da nisu lose ali cemo vjerovatno dobro dole zbog ranijeg remonta pitanje je opet opskrbe i tih 10dana koji ce nam faliti u ovoj godini mislim da cemo na 250
bit ce zanimljivo kako ce trziste reagirat na ove vijesti koje realno nisu lose
odlične su
da nisu lose ali cemo vjerovatno dobro dole zbog ranijeg remonta pitanje je opet opskrbe i tih 10dana koji ce nam faliti u ovoj godini mislim da cemo na 250
ti si kao milanović izgleda “prespavao izbore” (zadnjih 2 mjeseca). Nikad više gnojiva u povijesti nije proizvedeno
Planovi proizvodnje su već prebačeni.
Dogovorni remont sa sanacijom isporuke plina za Hrvatsku.
Vjerojatno novi dogovori za sljedeće razdoblje…
Nema jednostranih rješenja i svima dobro…
možda je sad svima jasnije zašto bi GAZPROM trebao kupit petrokemiju. Plina bi bilo ko dreka i ne bi se ovisilo o INI-nim referentima za nabavu plina koji sa velikom radošću dočekaju da temperatura padne jedan dan ispod 5c pa da iskopčaju velike potrošaće.
To je suludi krug u ovakvoj situaciji .Ina neda plin jer ga ptkm ne plaća tržišno, Vlada koja je vlasnik jednih i drugih neda ptkm da digne cijene da se strašni Toda ne naljuti i zaprijeti prestankom prodaje papuča, i DVD-ja iz Kine u svojim storovima.. Istovremeno INA nije sposobna ili je nemoćna nabaviti plin. Sve treba odmah privatizirati pa nek ptkm kupuje plin od koga hoće.
Vijest je očekivana i u ptkm su se već prije pripremili na ovakav scenario jer znaju s kim imaju posla u INI.
živjeli
kako su se pripremili imaju neke rezervne energente, velika skladišta, nova crpilištA, novog dobavljača, ili nešto drugo.
podjeli s nama ako znaš!
http://www.kutina.hr/Default.aspx?tabid=59&newsid=2196
neznam jel ste ovo već pročitali, al evo naletio sam na tu vijest, pa da vam stavim. [wink]
Evo sada je bilo na vijestima o PTKM, kaže Petrokemija će remont ranije provesti, i štete zbog ranijeg remonta neće biti……….[thumbsup]
Izvor: Vijesti HRT
i ja se slazem sa tobom mika mislim da je privatizacija jedino i izgledno rijesenje za ptkm i to vjerujem do proljeca najvise iz razloa sto ce ovoj vladi trebati kesa a i vjerujem u jako dobru dobiti ove godine sa obzirom da je na 23.10. proizvedeno gnojiva koliko je prosle godine proizvedeno znaci da imamo 2mj vise ili nekih 15% povecanje proizvodnje ove godine dionicu mislim drzati bar do privatizacije to je moj target a ne cijena koja ce biti u to vrijeme
mislim da stete sto se financijske situacije ce biti zanemarive ali ce biti velika steta sto se tice pitanja sigurnosti opskrbe plina zato mika ima pravo privatizacija je jedino logicno objasnjenje i rijesenje
kako su se pripremili imaju neke rezervne energente, velika skladišta, nova crpilištA, novog dobavljača, ili nešto drugo. podjeli s nama ako znaš!
pripremili su se tako da su remont isplanirali ranije nego što je bilo najavljeno. Što se tiče novog dobavljača ptkm bi rado uzela novog dobavljača, ali im nedaju jer onda INA ima veliki problem s plinom i podzemnim skladištem OKOLI kojeg puni količinama iz Rusije bez obzira na potrošnju. Preko ljeta i kad je topla zima ptkm je idealan partner za INU. Da ostanu bez ptkm šta bi onda s plinom (jedino rješenje bilo bi paljevina bez veze). Situacija je suluda i tog ima samo u Hrvatskoj.
Rješenje je skora privatizacija ptkm, a nakon nekog vremena i ostatak INE mora u privatne ruke. Vjerovatno će i to maznuti Rusi ili preko MOL-a ili direktno. Oni imaju i naftu i plin i prirodno je da imaju i izlazni proizvod. Sve drugo u današnjem svijetu i konkurenciji nije održivo dugoročno.
živjeli.