PVCM (Pevec d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PVCM (Pevec d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ako se ne varam glavni razlog sazivanja izvanredne skupštine od samoborke je da uprava nije u razumnom roku provela uvrštenje na službeno tržište? nisam pravnik ali sud nema razloga to odbiti bez obzira na kontraargument lovre da to u ovom trenutku nije moguće zbog puno sudskih sporova? Sudu je najednostavnije donijeti odluku da se sazove skupština i da svi dioničari odluče tko je u pravu odnosno u većini?

Hrvatski sudovi – tko to može znati što će oni suditi presuditi. Uprava Peveca ponaša se kako se ne ponaša nijedna ozbiljna tvrtka u Hrv – zadnji put su se tako ponašali razni opskurni poduzetnici iz makedonije koje je podravka morala tjerai u red putem Suda.

Ako dioničar s potrebnom većinom traći skupštinu, pristojna uprava sazove skupštinu, pred skupštinom sučeli argumente , pridobije većinu i zauvijek ušutka protustranku.

to radi uprava koja radi za dionicare. uprava koja toboze radi za dionicare, a zapravo radi za svoj dzep istodobno puneci novinske stupce “alternativnim činjenicama”, takvu upravumi nazalost trenuto imamo ovdje.

Kad je zadnji pzt vlahović ili tedeschi ratovao sa svojim dionicarima preko nvina. to se ne radi u korpotratibvnom svijetu.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Glede Merkura, Uprav aje tu izdala priopćenje koje po meni drži vodu. Nije da vjerujem upravi sve sto kaze, ali kad kaze da u interesu svojih dzepova nisu usli u to, to im vjerujem. Jkao paze oni svoje dzepove, puno manje nego ostalih dionicara, ali pustiti slovence da im zavuku rukeu te dzepove, to vjerujem da nece

Glede Merkura, Uprav aje tu izdala priopćenje koje po meni drži vodu. Nije da vjerujem upravi sve sto kaze, ali kad kaze da u interesu svojih dzepova nisu usli u to, to im vjerujem. Jkao paze oni svoje dzepove, puno manje nego ostalih dionicara, ali pustiti slovence da im zavuku rukeu te dzepove, to vjerujem da nece

Upravu su savjetovali svi savjetnici koji su bili uključeni u procjenu preuzimanja Merkura da ne idu sada, što ne znači da opet neće biti prilike, jer je stečaj Merkura tek počeo, a bit će još krugova prodaje i po nižim cijenama, pogledajte Agrokor koliko su puta pokušavali uzeti Merkator.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

Ovo je moje dodatno objasnjenje i misljenje i nije nagovor na kupnju

U Osijeku Pevec je kupio Baumax mi Osjecani nemamo vise drugu opciju nego kupovati
kod njih vecina firmi bankrotiralo ostala jedino izolirka koja nije niti do koljena
U Pevecu ljudi su opet poceli kupovati te je stalno pun…
Vecinskog vlasnika nema sto dodaje dodatno ulje na vatru
Od prodaje mogu dobiti cistu zaradu 20 posto jer uvoze vecinu stvari
iz kine te prodaju par puta skuplje racunica je vrlo jednostavna ako imaju
1,3 milijarde prihoda bez problema mogu imati dobit 250 miliona kuna
1.305.817 dionica podjeljeno sa 250 miliona kuna dobiti ispadne 190 kn dobiti po
dionici ako reacunamo P/e 10 godina cijena dionice bi trebala biti oko 1900 kuna
A racunajmo da ce Pevec imati samo vece i vece prihode mislim da je ovo najbolja
dionica trenutacno na zse.

Pevec u Šibeniku je pun ko čep, Građa koja mu je jedini konkurent grca koliko ih je nagazio, Brodomerkur je odavno izgubio bitku, a Era commerce im nije neka konkurencija, još je ostao Feroterm, ali mislim da oni nisu ozbiljni konkurent.

Upravu su savjetovali svi savjetnici koji su bili uključeni u procjenu preuzimanja Merkura da ne idu sada, što ne znači da opet neće biti prilike, jer je stečaj Merkura tek počeo, a bit će još krugova prodaje i po nižim cijenama, pogledajte Agrokor koliko su puta pokušavali uzeti Merkator.

Merkur koji je na prodaji nije u stečaju, to je zdrava firma s rastućom maržom čiji potencijal znamo po Pevecu i po Bauhausu, mislim da sam negdje pročitao nedavno da su i dijelili nagrade zaposlenicima povodom ostvarenih rezultata. Za razliku od Peveca nakon stečaja ima još uvijek dosta duga (25 mil eura) ali dospijeća većine duga je za više od 5 godina. Najveći rizik po meni je u trgovačkim centrima koji nisu u njegovom vlasništvu a čiji vlasnici ih se (nekretnina) žele riješiti.

Ne bih se kladio da će na sljedećoj dražbi (ako će je biti) početna cijena biti niža, niti da će Pevec biti jedini zainteresirani, a napisao sam čega se bojim, ali vidjet ćemo.

U Osijeku Pevec je kupio Baumax mi Osjecani nemamo vise drugu opciju nego kupovati
kod njih vecina firmi bankrotiralo ostala jedino izolirka koja nije niti do koljena
1.305.817 dionica podjeljeno sa 250 miliona kuna dobiti ispadne 190 kn dobiti po
dionici ako reacunamo P/e 10 godina cijena dionice bi trebala biti oko 1900 kuna
A racunajmo da ce Pevec imati samo vece i vece prihode mislim da je ovo najbolja

Pevec u Šibeniku je pun ko čep, Građa koja mu je jedini konkurent grca koliko ih je nagazio, Brodomerkur je odavno izgubio bitku, a Era commerce im nije neka konkurencija, još je ostao Feroterm, ali mislim da oni nisu ozbiljni konkurent.
[/quote]

ovo sa 1900 kn – molim ozbiljno pisati, ne ovako. pa nismo političari da obecavamo nova radna mjesta u 5 i 6 steroznamenkastim brojevima. nije pevec apple pa da kujemo u zvijezde

Merkur koji je na prodaji nije u stečaju, to je zdrava firma s rastućom maržom čiji potencijal znamo po Pevecu i po Bauhausu, mislim da sam negdje pročitao nedavno da su i dijelili nagrade zaposlenicima povodom ostvarenih rezultata. Za razliku od Peveca nakon stečaja ima još uvijek dosta duga (25 mil eura) ali dospijeća većine duga je za više od 5 godina. Najveći rizik po meni je u trgovačkim centrima koji nisu u njegovom vlasništvu a čiji vlasnici ih se (nekretnina) žele riješiti.

Ne bih se kladio da će na sljedećoj dražbi (ako će je biti) početna cijena biti niža, niti da će Pevec biti jedini zainteresirani, a napisao sam čega se bojim, ali vidjet ćemo.
[/quote]

Merkur je u stečaju i postupak vodi stečajna sutkinja, sad ćemo vidjeti razvoj događaja jer je jako puno banaka sjelo na nekretnine Merkura, tako da treba procijeniti cijeli Merkur ispočetka. Merkur ne posjeduje svoje nekretnine, i tu je kvaka.

Pevec odustao od kupnje slovenskog Merkura

Evo, sada je 13,45, od jutros je protrgovano ogromna količina od čak 205 dionica. Zar je moguće da nitko neće da je kupuje niti po simboličnih 235 kuna? Ajde investitori, što čekate, kažete da se ionako na burzi kupuje budućnost, a ova će dionica uskoro pokopati konkurenciju, ostat će sami na tržištu i samo nebo će biti granica rasta.

[/quote]

ovo sa 1900 kn – molim ozbiljno pisati, ne ovako. pa nismo političari da obecavamo nova radna mjesta u 5 i 6 steroznamenkastim brojevima. nije pevec apple pa da kujemo u zvijezde
[/quote]

Ja sam svoje argumentirao zasto ta cijena za razliku od tebe.

Nemojte slusati zorangutana zbog njega su neki ljudi izgubili novaca na Agrokoru provjerite sta je tamo pisao

Evo, sada je 13,45, od jutros je protrgovano ogromna količina od čak 205 dionica. Zar je moguće da nitko neće da je kupuje niti po simboličnih 235 kuna? Ajde investitori, što čekate, kažete da se ionako na burzi kupuje budućnost, a ova će dionica uskoro pokopati konkurenciju, ostat će sami na tržištu i samo nebo će biti granica rasta.

Iako sam unutra volio bih da dionica padne koliko god treba samo da svi koji pišu ovakve postove više ne budu tu s nama. dječji vrtić

[/quote]

Merkur je u stečaju i postupak vodi stečajna sutkinja, sad ćemo vidjeti razvoj događaja jer je jako puno banaka sjelo na nekretnine Merkura, tako da treba procijeniti cijeli Merkur ispočetka. Merkur ne posjeduje svoje nekretnine, i tu je kvaka.

Pevec odustao od kupnje slovenskog Merkura

[/quote]
U ovom članku je svašta krivo napisano, ako mi ne vjerujete pročitajte izvješće Merkura na koje sam stavio link. Prodaje se Merkur trgovina d.d. i ono nije u stečaju. Merkur trgovina in storitve d.d. je 100%-ni vlasnik Merkur trgovina, a prodajom Merkur trgovina se želi namiriti vjerovnike Merkur trgovina in storitve d.d. u stečaju. U pravu ste da su rizik nekretnine koje su u najmu od banaka koje ih žele prodati. Međutim kad se taj rizik smanji prije bih rekao da će se povećat početna cijena nego smanjiti.

[/quote]

Ne znam za manje gradove, vjerojatno jest tako kako kolege pričaju. Ja sam evo nedavno bio u Pevecu u Zg na Žitnjaku i stekao sam loš dojam: ponuda vrlo oskudna niti sjena nekadašnje, dođem u Bauhaus ko da sam u Njemačkoj, ponuda nikad bolja 🙂
Šalu na stranu ali u Pevecu je stvarno bio kriminalni izbor i nije čudo da je zjapio gotovo prazan, na parkiralištu možda 30-tak auta od kojih je vjerojatno polovica od zaposlenika. A i ono malo kupaca je takva sirotinja… prestrašno.
P.S. nemam dionice Peveca

New Report

Close