PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Milijun i tristo pet tisuća dionica x 270 kn = 352 milijuna kuna ili 47 eura
za firmu koja će ubrzo imati milijardu i pol kuna prihoda (zaboravimo tri i pol mlrd ranije)
i dobit koja je ovdje vrlo rastezljiv pojam i može se kreirati vrlo maštovito.

Na stranu rezervacije, na stranu svi sporovi, Hypo banka, na stranu što firma ima
dugoročne obveze čudesnih i nevjerojatnih 0,00 kn (slovima:nula kuna nula lipa), na
stranu što raste BDP, posebno trgovina.
Mislim da je ovo definitivno posebna priča i dobit se može skrivati godinu, dvije,
tri, ali i državu se neće moći zaobići oko naplate dobiti tako da i sadašnja vrijednost
ako pretpostavimo da se kupuje i daljnji razvoj je zbilja zanimljiva priča.
Ne čudi me da netko skuplja ovako silovito i očito se pripremio sa novcima, te da zna što kupuje.

Napokon i ovaj nalog od 400 komada kupio.
Zašto po 260 kad može po 280 kn.

A taman da ću napisat “skupo mu je po 280 kn, radije će na 300 kn”

Gledam ovaj nalog 600 komada, zapamtio sam da je postavljen 02.03.2017.
bio se prilično udaljio, sada je ipak bliže. Očito se ne boji.

motor ovog dogadanja trenutno će ipak biti predstojeca sudska odluka. netko nesto zna , uvijek kad se skida sa aska, to je beziznimno dosada bilo zato sto predstoji neka izvanredna, ne -poslovna vijest

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Ne treba zanemariti da nakon dvije godine porez iznos 0,00 kn
a na visoke prinose unutar toga porez je zapravo ogroman.
Što se tiče ove dionice PVCM, ne želim ubit kravu radi šnicle.

Dobro da rok više nije tri godine, nego dvije. Brže prođe 🙂

Potpuno mi je nevjerojatno da Trgovački sud može za Pevec
napraviti bilo što od veće važnosti. Bilo dobro ili loše.
Investitor koji kupi kompaniju uredit će svoju kuću, a ne sud.
To bi bio prvi i jedini slučaj u čitavom svijetu.

u četvrtak bi sud mogao donijeti odluku o održavanju izvanredne skupštine pa bi opet moglo ovdje biti živo

da li je to provjerena informacija ili samo pretpostavka

barik, veoma ste u krivu.

ona strana koja dobije potvrdu svojih stavova od suda, zamislite kakv je to pravni i moralni kapital na skupštini – ako sud presudi protiv lovre, to znači da je on radio protiv dionicara, a za sebe, a samoborka da je radila za dionicare. krraj priče. tko normalan ce onda dati povjerenje lovri kada sud kaze da je radio protiv svojih su-dioničara. jer – ili je radio ii nije radio. neam treceg.

ona strana koja dobije sud, ta strana ima ogromne šanse da preuzme pevec tj. da predlozi svoje ljue i dobije povjerenje ostalih dioničara.

ako sud kaze da je jedna strana nepošteno radila, koji dioničar će dati svoju imovinu na upravljanje njima. koji normalan čovjek će vjerovati čovjeku kojeg je sud proglasio nepoštenim.

Mišljenja sam da će pobjednik biti onaj tko skupi najviše dionica.
Dugoročan sam igrač i ovo bi mi mogla biti pojačana penzijica.

Vrlo je romantično spominjati moralni i pravni kapital.
Romantičan sam tip. Međutim business je business, nema tu
romantike. Tu se skidaju i oblače gaće i radi se posao.
Ne bih rekao da je osobit visok moralni kapital nekoga tko je
nudio 105 kn po dionici PVCM, a vidimo da vrijedi znatno, frapantno više.

cijena od 105 kn viseput navedena po meni nema nikakvu tezinu. zasto – zato sto je to cijena otprije godinu i nesto. koliko je rivp bo tada – da je netko tada ponudio npr 32 kn za rvip -da libi to moglo biti smatrano postenom ili nepostenom ponudom.

zaboravljate jednu stvar – dva su ovn an brvnu, ali sastrane ih gleda jedno 35 do 40 posto dionica. oni ce odluciti pobjednika tako sto crese nekome prikloniti. a prikloniti se nekome za koga sud kaze daih je pokusao prevariti, hm, to bas nema smisla.

uprava mora uzivati povjerenje dionicara tj. dionicari moraju vjerovati da uprva radi pošteno. i onda uprav akaze mi radimo posteno, izaberite nas ponovno, a sud kaze suprotno.

kad govorim o moralnom i pravnoj tezini, ne mislim na na ćudoreće i pristojnost. mislim na činjenicu da samobrka radi za izlist, lovra protiv. i na činjenicu da je izlist u korist svih, a ne izlist u korist samo nekih

mislite li da bi lovra uopće ove godine pokrenuo ista vezano uz izlist da ga samoborka nije pritijesnila sudskim putem. ne budimo naivni, lovra ne bi nikad izlistao dionice, on bi nakupovao dovoljno, sklopio dil s nekima i onda ponistio odluku prethodne skupštine. a sto bito znacilo za cijenu dionice, ne moram elaborirati. tako da nama ovdje moze biti samo u interesu da samoborka pobijedi u ovom slucaju. to ne znaci dakako da nam moz biti u interesu ako samoborka pokusa izigravati novog lovru. ali, s izlistom ta mogucniost postaje skoro pa nemoguca

Manjim dijelom se slažem. Ne djeluje Samoborka karitativno nego misli samo na sebe i nikoga više,
ali to me ne zanima u ovoj priči. Možda mislite da bi oni bili korektniji u istoj situaciji.
Mislim da su imali svoju ogromnu šansu i da su je mogli bolje iskoristiti.
Na očekivanu dobit od 50-80 milijuna kuna mogli su ponudit 750 kn za dionicu
pa bi ih vjerojatno više skupili i dobro bi im došle. Treba tu puno love za preuzeti Pevec.
Sigurno ima igrača koji bi htjeli i bez puno love uzeti ovu cash mašinu bez lipe dugoročnih obveza.
Te igrice oko neizlistavanja će biti rješene u dogledno vrijeme. Ne možete nekoga
ograničavati da kupuje dionice za gotov novac, jer ipak je tu puno otvorenih informacija.
Meni se čini da je CERP podijelio sve sudeći po trgovanju, gotovo da i nema braniteljske prodaje.

Smatram da je okolnost što su branitelji prodavali dovela do toga da se misli da će netko
kupovati mukte. I sam sam kupovao vjerojatno od branitelja ili sitnih špekulanata (mislim na
buregdžije), ali takvo je tržište. Ipak, danas svatko zna što kupuje, da je dobit sakrivena, da su
prometi rastući, da nema duga itd. Obzirom da je CERP vjerojatno vani ili blizu izlaska, jedini
faktor koji koči cijenu je službeno tržište i to će biti katapult.

New Report

Close