@keka, ja vam nisam ovlašteni savjetnik tako da vam ne mogu dati savjet, ali mogu reći svoje viđenje
Dugoročno: prema trenutnoj EBITDA razini cijena dionice bi mogla iznositi 350-400 kn, to je više ovdje kolega potvrdilo, tu postoji rizik jer ne znamo stvarnu financijsku sliku društva jer nam lovra (sadašnji direktor i jedan od dioničara Dicentra) ne želi dati papire i zato što trenutno dionica nije na uređenom tržištu i on se rukama i nogama bori da tako i ostane, koji je razlog vi pretpostavite
Kratkoročno: u ova zadnja tri dana cijena pada jer vi svi koji ste dobili dionice prodajete odmah, po zakonu ponude i potražnje kada je ponuda veća od potražnje cijena pada. Ali ohrabruje činjenica da to ne može trajati dugo, odnosno max par dana pa bi cijena trebala nastaviti rasti. Tu postoji jedan rizik, a to je da će trg sud za koji dan ili tjedan donijeti odluku o izvanrednoj skupštini što će opet utjecati na cijenu, pozitivno ili negativno, ne znam
Tehnički: u danima kada je cijena rasla, uglavnom se skidalo s aska, samo su 104 išle po bidu, to vam znači da i ako morate prodati odmah to učinite malo bolje, spread na ovoj dionice zna biti i 10 kn i na vaših 104 komada gubite soma kuna (ako imate djecu možete kupiti jedan bicikli ili nešt drugo).
Imam dionice peveca i vi sami procijenite po kojoj cijeni i kada ćete prodati svoju imovinu i sve što je gore napisano može biti krivo u potpunosti
lijepo je vidjeti da nakon dugo vremena netko iz top 10 kupuje, a naravno da to nije lovra, nije puno ali čovjeka veseli, samo da saznamo čij je to igrač
Uspio sam naći…
http://www.udtdp.hr/clanovi-udruge/
MARK 2 d.o.o. DICENTRA d.o.o. ABACO d.o.o. METALOPLAST, OBRT ZA IZRADU PREDMETA OD PLASTIČNIH MASA I METALA BELAMAKS PROM d.o.o. DIV d.o.o. MIHOKOVIĆ d.o.o. PROIZVODNO-TRGOVAČKI OBRT „SANADER“ SEDLAR d.o.o. LASSELSBERGER – KNAUF d.o.o. EMITRI d.o.o. BOSMATTOM d.o.o. KRALJ COMMERCE Kralj…
@keka, ja vam nisam ovlašteni savjetnik tako da vam ne mogu dati savjet, ali mogu reći svoje viđenje
Dugoročno: prema trenutnoj EBITDA razini cijena dionice bi mogla iznositi 350-400 kn, to je više ovdje kolega potvrdilo, tu postoji rizik jer ne znamo stvarnu financijsku sliku društva jer nam lovra (sadašnji direktor i jedan od dioničara Dicentra) ne želi dati papire i zato što trenutno dionica nije na uređenom tržištu i on se rukama i nogama bori da tako i ostane, koji je razlog vi pretpostavite
Kratkoročno: u ova zadnja tri dana cijena pada jer vi svi koji ste dobili dionice prodajete odmah, po zakonu ponude i potražnje kada je ponuda veća od potražnje cijena pada. Ali ohrabruje činjenica da to ne može trajati dugo, odnosno max par dana pa bi cijena trebala nastaviti rasti. Tu postoji jedan rizik, a to je da će trg sud za koji dan ili tjedan donijeti odluku o izvanrednoj skupštini što će opet utjecati na cijenu, pozitivno ili negativno, ne znam
Tehnički: u danima kada je cijena rasla, uglavnom se skidalo s aska, samo su 104 išle po bidu, to vam znači da i ako morate prodati odmah to učinite malo bolje, spread na ovoj dionice zna biti i 10 kn i na vaših 104 komada gubite soma kuna (ako imate djecu možete kupiti jedan bicikli ili nešt drugo).
Imam dionice peveca i vi sami procijenite po kojoj cijeni i kada ćete prodati svoju imovinu i sve što je gore napisano može biti krivo u potpunosti
hvala na odgovoru,pratit ću stanje i dalje, za sada ne mislim prodavat,ne bi bilo loše i pokupit dividendu, ako se ostvari skupština,neki termini mi nisu jasni,kao što su spread, ask i bid…ali pofatat ću i to nekako…ne čudite se , tu sam iz drugih razloga i nemam veze s dionicama, sad tek prvi put,cijenim svaki dobronamjerni iskreni savjet,još jednom se zahvaljivam
..
Br. 4 Kralj commerce skuplja +282 komada
Tko je taj, pojma nemam ? Može info
Oveća trgovina bijelom tehnikom na Čulinećkoj cesti, vjerovatno i nešto drugo. Kupio sam tamo Electroluxov usisavač.
Ozbiljnija firma obzirom na milijunsku visinu temeljnog kapitala taj br. 4
Još jedan plus, što više ozbiljnijih igrača, ozbiljniji posao je l tako ?
4. KRALJ-COMMERCE D.O.O. +282 +0,02% +0,07M 69.097 255,00 10.02.17
Mislim da je tehnička analiza ovdje u petom planu.
Ako izgleda i tamo odlično, nemam ništa protiv, dapače.
Teško je sugerirati, ali cijene je zapravo u zadnje
vrijeme prilično stabilna i spread nije osobito velik.
Čini se da branitelji prate forum i savjete, više nema prodaje, barem za sada tako izgleda…
Nitko niti ne kupuje po ASK-u iako je približna cijena.
Ako je netko htio fiksirati cijenu i skupljati
po BID-u onda to radi besprijekorno.
Čini se da branitelji prate forum i savjete, više nema prodaje, barem za sada tako izgleda…
je li to dobro ili loše
@ing, osim keka čini mi se da rijetko tko još od stradalnika prati forum, ako pogledaš analizu današnjeg dana gdje je protrgovano 933 kom, 153 se odnosi na kupnju (skidano s aska), dok 780 se odnosi na prodaju, od tih 780 kom čak 77% se odnosi na stradalnike (104, 104, 104, 104, 184=600 kom). Ovih ostali 180 su razni manji dioničari. Razlog manje prodaje je taj što su prvih dana najviše ispuca, pa ostale dane to ide po manje. Slična situacija bi mogla biti i sljedećih dana što se tiče prodaje dijela vezano za stradalnike. CERP je 01.02. imao nešto manje od 18 ths kom, a ukupan promet je od početka mjeseca 23 ths kom, dobar dio prometa je skidan s aska i odnosi se na objavu veličanstvene prezentacije od lovre, tako da po mom mišljenju CERP ima još nešto sitno, naravno jedan dio stradalnika niti neće odmah prodati.
Sve u svemu manji je pritisak stradalnika i cijena se stabilizirala, sada očekujemo suprotni smjer