Mislim da je svima jasno da Pevec posluje poprilično uspješno, u suprotnome bi cijena dionice u najmanju ruku stagnirala, a Lovrinčević ne bi kupovao i skupljao. Ovo je borba za svaku dionicu, a za dobrobit nas -malih dioničara nadam se da će uskoro uvrštenje na službeno tržište.
Uzgred rečeno, po meni je uvrštenje na službeno tržište prilično nepotrebno – evo arnt je godinama bila kotirala na redovitom tržištu tek sada na službenom.
redovito tržište je za naše prilike sasvim dostatno, a prerekviziti su puno niži – ne treba tražiti kruha preko pogače.
p.s. da ne pomisli tk oda sam protiv uvrštenja – govorim o segmentima UREDENOG trzista – redovito, službeno, vodeće.
kolega investimir – uz dužno poštovanje – malo ste posvojili temu
kolega investimir – uz dužno poštovanje – malo ste posvojili temu
dajem si oduška. doista mislim da pevec moze i jest novi valamar, u svoj bransši naravno, i njegov jedini problem što ga se dočepali ljudi koji na nepristojan način vrijeđaju inteligenciju svih ostalih dioničara suvlasnika.
Koliko vidim – novi argument im je – to toliko traje jer pikiramo na službeno trziste. a nikada to dosda nisu bili rekli.
Koliko me oduševio PEVEC na TK, više niti ne pomišljam kupovati u bauhausu..
PS Inače, neke dobavljače, koje PEVEC lobira iz bauhausa, te nudi proizvode na svojim policama, bauhaus je ucijenio ukoliko odu da prekidaju poslovnu suradnju.
O maržama ne pričamo….
Da, bauhaus u buzinu prema špekulacijama nagodinu se zatvara ili prenamjenuje… totalni fijasko
čitam i ne vjerujem kako se lovra i rukama i nogama bori za nesazivanje glavne skupštine
Ne znam što misli postići, i da se ne sazove izvanredna skupština ne može skupiti značajniji broj dionica bez značajnog dizanja cijene, a gnjev ostatka dioničara je sve veći
već u roku od 6 dana od kada je samoborka predala zahtjev, lovri su poslali da se očituje, mislim da bi uskoro mogli imati konačnu odluku
nego, ima li medu nama koji pravnik da nam malo pojasni što je tu pjesnik htio reći.
mislim, svakom pristojnom čovjeku se digne želudac kad pročita ovu bujicu ispraznih riječi dok je suština krisstalno jasna, ali jedno smo mi laici, drugo je pravni meritum – konkretno, jesu li te formalnosti tipa la, la, tvoj dopis ima krivi zarez na tom i tom mjestu, releventni za trgovačko pravo, ili se tu ipak više sudi poreitumu stvari. svaki dopis ili svako pismeno ima neki previd ili omašku, ako ćemo tako gledati cijelo pravosuđe bi odmah mglo ključ u bravu i zatvoriti butigu..
kaže uprava – vi ne možete dobiti člana no jer taj ne bi imao mandat od 4 godine, nego 3 godine i nesto. ali zato cemo mi na redovnoj skupštini dati vam člana no koji isto nece imati mandat od 4 god, nego 3 i nesto, ali to tada nece biti vazno jer kad smo siroke ruke mi ne gledamo na takve formalnosti. za ponoriti.
Ne bih se do kraja složio da ne može kupiti značajan broj dionica po ovim cijenama,
dakle oko 230 do 250,00 kn. Zbrojite promet u zadnja recimo 2 tjedna nije to tako mala
količina. 10 ili 20% gore dolje nije nikakva razlika za onoga tko će preuzeti Pevec
sutra. Ovdje se ne kupuju naglo, kupuje se umjereno i u rukavicama uz blago povećanje
prometa. Ovdje se skuplja vrlo brižljivo, kontinuirano i pažljivo. Može se tu skupiti
jako puno u idućim mjesecima i to se upravo događa.
Narodski rečeno glavni kupac ovdje ima i sukno i škare. I izgleda novac.
Taje se informacije, računovodstveno će umanjiti dobit (na zakonit način zapravo).
Zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača.
Zapanjuje me izjava glavnog komentatora da službeno tržište “prilično nepotrebno”
kada se FI tada objavljuju kako spada.
Drugi konkurent je prilično kontraproduktivno ponudio tričavih 105 kn po dionici i
to mu je strateški vrlo štetan možda i nepopravljiv promašaj. Gledano na taj način
onaj koji stječe po 250 kn je itetako pošteni stjecatelj, jer iako informacije nisu
potpuno javno objavljene one su ipak razvidne i svima dostupne.
Geneza problema je u tome, jer je način stjecanja udjela u vlasništvu nestandardan
(nakon stečaja). Ipak rješenje je kad god bilo sve bliže i bliže, a suština rješenja
je u novcu. Tko da više, tko skupi više pobjedit će.
Taje se informacije, računovodstveno će umanjiti dobit (na zakonit način zapravo).
Po onome što je Lovrinčević izjavio mislim da se Uprava vrlo opasno igra protupropisnim iskazivanjem rezervacija o čemu sam ih u ponedjeljak obavijestio.
Poštovani članovi Uprave,
u današnjem broju Jutarnjeg lista, kao i na web stranici jutarnji.hr, objavljen je intervju s gospodinom Lovrinčevićem. U spomenutom razgovoru predsjednik Uprave govori o rezerviranjima koja su predočena u prvim neslužbenim nerevidiranim rezultatima za 2016. godinu koje je Društvo objavilo javnosti, međutim ističe da odvjetnici za određene sporove procjenjuju uspjeh 50:50.
Iznenađeni takvom izjavom smatrali smo nužno reagirati i upozoriti Vas da prema Međunarodnom računovodstvenom standardu 37, poslovni subjekt priznaje rezerviranje gdje je vjerojatnije da postoji nego da ne postoji sadašnja obveza na datum izvještaja o financijskom položaju. Drugim riječima, ako je procjena sadašnje obveze koja se temelji na uspjehu sudskog spora 50:50, poslovni subjekt ne priznaje rezerviranje.
S obzirom da se rezerviranja po započetim sudskim sporovima sukladno čl. 11. st. 2. Zakona o porezu na dobit priznaju kao rashod pri utvrđivanju porezne osnovice, upozoravamo da bi protupropisno iskazivanje rezerviranja moglo uzrokovati nadzor Porezne uprave, prekršajne sankcije te drugu štetu za Društvo.
S poštovanjem,
—
Hrvoje Marković
Predsjednik
Udruga malih dioničara „Pevec“ d.d.[/url]
da li im je revizior i dalje BDO? Revizori imaju reputacijski rizik da to sve priznaju u 2016 godini za razliku od 2015 kada nisu ništa stavili u rezerviranja od sudskih sporova. Također, drugi filter je porezna, ona sigurno neće tolerirati smnjenu obvezu poreza na dobit zbog neralno iskazanih sudski sporova, još će im i kaznu lupiti, lovra hoda po rubu
Ne bih se do kraja složio da ne može kupiti značajan broj dionica po ovim cijenama,
dakle oko 230 do 250,00 kn. Zbrojite promet u zadnja recimo 2 tjedna nije to tako mala
količina. 10 ili 20% gore dolje nije nikakva razlika za onoga tko će preuzeti Pevec
sutra. Ovdje se ne kupuju naglo, kupuje se umjereno i u rukavicama uz blago povećanje
prometa. Ovdje se skuplja vrlo brižljivo, kontinuirano i pažljivo. Može se tu skupiti
jako puno u idućim mjesecima i to se upravo događa.
Nebi se složio kolega,
Neki dan sam pisao da je ovo vrlo vjerojatno zadnja komotna kupnja bila na 230 k, danas je sve skidano s aska 250 kn….
Vrlo bitna činjenica, kad CER riješi zadnje dionice, a kako semafor stoji to je u sudačkoj nadoknadi…. ozbiljnog prodavača nema, osim onih koji se budu morali ženiti pa prodavat….