PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U 11 mjeseci 2007. više od 8,72 mlrd. kn za uvoz hrane
Državni zavod za statistiku niz godina iznosi podatke o zasijanim površinama, tako je u 2004. bilo ukupno obrađeno 1,061.464 hektara (dva posto manje nego 2003.), pšenica i kukuruz bili su na 628.272 ha, dok je na 58.883 ha bio zasijan krumpir, mahunarke na 7838 ha, a ostalo povrće zauzimalo je 61.339 hektara. Te se godine, kako kaže statistika, pod povrćem našlo ukupno 124.060 hektara. Što se dogodilo u samo godinu dana, statistika ne otkriva, no broj ukupno obrađenih poljoprivrednih površina u 2005. iznosio je 848.620 ha, dok su oranice s povrćem zabilježile drastičan minus. Krumpir, mahunarke i ostalo povrće “stali” su na samo 35.077 ha. Taj je trend nastavljen pa je statistika u 2007. anketnom inventurom utvrdila samo 28.234 ha s povrćem, dok su ukupno zasijane površine dosegnule tek 812.095 ha.
http://66.102.9.104/search?q=cache:fQ9BhwK8sQcJ:www.fgi.hr/index.cgi%3FA%3DNOVH%26GRUPA%3D1%26SIF%3D2224+03.01.2008+zasijano&hl=hr&ct=clnk&cd=3&gl=hr

Poštovani kolega panda,
Evo neovisno o cijeni kretanja dionice PTKM na RH burzi par pitanja o reformi poljoprivrede:
– Petrokemija izvozi 60% gnojiva, preostlih 40% je za RH tržište, od toga iznosa više od 1/3 je kombinatima i firmama u RH kako to da je ukupna zasijana površina u odnosu na 2004 pala za 20%
– da li dirigirana cijana umjetnih gnojiva pomaže selo i smanjuje inflatorna kretanja kad u uvozimo istu bez ograničenja
– kako to da su seljacima uveli izvozne carine za žito i zašto!
– HSLS je zatražio 98 da Petrokemija ostane u državnim rukama još najmanje 10 godina i je li to država ispoštovala
– Inflatorna kretanja prouzrokuje u prvom redu povećanje cijene energenata i cijena hrane, a sad zanimljivost što misliš da će seljaci prodavati svoju jeftinu hranu u odnosu na EU (ako je to interes) ili će možda kao prošle godine žito mljeti i izvoziti kao brašno
– Reforma poljoprivrede je u uskoj vezi sa cijenom umjetnih gnojiva ali ako država bude birala između HEPa i Petrokemije izabrat će HEP i jeftino grijanje na plin jer je to baza socijalne države.
– Što misliš zašto su vodeći ljudi u državi najavljivali privatizaciju Petrokemije do kraja prošle godine, da li je to možda nečija šala ili je to obveza države prema EU ili strateški potez da i mi dopustimo malo pristupa krajnjim potrošaćima Rusiji jer je to dugoročno dobar potez i sl.
– Vlada određuje cijenu plina velikim kupcima do 2011 godine, pa zar će se čekati 2011 da se izvrši privatizacija Petrokemije a s druge strane riskirati da Rusi stvore pogodno tlo za izgradnju iste Srbiji ili bliže..
– I još nešto udio domaćeg plina u potrošnji RH je 70% i u slučaju da Rusi opskrbljuju Petrokemiju plinom RH bi energetski (što se tiče plina) bila neovisna država.,

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

U cetvratk sam kupio PTKM.
Sad pratim ovu temu i divim se budalastinama koje se ovdje ispisuju.

a rekao mi je jos jednu stvar na cemu se danas radi, o jednoj novoj vrsti gnojidbe…gdje nece biti potrebno klasicnoga gnojiva.
sve u svemu…mislim da to fond manageri znaju…a mislim da i mnogo vas na forumu to ne zna.
nazovite neke ljude koji su specijalisti za ovu industriji pa ce vam oni reci bolje od mene.
Schoene Gruesse aus Frankfurt.

ovo sad što si rekao je daleko valjda ko supravodljivost. u svakom slučaju koliko god ti pljuvao ljude koji sad pozitivno pišu o ptkm ova izjava o napuštanju klasičnog gnojiva je je daleko dalja budućnost od eventualnog preuzimanja ptkm od rusa. a o hibridima neću jer neznam po kojem su oni principu isplativi. to samo ameri mogu kupovat.

činjenica je da ćeš vjerojatno brzo okrenuti ploču ako se kojim slučajem desi da opet kupiš ispod 300. Bank od NY kupuje. kod njih je slična firma rasla 700% što bi bilo ekvivalent PTKM na cca 2000. Broj dioničara i drhtavih ruku se drastično smanjio. kao što sam već rekao svi nekako zaboravljaju da su kod nas svi sektori prilično odradili svoje što se fundamenata tiče (prvo banke, pa građevinarci pa sad brodari) i da će poljoprivredni sektor tek doći na red. nekima je INGRA na 20.000, pa i na 10.000 bila brutalno skupa ili recimo ATPL prije samo godinu na 900 i nitko nije ni razmišljao da bi moglo sve ovako rasti. jedine dionice di sam gotovo siguran da će u recimo sljedećih 2-3 godine ostavit višestruki rast je poljoprivreda a ako netko pita zašto pogledajte malo cijene hrane u svijetu prije godinu-dvije i sada. A o budućnosti da ne govorimo.

1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 209.022 6,26 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 101.814 3,05 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 59.415 1,78 Skrb. račun
7. HPB D.D. 40.569 1,21 Skrb. račun
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 40.275 1,21 Skrb. račun
9. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 35.612 1,07 Skrb. račun
Ukupno: 80,08

da, priznajem…to je u experimentalnoj fazi, upravo kao sto su i hybrid automobili bili u experimentalnoj fazi prije par godina.

Ja sam mislio da ste u Njemačkoj, kolega…

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

Slušate li Sanadera, PTKM će u 1-2 mj u privatizaciju!

14.04.2008.

Evo,Sanader u Tv dnevniku izjavio da Petrokemija ide u privatizaciju…

Evo Sanader kaze da ide 12% radnicima u roku mjesec-dva

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Evo,Sanader u Tv dnevniku izjavio da Petrokemija ide u privatizaciju…

Eto počinje

1.Prvi korak privatizacije PTKM za mjesec i po
2. AKo se INa i PTKM ne mogu dogovoriti vlada će biti arbitar……….

Izjava premijera: Ive Sanadera

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

mika: ” Goran8: ” PETINA: ” Po meni najveci krivac u neorganizaciji poslovanja je Mesaric.Nemogu shvatiti da jedan direktor takve firme kao sta je PTKM dovede firmu u situaciju da kaze “moze nam samo dragi bog pomoci” i ceka reakciju Vlade. ” Prijatelju sve su to pametni ljudi zadnji direktor se probao boriti protiv vjetrenjača ( na sav glas je izjavljivao da nije problem u Petrokemiji nego u isporuci plina) pa je odustao i sad skuplja pare za Todorića. Tako i Mesarić govori što mu se kaže Potpuno podržavam Miku i smatram da su ove igre oko plina pripreme za vrlo skoru privatizaciju ” Papirnato je sve spremno za privatizaciju, firma radi nikad bolje, tako da se tender može raspisati u roku tjedan dana kad master mind tako odluči. Od privatizacije će svi imati puno koristi: Država skida brigu oko plina i sa Rusima osigurava plin za ostale potrebe zemlje. Privatizacija pokazuje spremnost države da prije ulaska u EU odradi privatizacije velikih sustava. PTKM postaje moćna firma bez konkurencije u široj regiji. Mali dioničari uzimaju pristojan novac. živjeli. ” da samo sto onda cijela drzava gubi, a hrvatski seljaci ponajvise… odakle ti Mika znas da je sve spremno na papiru? molim te dokazi ti to nama? jel imas ti mika kucu?? gdje spavas? ako imas, onda bih ti preporucio da ju prodas i sve svoje yemljiste i nekretninen i sve lupis u ovu politicku dionicu, moze? onda ces zaraditi desetke milijuna kuna i neces se morati tu sa nama natezati svaki 5 minuta…mislim da bi ti to bio najbolji poslovni potez…. sto drugi misle o mome prijedlogu?

gospodo dršte gaće i gledajte dr. IVU što govori na TV. Sutra se vozimo u MIG-u 2000.

živjeli.

panda brate nadam se da ti je sad malo jasnije.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Vaš link

Tomu valja pridodati i najave da će Rusi graditi veliko skladište plina u luci Ploče. Sve to u potpunosti će promijeniti energetsku situaciju na Balkanu: Beograd i Banja Luka postat će potpuno ovisni o Moskvi, a Zagreb, posebice Ina, naći će se u sasvim novoj situaciji.

—DNEVNIK PLUS
-Sanader na Dnevniku – 12% PTKM ide radnicima
-Kroz sljedećih mjesec-dva prvi koraci u privatizaciji PTKM
-Vlada će arbitrirati između INAe i PTKM oko cijene pline.

-ni riječ o cijeni gnojiva to je valjda gotova stvar.

New Report

Close