ma ovo na 280 je bio neki dogovoreni prebacaj, cim bi se pojavili netko bi pokupio, drugi puta se par ubacilo u vlakic, a treci puta su ih izglea ustopali s “tudim” nalozima
Rekao bih da neki puta veliki nalozi
mogu biti psihički stimulatori na određeno
ponašanje, međutim ipak na kraju tko je
odlučio prodati on prodaje, tko je odlučio
kupuje itd. Ono što jasno vidim je da netko non-stop
žestoko i puno skuplja i da su cijenovne oscilacije relativno male.
@ Pročitaj moje objašnjenje otprije neću opet pisati a ako smatraš da kršim kakvu odredbu zakona me prijavi. Ja nemam moć utjecanja na cijenu ali je činjenica da je prenapuhana sviđalo ti se ili ne.
@back ako je dogovoreno da sam stavio nalog na 280,01, 3500kom sta mislis ciji bi nalog prosao?
i da ako je protuzakonito “rušiti” cijenu onda ste protiv zakona i svi vi što drukate cijenu lol
Rekao bih da neki puta veliki nalozi
mogu biti psihički stimulatori na određeno
ponašanje, međutim ipak na kraju tko je
odlučio prodati on prodaje, tko je odlučio
kupuje itd. Ono što jasno vidim je da netko non-stop
žestoko i puno skuplja i da su cijenovne oscilacije relativno male.
Da, skuplja konstantno, i to unatoč sada već povišoj cijeni, dosad nismo imali transakcije od po 1000 komada, sad to postaje pa normalno.
“Kao osnivač HDSSB-a i dalje sam član te stranke. Zovite predsjednika stranke Dragana Vulina oko mogućih kandidata za lokalne izbore. Drago mi je da me nisu zaboravili u Osječko-baranjskoj županiji. Iako sam na privremenom radu u Zagrebu, nisam zaboravio na svoj zavičaj i svakodnevno kontaktiram s gospodarstvenicima iz cijele Slavonije i Baranje”
Jel nam to član uprave najavio ostavku ili smatra imenovanje u trajanju od 5 godina privremenim?
ali je činjenica da je prenapuhana sviđalo ti se ili ne.
A po cemu je to cinjenica? Prema cemu si to odredio? Prema tome koliko je rasla?
@ Pročitaj moje objašnjenje otprije neću opet pisati a ako smatraš da kršim kakvu odredbu zakona me prijavi. Ja nemam moć utjecanja na cijenu ali je činjenica da je prenapuhana sviđalo ti se ili ne.
@back ako je dogovoreno da sam stavio nalog na 280,01, 3500kom sta mislis ciji bi nalog prosao?
i da ako je protuzakonito "rušiti" cijenu onda ste protiv zakona i svi vi što drukate cijenu lol
Ma o čemu vi to pričate ? Koja prenapuhanost ? Dajte brojke , činjenice !
A po cemu je to cinjenica? Prema cemu si to odredio? Prema tome koliko je rasla?
[/quote]
maloprodaja neprehrane i uopće svaka maloprodaja počiva na ekonomiji obujma – velik obujam, niske marže.
za takav model opadajući prihodi su smrt – jer prihodi padnu brzo, a rashodi se dadu kresati tek postepene, a kamate, a one su tu jer maloprodaja uzima kredite da finacira svoj rast, neprestance nadolaze.
1. pevec nema kamata jer enma dug
2. pevecu rastu prihpodi
3. pevecu rastu marze tj. rasle su za 2015, za 2016 samo smijemo pretpostaviti da lovra to nije uprskao a mislim da nije jer pevec on smatra svojoim carstvom i svojom kesom
tako da prenapuhano etc ovdje nen pije vodu. a ionako je to druk, ali druk je dobar da isproicira snowlepa ili nekog drugog da kontrira brojkama pa svi mi izademo pametniji
i da ako je protuzakonito "rušiti" cijenu onda ste protiv zakona i svi vi što drukate cijenu lol
Molim postovanog moderatora da mi nebrise tekst jer odgovaram na repliku hvala!
Ocigledno ti nesvacas ozbiljnost situacije napominjem nije bitno sto ti pises da vise nevalja Pevecova dionica da je prenapuhana itd…to je tvoje razmisljanje kupio si zaradio i prodao PVCM sam si to naveo kao dokaz medjutim ako ti istu tu dionicu kupis opet (a pisao si da ti nevalja) to znaci da si svjesno manipulirao putem javnog glasila odnosno foruma jer si htjeo da cijena padne pa da ti kupis e tu nastupa HANFA. Trebas par poteza napraviti da budes u prekrsaju a tebi fali zadnji a to je kupnja istih.
kad lovra napokon izbaci izvjesce ili kad napokon netko izbaci lovru, ja cu s zadovoljstvom potraziti tajjedan pokazatelj po kojem je pevec prenapuhan. nista nije savrseno i istjerat cemo mi tu brojcicu na čistac 🙂
da li ste vidjeli jedan argument / činjenicu onih koji kažu da je dionica precijenjena, neki idu tako daleko da pevec uspoređuju sa različitim prezaduženim gređevinskim tvrtkama?
Pevec 1,3 ili 1,4 mlrd kn prihoda (mislim da u 1,3 mlrd prihoda nisu uključeni naknadni popusti)
EBITDA razina 70 mio kn (postoji prostor za napredak s obzirom na konkurenciju)
Zaduženost prema financijskim institucijama 0 kn
Equity cca 50%
Tržišna kapitalizacija 359 mio kn
Mislim da brojke govore sve