PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

gdje je barik, čovjek je sve pogodio. dobar nos – evo nas tu gdje čovjek reče da ćemo biti

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Da, manje više sam pogodio, treba vidjet iza.
Mislim da je ovo strašno velika igra, da vrlo vjerojatno neće biti
brzog raspleta i da je teško pogađati dalje kratkoročno.
Dugoročno očekujem puno toga pozitivnog, a detaljnije od toga ne bih
jer bi neki mogli krivo razumjeti ili podvaljivati ono što nisam rekao.
Dobro je da se kupuje ovako na burzi i što su prometi vrlo pristojni.
Likvidnost je uvijek solidan indikator za dionicu.

Trebalo bi pratiti onaj paket Grada Osijeka od koliko ? 700 dionica i slično
tko želi ući da preda svoju ponudu. To je prilika i za male investitore po
možda nižoj cijeni nego na burzi, ali samo jedan će moći kupiti.

iskrcavanje CERP-a ili nečijih drugih ruku djelo?

cerp ne prodaje. ali dzaba nekima govoriti i sto puta

Da, ima dosta višekratnika broja 104, to su ovi novi koji su nedavno dobili preostale dionice

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

CERP ne prodaje izravno, nego dodjeljuje stradalnicima.
Ovo su opetovani ciklusi trgovanja, koji imaju svoj cilj, glavu i rep.
Vidim na niste, probajte čitati unazad.

Izuzetno dobre vijesti za Peved DD,
Kome još nije jasno, shvatit će u budućim razdobljima. Šteta da nemamo izvještavanje svaka 3 mjeseca.

Promet u trgovini na malo u prosincu prošle godine realno je porastao za 5,8 posto na godišnjoj razini, što je njezin najveći skok od 2007. godine, pokazuju drugi podaci Državnog zavoda za statistiku, objavljeni u ponedjeljak. Promatrano po pretežnoj djelatnosti poslovnih subjekata, a prema kalendarski prilagođenim indeksima, u prosincu je u odnosu na isti mjesec 2015. godine najviše, za 7,5 posto, porastao promet u TRGOVINI NA MALO NEPRAHRAMBENIM PROIZVODIMA.

ti si barik jedan od onih dioničara koji hoće nasilu ostvariti svoja prava – kakvi crni kvartalni izvještaju kad iza svakog grma vrebaju sudski sporovi, nenaplaćene tražbine, sumnjiva dugovanja

tko požuruje upravu u rasciscavanju toga, taj je neprijatelj naroda i drzave i agent kominterne

U pravu si. Vremena ima dosta.
Biti će rješeno već u prvoj polovici 21. stoljeća.
Da imamo FI, nitko ne bi pričao o jednoj drugoj dionici večeras
Sretno svima 🙂

sretno meni, a ne svima. kako da zaradim ako svima bude sretno, zakon prirode

http://www.delo.si/gospodarstvo/podjetja/heta-isce-kupce-za-merkurjeve-trgovske-centre.html
Zna li tko slovenski, jesam li ovo dobro preveo?

snowlep, 14.02.2017. u 01:06
HETA prodaje 13 od 23 trgovačka centra u kojem posluje Merkur trgovina. Finance piše da se može očekivati da će se sam Merkur trgovina javiti za kupnju centara jer to vide kao obranu tržišnog udjela. Merkur trgovina, koji je za 7 milijuna eura već kupio centar u Hudinji, ima trenutno na računu više od 10 milijuna eura slobodnog novca, koje namjerava koristiti za daljnji otkup trgovačkih centara, a možda čak i za širenje na druga tržišta.

Pisao sam (o marži i o propaloj akviziciji):

snowlep, 14.02.2017. u 01:06
Mislim da je 5% sada moguće, iako mislim da će to privući konkurenciju i da je dugoročno realnije 2-3%.

Ja se jako bojim da bi Merkur mogao imati dobit od 10 mil eura za godinu-dvije a sad se prodavao za 28,5 i da je ovdje propuštena prilika stoljeća ako je EBRD bio zainteresiran za suradnju s obzirom na rekordno niske kamatne stope i vjerojatno u kombinaciji s dokapitalizacijom.

http://www.delo.si/gospodarstvo/podjetja/heta-isce-kupce-za-merkurjeve-trgovske-centre.html
Zna li tko slovenski, jesam li ovo dobro preveo?
ivan.zoric, 14.02.2017. u 07:35
HETA prodaje 13 od 23 trgovačka centra u kojem posluje Merkur trgovina. Finance piše da se može očekivati da će se sam Merkur trgovina javiti za kupnju centara jer to vide kao obranu tržišnog udjela. Merkur trgovina, koji je za 7 milijuna eura već kupio centar u Hudinji, ima trenutno na računu više od 10 milijuna eura slobodnog novca, koje namjerava koristiti za daljnji otkup trgovačkih centara, a možda čak i za širenje na druga tržišta.

Pisao sam (o marži i o propaloj akviziciji):

ivan.zoric, 14.02.2017. u 07:35
Mislim da je 5% sada moguće, iako mislim da će to privući konkurenciju i da je dugoročno realnije 2-3%.

Ja se jako bojim da bi Merkur mogao imati dobit od 10 mil eura za godinu-dvije a sad se prodavao za 28,5 i da je ovdje propuštena prilika stoljeća ako je EBRD bio zainteresiran za suradnju s obzirom na rekordno niske kamatne stope i vjerojatno u kombinaciji s dokapitalizacijom.

[/quote]

Ovo mi je baš čudno, kako se oni misle javiti za kupnju a matica im je u stečaju, a i eto što se dogodi kad odvojiš nekretninski posao od osnovne djelatnosti, preko noći ti se promjene uvjeti poslovanja.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

New Report

Close