PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovo je moje dodatno objasnjenje i misljenje i nije nagovor na kupnju

U Osijeku Pevec je kupio Baumax mi Osjecani nemamo vise drugu opciju nego kupovati
kod njih vecina firmi bankrotiralo ostala jedino izolirka koja nije niti do koljena
U Pevecu ljudi su opet poceli kupovati te je stalno pun…
Vecinskog vlasnika nema sto dodaje dodatno ulje na vatru
Od prodaje mogu dobiti cistu zaradu 20 posto jer uvoze vecinu stvari
iz kine te prodaju par puta skuplje racunica je vrlo jednostavna ako imaju
1,3 milijarde prihoda bez problema mogu imati dobit 250 miliona kuna
1.305.817 dionica podjeljeno sa 250 miliona kuna dobiti ispadne 190 kn dobiti po
dionici ako reacunamo P/e 10 godina cijena dionice bi trebala biti oko 1900 kuna
A racunajmo da ce Pevec imati samo vece i vece prihode mislim da je ovo najbolja
dionica trenutacno na zse.

Pevec u Šibeniku je pun ko čep, Građa koja mu je jedini konkurent grca koliko ih je nagazio, Brodomerkur je odavno izgubio bitku, a Era commerce im nije neka konkurencija, još je ostao Feroterm, ali mislim da oni nisu ozbiljni konkurent.
[/quote]

Ne znam za manje gradove, vjerojatno jest tako kako kolege pričaju. Ja sam evo nedavno bio u Pevecu u Zg na Žitnjaku i stekao sam loš dojam: ponuda vrlo oskudna niti sjena nekadašnje, dođem u Bauhaus ko da sam u Njemačkoj, ponuda nikad bolja 🙂
Šalu na stranu ali u Pevecu je stvarno bio kriminalni izbor i nije čudo da je zjapio gotovo prazan, na parkiralištu možda 30-tak auta od kojih je vjerojatno polovica od zaposlenika. A i ono malo kupaca je takva sirotinja… prestrašno.
P.S. nemam dionice Peveca
[/quote]

Srecom, drugi rade bolje pa su natukli 1,3 milijarde prihoda.

Bauhaus ima bolju ponudu jer sve uvoze iz njemačke. ali bauhaus ima imao je i imat ce ne paprene, nego bezobrazne cijene. tamo nema vijka najobičnijeg ispod 5 kn.

Pevec treba raditi što je radio i dosad – pristojna roba po pristojnim cijenama. tko hoce plaćati porez na budale, nek ide u bauhaus. pa valjda u hrv i mi znamo proizvesti cement ili keramičko ljepilo ili ciglu a ne moramo to uvoziti po bezobraznim cijenama.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Da li da svatko piše ima li robe u njegovom Pevecu.
Bio sam nedavno i prepuno robe, izbora i osoblje OK.
Čemu trabunjanje o tome da su kupci sirotinja ? Zbilja jadno!

Prihodi su u porastu svake godine i to značajno, a standard
i agregatna potražnja silovito rastu.

ma to je isto kad na indexu objave priču iskompleksiranog čitatelja kako je u konzumu kupio komad nečega 2 sata prije isteka roka trajanja. i ond auz to ide srcedrapateljni proljev tekst o todoriću itd itd.

nisam ljubitelj lika i djela, ali kad udes u trgovinu sa par milijun aartikala, onda neki od njih će biti pred istekom

U ponedjeljak ujutreo sumnjam da ima igdje ikoga u pevecu, ali poslijpodne ima. i sto sda – stanje pon ujutro bi trebao biti kao neki pokazatelj.

kako rekooh, i kako reče barik – nije svaka negativna blokada nužno loša, valja malo i provjetriti prostoriju.

Pevec je potpuno dominantan u odnosu na Bauhaus
po pitanje cijena. Drastično konkurentniji i povoljniji za kupce.
Bauhaus ima odličnu ponudu i širu ponudu za specijalizirane artikle,
ali tamo nema tehnike i slično što Pevec ima.

Recimo one swing boje u Bauhausu su jako nekvalitetne, moj
majstor sa njima ne želi radit. Dok Pevec ima boju renomiranih
HR i SLO proizvođača po odličnim cijenama tako da puno
kupaca uopće ne razmišlja nego kupuje u Pevecu puno toga.

Kolega Barik nemojte se odmah žestiti. Kolege su napisale svoj dojam iz Pevec trgovina, ja svoj i ne vidim u čemu je problem? Što se mog komentara za kupce tiče, trebalo je biti više u stilu kakva roba takvi i kupci iliti koliko para tolko muzike. Dakle kupci uglavnom slabije platežne moći iliti sirotinja u slobodnom prijevodu. 🙂
Nije mi bila namjera ikoga vrijeđati pa ne vidim razloga da i vi to činite u vašem odgovoru meni. Ako sam koga uvrijedio moje isprike.

Upravu su savjetovali svi savjetnici koji su bili uključeni u procjenu preuzimanja Merkura da ne idu sada, što ne znači da opet neće biti prilike, jer je stečaj Merkura tek počeo, a bit će još krugova prodaje i po nižim cijenama, pogledajte Agrokor koliko su puta pokušavali uzeti Merkator.

Merkur koji je na prodaji nije u stečaju, to je zdrava firma s rastućom maržom čiji potencijal znamo po Pevecu i po Bauhausu, mislim da sam negdje pročitao nedavno da su i dijelili nagrade zaposlenicima povodom ostvarenih rezultata. Za razliku od Peveca nakon stečaja ima još uvijek dosta duga (25 mil eura) ali dospijeća većine duga je za više od 5 godina. Najveći rizik po meni je u trgovačkim centrima koji nisu u njegovom vlasništvu a čiji vlasnici ih se (nekretnina) žele riješiti.

Ne bih se kladio da će na sljedećoj dražbi (ako će je biti) početna cijena biti niža, niti da će Pevec biti jedini zainteresirani, a napisao sam čega se bojim, ali vidjet ćemo.
[/quote]

Merkur je u stečaju i postupak vodi stečajna sutkinja, sad ćemo vidjeti razvoj događaja jer je jako puno banaka sjelo na nekretnine Merkura, tako da treba procijeniti cijeli Merkur ispočetka. Merkur ne posjeduje svoje nekretnine, i tu je kvaka.

Pevec odustao od kupnje slovenskog Merkura

[/quote]
U ovom članku je svašta krivo napisano, ako mi ne vjerujete pročitajte izvješće Merkura na koje sam stavio link. Prodaje se Merkur trgovina d.d. i ono nije u stečaju. Merkur trgovina in storitve d.d. je 100%-ni vlasnik Merkur trgovina, a prodajom Merkur trgovina se želi namiriti vjerovnike Merkur trgovina in storitve d.d. u stečaju. U pravu ste da su rizik nekretnine koje su u najmu od banaka koje ih žele prodati. Međutim kad se taj rizik smanji prije bih rekao da će se povećat početna cijena nego smanjiti.
[/quote]

Dobro to su sada tehnikalije, drugi krug prodaje uskoro će doći, ali mislim da je ipak kupac u prednosti u odnosu na prodavatelja, jer ne znači da će novi preuzimatelj Merkura htjeti preuzeti sve sadašnje trgovine, oni žele u paketu prenijeti svih 20 trgovina i žele da kupac potpiše za sve dugogodišnje ugovore o najmu. Što ako je isplativo preuzeti samo 10 trgovina? To ovaj stečaj sada ne nudi, a drugi krug bi mogao otvoriti vrata i drugim opcijama. Ako Slovenci produže prodaju Merkura, samo će si još više odmoći kao i u slučaju Merkatora gdje su dobili upola manje nego na prvoj ponudi.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

Dindon, ok prihvaćam, ali kada vam dođe kupac bilo tko je nešto prodavao ili je samo
inteligentan, zna da to može biti milijunaš i pravi bogataš. Netko dođe kupiti jeftin,
a kupi skup televizor itd.

Druga stvar, velite kakva roba takvi kupci. Na takvoj robi su vam dragi kolega
najveće marže i najveće zarade za firmu na svijetu. Ne prodaju se tamo swarovski kristali.
A za višu cijenu dobijete odličnu kvalitetu na istoj polici, pa to je zanat trgovački.
Neki dan idem s majstorom u Pevecu i kupio je samo najskuplji alat i najskuplje rukavice
i objašnjava mi da mu se to najviše isplati itd. Zato je to cash mašina, a duga nemaju.

Evo dragi kolega upravo vam je majstor pokušao objasniti ono što sam i ja htio reći: tamo se isplati uzeti samo najkvalitetnija i najskuplja roba. Ali većuna kupaca koji tamo dolaze kupuju onu najjeftiniju i manje kvalitetnu. Koliko je to održivo ne znam prosudite sami. U svakom slučaju sretno…

Dolazimo do bitnog, a to je kad bi znao maržu za svaki artikl i njegov udio…
Kupac je kralj i prodaje se i nudi ono sve što tržište traži.

Obzirom da prihodi rastu, a očito u Pevecu rastu, onda znaju napraviti posao.
Neki se bune zašto ima onih štapića na blagajna itd. Evo ja neki dan kupio
žvakaće big bubble za 3 kn. Ako ima mjesta zašto ne ? Ništa od jala.

Evo dragi kolega upravo vam je majstor pokušao objasniti ono što sam i ja htio reći: tamo se isplati uzeti samo najkvalitetnija i najskuplja roba. Ali većuna kupaca koji tamo dolaze kupuju onu najjeftiniju i manje kvalitetnu. Koliko je to održivo ne znam prosudite sami. U svakom slučaju sretno…

Po ovoj logici, Opel i Škoda su osudeni na propast jer neodrživo je kupovati vozila srednje i niže kvalitete, jedina budućnost je u mercedesu, rols rojsu i maseratijuu.

ajmo biti ozbiljno, pa nije ikea postala ikeao prodajući swarovski kristal nego je ikea postala ikeao prodajući inteligentna rješenja po prihvatljivoj cijeni. tko hoće preser-…. taj uvijek može kupiti talijanski kožni naslonjač po 15 000 kn. a može kupiti i onaj iz ikee, ili peveca.

Po toj logici gospodin Amancio Ortega, vlasnik Zare bi trebao ribati WC skoljke po birtijama u Madridu a ne biti drugi najbogatiji covjek na svijetu.

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Po toj logici gospodin Amancio Ortega, vlasnik Zare bi trebao ribati WC skoljke po birtijama u Madridu a ne biti drugi najbogatiji covjek na svijetu.

brkam ovdje kruške i jabuke i to naveliko. Kako se moze trpati u isti koš nešto tako osobno i individualno kao odjeća, nakit i sl s nečim tako utilitarnim i bezličnim kao cement, vapno, čavao ili šečer.

ajde probaj upakirati šećer u neku skupu ambalažu, nadjeni mu neko francusko ime pa ga prodaj prodati po 15 ili 20 kn. bivši si u 3 mjeseca.

New Report

Close