporezivanja trebala bi im biti 66 mil. kn.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

New Report

Close