Putin potpisao zakon o aneksiji Krima, investitori zabrinuti

Naslovnica Forum Komentari članaka Putin potpisao zakon o aneksiji Krima, investitori zabrinuti

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ovaj svijet je i dalje pohlepan i nepraveda. Amerika je davno odlučila postati vladar zemlja i osnovala 1949 najmoćniji vojni savez NATO. Istočne zemlje su se osjetile ugrožene i 1955. se udružuju u Varšavski savez. Nastala je ‘neka’ ravnoteža, a sudac između njih bili su Titovi nesvrstani.
Danas postoji samo NATO, nikad moćniji vojno i ekonomski. K vragu i mi iz nesvrstanih smo se svrstali. Protiv koga, i zašto? Nije dobro da je jedina takva monopolska interesna sila u svijetu. Toj sili su još pridružene Australija, Japan…Zbog čega ili protiv koga se oni udružuju? U ekonomiji je takav monopol zabranjen.
Međunarodno pravo jamči svima pravo na samoopredjeljenje , pa i bivšoj pokrajini Kosovo.
Danas je smiješno i žalosno gledati kako ‘zapad’ zabranjuje Rusiji da primi Republiku Krim u svoju asocijaciju, da slučajno ne bi ojačala s Krimom, koji je nekada i bio ruski.
Nažalost – ne postoji druga sila koja bi zabranila EU (ili uvela sankcije) da primi u svoju asocijaciju Ukrajinu, Tursku, Srbiju…

rusija će vrlo brzo otići s krima. kao i iz gruzije. a putin će biti sretan ako ne završi kao mubarak. smiješno je i pomisliti da bi zemlja koja se već sama po sebi takvom brzinom raspada s populacijom koja se od jutra do mraka ubija alkoholom mogla izdržati ikakve ekonomske sankcije. za koju godinu bi tamo i bez ove situacije prosječno trajanje života bilo ispod 40 godina. prije 25 godina ih je zapad slomio i bez sankcija, samo time što je malo više počeo trošiti na naoružanje. a tada se bojao jer je malo znao i mislio je da je SSSR prijetnja. a danas se o rusiji sve zna i nitko je se ne boji, samo se svima blago gadi.

Putin valjda ima kojeg trezvenog knjigovođu da ga savjetuje ……da recimo plati ukrajini ovu hajdučiju …..otpisom duga oko 11 milijardi ,nepovratnim zajmom još toliko i najnižom cijenom plina u europi……. to bi mu bilo najjeftinije ……… neće europa ginuti za ukrajinu ali bi ga njegovi rusi mogli doći glave …. krim jest ruski ali regule su regule…

DAJ PET !!!

New Report

Close