Zapanjuje me izjava glavnog komentatora da službeno tržište “prilično nepotrebno”
kada se FI tada objavljuju kako spada.
stva r je u tome da lovra nikad niti jednom rječju nije spomenuo službeno tržište, a sad to poteže kao alibi zasto to sve tako drugo traje.
desetine dobrih dionica su na redovitom trzistu i nista im ne fali. ako uvrstenje na sluzbeno trziste znaci jos pola godine lovrinog izmotavanja i prodavanja magle, ja sam za redovito triste i mirna bosna – svaa tri mjeseca kvartal onda revizorsko i tako lijepo iz gfodine u godinu. sasvim dovoljno. što će mi pogača za 6 mjeseci, ako sad mogu se najesti dobrog kruha.
ING to ćemo vidjeti. Razina je tek 250 kn i pojavit će
se veći otpor ovdje na 250 kn, to je moja procjena.
Jasno je da je interes da takva cijena ostane vrlo vrlo velik
i neće proći bez velike borbe. Biti će oscilacija još, ali to
nije loše jer kolebljivce će centrifuga odbaciti.
Zapanjuje me izjava glavnog komentatora da službeno tržište “prilično nepotrebno”
kada se FI tada objavljuju kako spada.
stva r je u tome da lovra nikad niti jednom rječju nije spomenuo službeno tržište, a sad to poteže kao alibi zasto to sve tako drugo traje.
desetine dobrih dionica su na redovitom trzistu i nista im ne fali. ako uvrstenje na sluzbeno trziste znaci jos pola godine lovrinog izmotavanja i prodavanja magle, ja sam za redovito triste i mirna bosna – svaa tri mjeseca kvartal onda revizorsko i tako lijepo iz gfodine u godinu. sasvim dovoljno. što će mi pogača za 6 mjeseci, ako sad mogu se najesti dobrog kruha.
Samo nek on stavi na burzu, a onda je lako prelaziti u viša i uređenija tržišta. Možda da otvore posebno, anđeosko tržište za firme sa ekstra poštenom upravom di ne trebaju izvješća već su dovoljne samo svakotjedne objave predsjednika uprave u medijima.
Po onome što je Lovrinčević izjavio mislim da se Uprava vrlo opasno igra protupropisnim iskazivanjem rezervacija o čemu sam ih u ponedjeljak obavijestio.
Poštovani članovi Uprave,
u današnjem broju Jutarnjeg lista, kao i na web stranici jutarnji.hr, objavljen je intervju s gospodinom Lovrinčevićem. U spomenutom razgovoru predsjednik Uprave govori o rezerviranjima koja su predočena u prvim neslužbenim nerevidiranim rezultatima za 2016. godinu koje je Društvo objavilo javnosti, međutim ističe da odvjetnici za određene sporove procjenjuju uspjeh 50:50.
Iznenađeni takvom izjavom smatrali smo nužno reagirati i upozoriti Vas da prema Međunarodnom računovodstvenom standardu 37, poslovni subjekt priznaje rezerviranje gdje je vjerojatnije da postoji nego da ne postoji sadašnja obveza na datum izvještaja o financijskom položaju. Drugim riječima, ako je procjena sadašnje obveze koja se temelji na uspjehu sudskog spora 50:50, poslovni subjekt ne priznaje rezerviranje.
S obzirom da se rezerviranja po započetim sudskim sporovima sukladno čl. 11. st. 2. Zakona o porezu na dobit priznaju kao rashod pri utvrđivanju porezne osnovice, upozoravamo da bi protupropisno iskazivanje rezerviranja moglo uzrokovati nadzor Porezne uprave, prekršajne sankcije te drugu štetu za Društvo.
S poštovanjem,
—
Hrvoje Marković
Predsjednik
Udruga malih dioničara „Pevec“ d.d.[/url]
[/quote]
Zato i služi revizija da potvrdi ili ukine rezervacije, strpimo se dok izvještaji ne dođu.
Ne bih se do kraja složio da ne može kupiti značajan broj dionica po ovim cijenama,
dakle oko 230 do 250,00 kn. Zbrojite promet u zadnja recimo 2 tjedna nije to tako mala
količina. 10 ili 20% gore dolje nije nikakva razlika za onoga tko će preuzeti Pevec
sutra. Ovdje se ne kupuju naglo, kupuje se umjereno i u rukavicama uz blago povećanje
prometa. Ovdje se skuplja vrlo brižljivo, kontinuirano i pažljivo. Može se tu skupiti
jako puno u idućim mjesecima i to se upravo događa.
Nebi se složio kolega,
Neki dan sam pisao da je ovo vrlo vjerojatno zadnja komotna kupnja bila na 230 k, danas je sve skidano s aska 250 kn….
Vrlo bitna činjenica, kad CER riješi zadnje dionice, a kako semafor stoji to je u sudačkoj nadoknadi…. ozbiljnog prodavača nema, osim onih koji se budu morali ženiti pa prodavat….
[/quote]
Pevec je odavno izašao izvan ekipe sa foruma, zato cijena i raste, pogledajte samo promete, koja dionica na zse ima toliki redovan dnevni promet. S tim, da pređe i milijuna kuna tu i tamo.
Po onome što je Lovrinčević izjavio mislim da se Uprava vrlo opasno igra protupropisnim iskazivanjem rezervacija o čemu sam ih u ponedjeljak obavijestio.
u današnjem broju Jutarnjeg lista, kao i na web stranici jutarnji.hr, objavljen je intervju s gospodinom Lovrinčevićem. U spomenutom razgovoru predsjednik Uprave govori o rezerviranjima koja su predočena u prvim neslužbenim nerevidiranim rezultatima za 2016. godinu koje je Društvo objavilo javnosti, međutim ističe da odvjetnici za određene sporove procjenjuju uspjeh 50:50.
Iznenađeni takvom izjavom smatrali smo nužno reagirati i upozoriti Vas da prema Međunarodnom računovodstvenom standardu 37, poslovni subjekt priznaje rezerviranje gdje je vjerojatnije da postoji nego da ne postoji sadašnja obveza na datum izvještaja o financijskom položaju. Drugim riječima, ako je procjena sadašnje obveze koja se temelji na uspjehu sudskog spora 50:50, poslovni subjekt ne priznaje rezerviranje.
S obzirom da se rezerviranja po započetim sudskim sporovima sukladno čl. 11. st. 2. Zakona o porezu na dobit priznaju kao rashod pri utvrđivanju porezne osnovice, upozoravamo da bi protupropisno iskazivanje rezerviranja moglo uzrokovati nadzor Porezne uprave, prekršajne sankcije te drugu štetu za Društvo.
S poštovanjem,
—
Hrvoje Marković
Predsjednik
[/quote]
Zato i služi revizija da potvrdi ili ukine rezervacije, strpimo se dok izvještaji ne dođu.
[/quote]
je, samo što revizija u pravilu skreše rezultate i stjera upravu red, a ovdje uprava se pravi veći katolik od pape – s kojim razlogom. neki razlog mora da imaju – sad jel to mir u svijetu ili razumijevanje medu narodom, ili i ovdje pas nen laje zbog sela, nego zbog sebe
Mislim da ovdje ne treba toliko fantazirati o moći revizije.
Računovodstvo može biti vrlo kreativan posao,
da ga znate bilo bi vam jasno. Računovodstvo nije matematika.
Ovdje treba raditi nešto sasvim drugo, a to je skupljati
dionice ukoliko se može. Jer što je kupljeno po nižoj
to svaki kupac smanjuje potencijalni rizik. Da li postoje
informacije da Samoborka kupuje dionice, ako da onda
ih ne kupuje na svoj račun. Dakle isto što i Dicentra, osim
što Dicentra iskazuje javno interes npr. gradu Osijeku.
Ako Samoborka mislim kupovati po 105 kn, piši kući propalo je.
Ovo nije nagovor na kupnju: Za sve savjete treba se
konzultirati sa ovlaštenim osobama
Taje se informacije, računovodstveno će umanjiti dobit (na zakonit način zapravo).
S poštovanjem,
—
Hrvoje Marković
Predsjednik
[/quote]
[/quote]
je, samo što revizija u pravilu skreše rezultate i stjera upravu red, a ovdje uprava se pravi veći katolik od pape – s kojim razlogom. neki razlog mora da imaju – sad jel to mir u svijetu ili razumijevanje medu narodom, ili i ovdje pas nen laje zbog sela, nego zbog sebe
[/quote]
Iz osobnog iskustva s poreznicima, u poreznom nadzoru njih prvenstveno zanima da li ste točno obračunali i platili porez. U ovom slučaju je moguće da je i Uprava svjesna da sporovi neće teretiti rezultat poslovanja, nego će se, ako se sporovi izgube, tužitelji namiriti u dionicama. U tom slučaju rezerviranja predstavljaju porezno nepriznat rashod i na njih se mora obračunati i platiti porez na dobit.
Ako je to tako, a moglo bi biti, onda je jasnije zašto je porezna obveza poreza na dobit za 2016. znatno veća od 20%. NE tvrdim da je to tako, ali moglo bi biti.
Evo danas nešto raste, opet 260 kn i to je to za ovaj tjedan.
Skupilo se 600 komada i sada će se čekati na BIDU otpatci
i po potrebi držati cijena nešto niže.
Vrlo pametno skupljanje bez većeg dizanja cijene, a količina
se podebljava svaki dan. Moram priznati vrlo učinkovito.
Ono što je indikativno da bi svaki veći nalog, a to znači nekoliko
tisuća komada na ovim razinama bio odmah pojeden.
Mislim da ovdje ne treba toliko fantazirati o moći revizije.
Računovodstvo može biti vrlo kreativan posao,
da ga znate bilo bi vam jasno. Računovodstvo nije matematika.
Ovdje treba raditi nešto sasvim drugo, a to je skupljati
dionice ukoliko se može. Jer što je kupljeno po nižoj
to svaki kupac smanjuje potencijalni rizik. Da li postoje
informacije da Samoborka kupuje dionice, ako da onda
ih ne kupuje na svoj račun. Dakle isto što i Dicentra, osim
što Dicentra iskazuje javno interes npr. gradu Osijeku.
Ako Samoborka mislim kupovati po 105 kn, piši kući propalo je.
Ovo nije nagovor na kupnju: Za sve savjete treba se
konzultirati sa ovlaštenim osobama
Bas ce kupovati na svoj racun…
Evo danas nešto raste, opet 260 kn i to je to za ovaj tjedan.
Skupilo se 600 komada i sada će se čekati na BIDU otpatci
i po potrebi držati cijena nešto niže.
Vrlo pametno skupljanje bez većeg dizanja cijene, a količina
se podebljava svaki dan. Moram priznati vrlo učinkovito.
Ono što je indikativno da bi svaki veći nalog, a to znači nekoliko
tisuća komada na ovim razinama bio odmah pojeden.
imate dobar nos za psihologiju burze – ovo što rade funkcionira, ali samo dok ih bude samo jedan na kupnji, on moze cekati dolje u prikrajku da mrvice upadaju malo po malo u mrežu
Ma znaju posao, velim vam