Uzmite jedan dugački štap u ruke.
Uvrštenje dionice je na dohvat ruke na tom štapu, a dividenda na kraju dugog štapa.
Ne znam bolje objasniti. Jesam za dividendu, ali manju od ove predložene
koja je odbijena ne znam sada napamet je li bilo 37 kn ili slično. U tom smislu
je uvrštenje UVJERLJIVO najvažnije pitanje sada.
Naravno da se u budućnosti očekuju izdašne dividende od Peveca d.d., ali to je nije
opcija za špekulante i trejdere sa kojima se ja ponekad sprdam (sorry!)
I to zato jer masno lažu o svojim profitima.
Ako pažljivo pročitate intervju PU-a Peveca, ispada da je Pevec za vrijeme Šketa konstantno poslovao s gubitkom. Svake godine. I da je umjesto zadržane dobiti trebao imati gubitak. To kaže PU, ne ja.
I još kaže PU da Pevec treba uložiti 250 milja kuna da bi bio konkurentan. I još veli da treba napraviti web shop iako web shop nije profitabilan, ali eto, mora ga se imati.
Da rezimiramo – Pevec je gubitaška tvrtka koja mora imati gubitaški webshop i utući 250 milijuna kuna u investicije. Kao što to i inače rade gubitaške firme.
Sretno dioničarima. 🙂
U iduće dvije godine moramo uložiti više od 250 milijuna kuna kako bi se modernizirali.
Pevec cash mašina.
Rukavice se polako skidaju.
Putem ASK-a.
Netko postavio nalog 1700 dionica po 305 kuna. Sad ćemo vidjeti koliko će dugo čekati.
Kupac skuplja sve do 250 kn,
ali mu ostaju zanemarive količine.
Morat će dizati ponude.
Tko je onaj koji je jutros prodao po 237 majketi??
prošle su dvije transakcije po 104 dionice. A da su pričekali malo, dobili bi 2000 kuna više, što reći. Žao mi je tih ljudi, ali njima stvarno fali nešto u glavi, a svemu tome kumuju brokeri koji ih uopće ne savjetuju.
Čak i da je prošla uprava radila štetu, to ne opravdava novu i ne smije skrenuti fokus dioničara s onoga što je bitno. Ova uprava je ovdje sada, i ona ovdje i sada radi loše stvari. U ovakvim okolnostima ne znam zašto bi itko odlagao uvrštenje na uređeno tržište, na kojem bi vrijedio Zakon o preuzimanju dioničkih društava, obveza prijave stjecanja dionica od osoba povezanih s Upravom i Nadzornim odborom, obveza kvartalnog izvještavanja itd. Volio bih da se među dioničarima stvori konsenzus o potrebi neovisne uprave koja bi trebala raditi jednako na dobrobit svih dioničara i stvarati novu vrijednost, s profesionalnim odnosom prema dobavljačima i zaposlenicima, čime bi profitirali baš svi.
bolje to ne znam stočiti sam pa citiram udrugu malih dioničara.
Nije savko zlo za zlo, mozda sad nekima svane kakvog predsjednika uprave ima pevec – ponasa se kao da je pevec dicentra. jos smo fali da izjavi da on nema nista s pevecom, samo sjedi tu.
prošle su dvije transakcije po 104 dionice. A da su pričekali malo, dobili bi 2000 kuna više, što reći. Žao mi je tih ljudi, ali njima stvarno fali nešto u glavi, a svemu tome kumuju brokeri koji ih uopće ne savjetuju.
Da smo na uredenom trzistu, onda bi ti ljudi imali vecu zastitu sto bi se moguce odrazilo i na cijenu u puno vecem iznosu od ovog kojeg vi navodite.
Iz razgovora za JL: “Hoće li se Pevec s točnim podacima u 2017. naći na burzi?
– Moramo izraditi potpuno novi prospekt. Na tome je radio član uprave Krešimir Bubalo kada je napadnut. Vjerujemo kako je svrha napada bila zastrašivanje i odvraćanja od clean-up poslovanja. No, nećemo posustati. Sve optužbe sa strane Samoborke su samo medijski spin na stvarne probleme u kompaniji. Vjerujemo u pravne institucije te ćemo i dalje obavještavati o nezakonitostima koje su se poduzimale za vrijeme Šketa i Kodrića.”
Izbjegava odgovor kao politicar, izmedu redaka po njemu uvrstenje ni 2017. Treba to temeljito pripremit.
“Kupujete li?
– Ne.”
– Da smo na uredenom trzistu, onda mu ne bi trebali vjerovat na rijeci, nego bi znali.