Nažalost, kad sam vidio neka imena koju se počela javljati ovdje na temi pevec, a znam ih s drugih tema, znao sam da to ne sluti na dobro.
1000 kn je čista fantazija, to nema veze s realnoscu. Malo znamo jer nemamo izvjesce, ali mozemo vrednovati ili ebitda ili po neto dobiti (ne računajući jednokratne dogadaje koji su tu uvršteni više namjerno no po mrs standardima)
Marža of 4 posto nije nedohvatljiva – ckml ju ima, a njihov asortiman je isto vrlo zahtjevan i po troškovima proizvodnje i po distrubuciji. 4 posto 1, , pa 4 posto od 1, 4 itd.
Snowlep je isto dao svoje izračune, pa se te reacie mogu koristit s tim što se uzmu nove razine prihoda jer to zasad jedino i znamo.
Realna cijena danas je 237,04 kn.
U svakom slučaju ne bih licitirao sa cijenom za jednu ili dvije, tri godine.
Ono što upada u oko vidljivo kao muha u punču je da je jedan veliki dioničar
nudio do nedavno i to čak u javnoj ponudi 105 kn. Znam da to nema veze
sa realnošću.
ono što je moje mišljenje da ova dionica s obzirom na cijenu ima najbolje fundamente na ZSE, ne znam koja je jos dionica toliko podcijenjena (ako netko zna neka kaže), naravno baratamo s toliko informacija koliko nam je lovra dao
da li bi ovaj mjesec mogla biti odluka trg suda?
Marže su im ogromne samo primjer štedna žarulja u Pevecu g9 5w 39,99 kuna na ebay se moze naruciti ispod jednog dolara pa ljudi moji svi koji ste prodali dionice danas Peveca bit ce vam jakoooo zao…
Danas je bila malo jača trgovina 2700 dionica, skoro sve prošlo na prodaji a cijena dionica na ath. Bit ce ovdje jos življe do ljeta.
Marže su im ogromne samo primjer štedna žarulja u Pevecu g9 5w 39,99 kuna na ebay se moze naruciti ispod jednog dolara pa ljudi moji svi koji ste prodali dionice danas Peveca bit ce vam jakoooo zao…
to je prij argument protiv, nego za. pevec je uvijek slovio kao jeftiniji od npr bauhausa, i to mu je uvijek dovodilo kupce. sell cheap and always tell the truth – to je najodrzivija ouslovna filozofija u maloprodaji uporabnog asesoara – čavli, cement ili pločice nisu iphone ili dizajnerska odjeća da brend tu igra neku ulogu – pristojna kvaliteta po pristojnoj cijeni, to biu trebala biti filozofija.
neki su piali za rokove. nema rokova, ima samo praksa npr. na slučaju podravka-mina
22. 09 podravka se obraca sudu
09. 10. sud presuduje u korist podravke
14 10 podravka saziva skupštinu
24 01 maloprodajna ulaganja obrca se sudu
ako imamo srece, unutar tri tjedna sud bude odlucio – ili ovako ili onako.. to je dakle kroz 7 do 10 dana.
to je prij argument protiv, nego za. pevec je uvijek slovio kao jeftiniji od npr bauhausa, i to mu je uvijek dovodilo kupce. sell cheap and always tell the truth – to je najodrzivija ouslovna filozofija u maloprodaji uporabnog asesoara – čavli, cement ili pločice nisu iphone ili dizajnerska odjeća da brend tu igra neku ulogu – pristojna kvaliteta po pristojnoj cijeni, to biu trebala biti filozofija.
[/quote]
Zvao sam i druge centre jos su skuplju hehehehehehe sve je to KINA cista racunica…
ako se ne varam glavni razlog sazivanja izvanredne skupštine od samoborke je da uprava nije u razumnom roku provela uvrštenje na službeno tržište? nisam pravnik ali sud nema razloga to odbiti bez obzira na kontraargument lovre da to u ovom trenutku nije moguće zbog puno sudskih sporova? Sudu je najednostavnije donijeti odluku da se sazove skupština i da svi dioničari odluče tko je u pravu odnosno u većini?
Ovo je moje dodatno objasnjenje i misljenje i nije nagovor na kupnju
U Osijeku Pevec je kupio Baumax mi Osjecani nemamo vise drugu opciju nego kupovati
kod njih vecina firmi bankrotiralo ostala jedino izolirka koja nije niti do koljena
U Pevecu ljudi su opet poceli kupovati te je stalno pun…
Vecinskog vlasnika nema sto dodaje dodatno ulje na vatru
Od prodaje mogu dobiti cistu zaradu 20 posto jer uvoze vecinu stvari
iz kine te prodaju par puta skuplje racunica je vrlo jednostavna ako imaju
1,3 milijarde prihoda bez problema mogu imati dobit 250 miliona kuna
1.305.817 dionica podjeljeno sa 250 miliona kuna dobiti ispadne 190 kn dobiti po
dionici ako reacunamo P/e 10 godina cijena dionice bi trebala biti oko 1900 kuna
A racunajmo da ce Pevec imati samo vece i vece prihode mislim da je ovo najbolja
dionica trenutacno na zse.
1000 kn je čista fantazija, to nema veze s realnoscu. Malo znamo jer nemamo izvjesce, ali mozemo vrednovati ili ebitda ili po neto dobiti (ne računajući jednokratne dogadaje koji su tu uvršteni više namjerno no po mrs standardima)
Marža of 4 posto nije nedohvatljiva – ckml ju ima, a njihov asortiman je isto vrlo zahtjevan i po troškovima proizvodnje i po distrubuciji. 4 posto 1, , pa 4 posto od 1, 4 itd.
Mislim da je 5% sada moguće, iako mislim da će to privući konkurenciju i da je dugoročno realnije 2-3%.
Merkur je 2015. imao neto dobit 22 mil kn, ako je procjena dobiti Peveca za 2016. godinu prije promjene Uprave bila 70 mil kn lako bi mogli zajedno imati 100. Na cijeni od 1000kn p/e bi tada bio 13.
Ja se jako bojim da bi Merkur mogao imati dobit od 10 mil eura za godinu-dvije a sad se prodavao za 28,5 i da je ovdje propuštena prilika stoljeća ako je EBRD bio zainteresiran za suradnju s obzirom na rekordno niske kamatne stope i vjerojatno u kombinaciji s dokapitalizacijom.
ako se ne varam glavni razlog sazivanja izvanredne skupštine od samoborke je da uprava nije u razumnom roku provela uvrštenje na službeno tržište? nisam pravnik ali sud nema razloga to odbiti bez obzira na kontraargument lovre da to u ovom trenutku nije moguće zbog puno sudskih sporova? Sudu je najednostavnije donijeti odluku da se sazove skupština i da svi dioničari odluče tko je u pravu odnosno u većini?
samo da nije isti pravnik radio papirologiju za sud 🙁
ovo do sad je bilo dosta traljavo izvedeno