KressoM kaže da nije kriminalno djelo, ali da treba ispitat, razumješ !
A kako mili, da ih prićeramo u stanicu, polijemo ledenom vodom, pa će
propjevat kad-tad. Krimnalci, razumješ !
Budi transparentan, navedi koji članak zakona je prekršen. Osim članka
navedi i koji zakon.
vlasnik ima pravo prodati, a može prodati samo za novac ili za novac i još nešto.
nemam pojma o toj tvrtki, oni koji su škicnuli kažu da tvrtka dobro stoji dakle vode ju ljui koji znaju zbrajati i oduzimati. otud se sa visokom sigurnošću može pretpostaviti da su za dionice primili primjereno obeštećenj, u novcu ili u novcu plus još nečemu. pa svi dobavljači plaćaju naknadu za prisutnost na policama, tu ih gule bezobrazno, to je javno i stoji uu govorima, zato tolušić i donosi ovaj zakon o nepoštenoj praksi.
ako su time kupili pristup pevecomvim policam, napravili su dobar potez. zaradit će oni prodajom svojih proizvoda i to iz mjeseca u mjesec no što bi jednokratno likvidacijom svoje dugotr financijske imovine.
AKO JE TAKO, ostetili su Pevec u korist Dicentre. Dakle, naplatit ce oni, a, kako je vanilla… reko, to cete platiti vi dionicari… AKO JE TAKO.
Imate još pola sata, za nešto učinit.
onda u svakom poslovnom odnosu možemo naslućivati oštećenost ove ili one strane. to onda nema smisla.
hoću reći, trvrtka koje je prodala dionice nije pred stečajem, dakle nisu prodavali daj što daš, nego su prodali po dobroj cijeni, a cijena kako rekoh ne mora biti samo u novcu. ako su time sebi kupili put do pevecovih polica, a zauzvrat npr dali neki extra rabat ili neku pogodnost – onda nije ni pevec oštećem
vrag će ga znati, u svakom slučaju ako ćemo tako onda je i prosipanje po bidu kriminalno djelo 🙂
onda u svakom poslovnom odnosu možemo naslućivati oštećenost ove ili one strane. to onda nema smisla.
hoću reći, trvrtka koje je prodala dionice nije pred stečajem, dakle nisu prodavali daj što daš, nego su prodali po dobroj cijeni, a cijena kako rekoh ne mora biti samo u novcu. ako su time sebi kupili put do pevecovih polica, a zauzvrat npr dali neki extra rabat ili neku pogodnost – onda nije ni pevec oštećem
vrag će ga znati, u svakom slučaju ako ćemo tako onda je i prosipanje po bidu kriminalno djelo 🙂
Ako je 199 dobra cijena, sve OK. A i ako nije dobra cijena, a njima jest, svejedno je to OK. Mogli su dat i po kunu, njihova stvar što će s tim raditi. Mogli su i pokloniti. Jel kazes da je 199kn dobra cijena ili kažeš da nije nego su dobili još nešto?
Samo ne kuzim kako ne razumješ ovo:
ili
1) dali su extra rabat ili neku pogodnost za put do pevecovih polica => što je naravno OK
ili
2) prodali su jeftinije dionice za put do pevecovih polica => što nije OK jer nisu prodali Pevecu
Jel razumješ da u slučaju koji navodiš ti i vanilla (ja ga nisam naveo, ja samo kažem da to nije teorija zavjere) oni su dali dionice za novac + police, jel tako? U nekom scenariju. E pa problem je što je kupac dobio dionice i dao novac, a Pevec je dao police, a nije dobio ništa. Pa kako ne razumiš? I još, što kaže vanilla… u tom slučaju je država moguće oštećena za porez.
Dakle, ja ne tvrdim da je tako, drugi su iznili tu teoriju, ja samo kažem da nije nemoguće.
Ali investimire dionice nije kupio pevec, nego netko tko zeli skupiti vecinu. Vi i ja kao dionicari gubimo naknadu koju bio pevec prihodovao i povecao dobit, a na racun nas dicentra ili tko god kupi profit preko tih dionica.
KressoM mene više zanima što vi mislite konstruktivno o ovoj dionici
danas i u budućnosti….obzirom na branšu, perpektive itd.
Za godinu-dvije-tri unaprijed ja bih rekao da će biti neka
druga priča od uvrštenja, transparentnosti, dividende, cijene i slično
optimist sam, jer mislim da će nakon što netko stekne 50% +
biti druga priča i oko prihoda, možda mirovinci ? kao katalizator rješenja ?
Ali investimire dionice nije kupio pevec, nego netko tko zeli skupiti vecinu. Vi i ja kao dionicari gubimo naknadu koju bio pevec prihodovao i povecao dobit, a na racun nas dicentra ili tko god kupi profit preko tih dionica.
znam ja to, ali to lovra radi od prvog prokjletog dana otkako je zasjeo u u pravu – pa nisu njegove grickalice slučajno osvanule u pevecu.
ali, nije on bedak, to se sve da provući kroz papire i formalno sve u redu. zamislite recimo da šef podravke dila podravki svoje proizvode – pa mirovinci bi ga najurioi isti dan. alii kod peveca to prolazi i još uprava tvrdi da rade transparentno i u duhu dobrog gospodara. za proplakati.
kad dode skuptina prije ili kasnije, ako vecina uspije istjerati serife i kauboje i postaiti nezavoisnu upravu, to ce biti novi rodendan peveca – poslije toga samo nebo je granica.
ma ljudi vidjeti ćemo sutra (možda) tko je kupio, lovra do sada nije kupovao u blok transakcijama tako da može biti bilo tko, meni još nitko nije odgovorio kako je moguće kupiti nešto ispod tržišne cijene (zaboravimo da su dionice) i da tu država nije oštećena? Tko kaže da je 199 kn tržišna cijena? Zar netko ovdje misli da se te dionice nisu mogle prodati po višoj cijeni u par dana?