PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

23.02.2017 > T: 21.02.17 Pros. cijena: 256,59
RB Dioničar Broj %
1. HITA-VRIJEDNOSNICE D.D./MALOPRODAJNA ULAGANJA D.O.O. 229.046 17,54%
2. DICENTRA D.O.O. 145.707 11,16%
3. INTERKAPITAL VRIJEDNOSNI PAPIRI D.O.O. 74.916 5,74%
4. KRALJ-COMMERCE D.O.O. 69.097 5,29%
5. LANG HEINRICH 52.789 4,04%
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 39.335 3,01%
7. CROATIA BANKA D.D. 29.362 2,25%
8. OMEGA PANELI D.O.O. 21.036 1,61%
9. CROATIA OSIGURANJE D.D. 19.955 1,53%
10. HRVATSKE ŠUME D.O.O. 19.316 1,48%
UKUPNO

Ovdje se skuplja.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

pific još bi dodao na ove vaše činjenice koje ste dali da je technomarket ja mislim zatvorio ili će zatvorit (tako je bilo nedavno) kada govorimo o konkurenciji, bio je članak…

Dakle, nismo saznali kupca ovih 12 tisuća
komada, jer su na skrbničkom.

Zanimljivo.

Stava sam da su dnevna kretanja cijene potpuno nebitna
+ ili – 10% potpuno je nebitno za dugoročno investiranje.

Otkrivanje vrijednosti, potencijala, a potom vrednovanje
je nešto drugo. ZSE je takva burza koja nije efikasna i
ne vrednuje kompanije ni približno jednako.
Značajnije je povećanje likvdinost kod Peveca nego same
cijene. Cijena se vrlo brzo zaboravlja, kako idu nove razine.

Otprilike ovako Iz knjige B. Graham “Inteligentni investitor” u nastavku:
Uspješno investiranje ne zahtijeva izuzetno visok kvocijent inteligencije ni neobičnu poslovnu pronicavost ni insajderske informacije. Potreban je pouzdan intelektualni okvir pomoću kojeg donosite odluke te sposobnost da vas emocije ne odvrate od zadanog okvira. Potrebno je zadržati emocionalnu disciplinu. Knjiga je namijenjena investitorima, koji se razlikuju od špekulanata te je naš prvi zadatak razjasniti i naglasiti zaboravljenu razliku između ta dva pojma. Kako biste inteligentno investirali, morate se naoružati adekvatnim znanjima o prošlim kretanjima obveznica i dionica u različitim uvjetima jer ćete slične uvjete vjerojatno ponovno sresti.

Nestaju veliki nalozi, većina trgovine odvija se po asku.
Za sat i pol trgovanja 950 tisuća kn prometa.

Danas opet ogromne kolicine prolaze vjerojatno ljudi unovcavaju svoju dobit neka im je sa srecom 🙂

Nemojte slusati zorangutana zbog njega su neki ljudi izgubili novaca na Agrokoru provjerite sta je tamo pisao

Danas opet ogromne kolicine prolaze vjerojatno ljudi unovcavaju svoju dobit neka im je sa srecom 🙂

Isto situacija nedavno je bila oko 250kn, tada se isto vidjelo naglo unovčavanje kratke dobiti.

Probili milijun kuna prometa, sad smo broj jedan po prometu na zse.

Jači smo i id Rivp i od Ht. Dionica godine 2017.

Stava sam da su dnevna kretanja cijene potpuno nebitna
+ ili – 10% potpuno je nebitno za dugoročno investiranje.

Otkrivanje vrijednosti, potencijala, a potom vrednovanje
je nešto drugo. ZSE je takva burza koja nije efikasna i
ne vrednuje kompanije ni približno jednako.
Značajnije je povećanje likvdinost kod Peveca nego same
cijene. Cijena se vrlo brzo zaboravlja, kako idu nove razine.

Otprilike ovako Iz knjige B. Graham "Inteligentni investitor" u nastavku:
Uspješno investiranje ne zahtijeva izuzetno visok kvocijent inteligencije ni neobičnu poslovnu pronicavost ni insajderske informacije. Potreban je pouzdan intelektualni okvir pomoću kojeg donosite odluke te sposobnost da vas emocije ne odvrate od zadanog okvira. Potrebno je zadržati emocionalnu disciplinu. Knjiga je namijenjena investitorima, koji se razlikuju od špekulanata te je naš prvi zadatak razjasniti i naglasiti zaboravljenu razliku između ta dva pojma. Kako biste inteligentno investirali, morate se naoružati adekvatnim znanjima o prošlim kretanjima obveznica i dionica u različitim uvjetima jer ćete slične uvjete vjerojatno ponovno sresti.

tu postoji mali paradoks barik – da smo svi mi kao graham, onda graham ne bi bio graham 🙂

graham piše kako iskoristiti neefikasno tržište. kad bi svi primijenili njegove genijalne naputke, neefikanog trzista ne bi ni bilo. zato zivio drug tito, zivila partija,k a zivila i ljudska glupost i pohlepa.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Mala dionica Peveca danas najtrgovanija dionica do sada.
Mislim da je gotovo nemoguće da tako bude i do kraja dana.
Ovaj rast cijene baš na velikim prometima ima svoje razloge.

Nalog 1.500 komada, pri vrhu BID-a.

New Report

Close