PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pevec u 2017 godinu ulazi sa 30 dana dužeg rada trgovine Osijek(prošle godine bilo preseljenje), 4. mjeseca dužeg rada trgovine Virovitica(otvorena 28.4) , a uskoro ce biti preseljenje u novu veliku trgovinu Zadar.

Jos samo da vidimo sto znaci ona rečenica ” moramo u sljedeće 2 godine uložiti u modernizaciju 250 milijuna” pa onda ćemo vidjeti što je i gdje precjenjeno.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

@ pific

http://www.fima-vrijednosnice.hr/default.aspx?id=7662&simbol=PVCM-R-A
ajmo mrvicu na brojke:

27.1.2015 66,66
2.11.2015 80,00
15.1.2016 79,00
29.2.2016 105,10
11.4.2016 99,10
13.6.2016 160,00
20.7.2016 185,00
23.8.2016 190,16
2.11.2016 170,00
i sad najbitnije
2.1.2017 177,50 dakle prije 3 mjeseca 177,50
30.1.2017 206,00 donekle realno
1.2.2017 211,05 i polijećemo
24.2.2017 288,00 do konačno rekordnog dana i prenapuhanog.

Što je Pevec objavio uložio ili ostvario da u 23 radna dana dionica skoči 70kn? Konkretno osim povećanja trgovanja?

Ti me slobodno prijavi za iznošenje mišljenja i trgovanje jos danas.

Viđeni su ljudi u crnom!!!!!

ajmo mrvicu na brojke:
30.1.2017 206,00 donekle realno

Hahahahahhahahahhahahahahhahaa…. Brojke? Nevjerojatno!

I? Po čemu ti je 206 donekle realno? Jel onako “po osjećaju”? S čim uspoređuješ te cijene? Pa barem s jednim parametrom da si cijenu usporedio, pa ajde… Reko bi čovjek… Al ovo….. Zbilja… Nevjerojatno!

P.S. upravo slažem novi video. Ovaj će biti za tebe…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

@dalmatia
1. 2. je uprava izbacila neke rezultate a 3. 2. sam pisao:

Mislim da niste u pravu ovdje, tj. mislim da su ti prihodi uključeni u tzv. procjeni neto dobiti, isto kao što su i rashodi uključeni. Ono što je zanimljivo je da ako je iskazana bruto dobit dobit prije poreza na dobit (a mislim da je) ispadne da porez na dobit iznosi 10,503 mil kuna, što znači da je bilo 22,519 milijuna kuna porezno nepriznatih rashoda. Kada njih ne bi bilo ispala bi neto dobit od 42,021 mil kuna (~32 kn po dionici). Nažalost ovo je tako traljavo napravljeno da nam ostane samo nagađati, a i ne znam kako ih nije bilo sram to objaviti.

Uspoređujući s objavljenim polugodišnjim rezultatima i sami vidite da je većina toga copy-paste i da je ta prezentacija bila puno detaljnija, međutim ono što mi je zapelo za oko je da nisu uključili 4,7 milijuna eura s kojima su 2. prosinca kupili razlučna prava na centar Baumaxa u Zadru u slideu "Ulaganja", nije mi jasno zašto to nisu uključili.

Također mi nije jasno zašto bi jedan dan spomenuo 250 milijuna kuna sporova[/url], već dva dana kasnije 150 milijuna kuna[/url] sporova a evo neki dan 100 milijuna kuna sporova, i to sve u razmaku od 2 mjeseca, g. Lovrinčević očito rješava sporove brzinom svjetlosti ili ima poteškoća s procjenom njihove veličine.

U svemu ovome je nešto što vjerujem da nije promaklo ozbiljnim investitorima i da djelomično zato i raste cijena, a to je sljedeće: u slučaju da su rezervacije za sporove realni, uz pitanje odgovornosti prošle Uprave se ozbiljno postavlja pitanje je li Lovrinčevićeva uprava teško oštetila Društvo ovoliko velikim ulaganjima. Naime samo za Zadar i Bjelovar je već dano preko 40 milijuna kuna, najavljuje se dodatnih 20 milijuna kuna za Bjelovar… na Danu investitora su najavili kupnju centara i u drugim gradovima… čak ako je novčani tok istinito iskazan u proteklim izvješćima, mislim da je nemoguće ovolika ulaganja opravdati. Zato ipak mislim da rezervacije nisu realno iskazane.

p.s. ima i treća varijanta: ako su rezervacije realne iskazane, Uprava ima toliko povjerenja u buduće rezultate da ova firma možda vrijedi i milijardu kuna.

file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/Prvi_nerevidirani_i_nekonsolidirani_financijski_rezultati_Pevec%20d.d._za_2016._godinu.pdf

http://www.pevec.hr/investitori/investitor-vijesti/
PROCJENA POSLOVANJA JE VJERODOSTOJNI POSLOVNI DOKUMENT????

Viđeni su ljudi u crnom!!!!!

Pevec je danas zatvoren, ne zbog struje, vode ili nekog PR tečaja za blagajnice, nego zbog INVENTURE… 🙂

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Eto mene nazad! Nisam dočekao 299, izašao na 287, nisam dobro reagirao na predosjećaj i propustio izlazak na 294-290. No,nakon današnje kupovine, mirno čekam 300.

Unutar 10 dana.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Kako znate da će preko 300 kn unutar 10 dana ?

ih kako. pa kad sve znas, znas i takve sitnice.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Baš čudna trgovina danas, samo prodaja, nije bilo ni jedne kupnje, ali opet je prošlo visokih 1107 dionica po 270kn ili skoro pa 300.000 kuna

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

Kad je ovaj nalog od 1400 komada digao branu pa kupnja nema potrebu dizat, a branitelji ih lupaju gdje god da se stave

Kao sta je naveo Barikb onaj ko je ovdje usao dugorocno nema se sta ovdje trest kod kratkoročnih oscilacija. Malo sam pricao sa prijateljem koji je maltene zbog posla svaki dan u Pevecu , kaze uvijek ima ljudi u bilokoje doba dana i kupuje se – Pevec črnomerec

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

New Report

Close