PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Koliko god u PTKM uživali na državnim jaslama, ne mogu pobjeći od mogućih zarada i širenja na tržištu regije.
Da se i ništa ne dira u segmentu socijale, firma može ubrzati korak iz mjesta…
Poljoprivreda je sada IN.
Ne samo u gospodarstvu nego i u politici…
Kompletna podloga svemu ostaje PTKM.
Zlatna koka…Labud…
Vjerojatno se pusti plinovodi rade samo radi kućanstava…?!?
Kad sazrije stanje ide IPO…
Optimizam, zelenilo…!
Živite bolje, samo toga niste svijesni…….

opala!

Neče u stečaj, ali ode u remont, za ovu godinu što se napravilo napravilo se.
Remont obično traje od 30-60 dana, najvjerovatnije najviše ovisi o snabdjevanju sa plinom, dakle ako če plina biti remont če završiti prije.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=9594aee5-b431-4fa4-88c0-e06200c39109

Prošle godine remont je počeo 11.12.2006. i trajao do 25 siječnja 2007.
Dok ovogodišnji remont počinje 19.12.2007. do 25.siječnja 2008. ………….[thumbsup]

a u ovoj godini ostvarena je rekordna proizvodnja[thumbsup]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

cartmann, hajde sada spomeni da ce petrokemija zasigurno i u stecaj [yawn]

Da mislim kako ce u stecaj ne bi kupio njene dionice. [yawn]

Prošle godine remont je počeo 11.12.2006. i trajao do 25 siječnja 2007.
Dok ovogodišnji remont počinje 19.12.2007. do 25.siječnja 2008. ………….[thumbsup]

a u ovoj godini ostvarena je rekordna proizvodnja[thumbsup]

jos se stigne u 1q 2008 proizvoditi po staroj cijeni plina, poskupljenje mora odobrit vlada i tehnicki se poskupljenje ne moze realizirat prije 15.02.2008

1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 208.022 6,23 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 101.814 3,05 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 59.415 1,78 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 45.329 ( – 1000) 1,36
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 40.112 1,2 Skrb. račun
9. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,2 Osnovni račun
10. HPB D.D. 37.147 1,11 Skrb. račun
Ukupno: 80,23

1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 208.022 6,23 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 101.814 3,05 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 59.415 1,78 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 44.829 1,34 Skrb. račun -500
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 40.112 1,20 Skrb. račun
9. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
10. HPB D.D. 37.147 1,11 Skrb. račun
Ukupno: 80,22

U petak protrgovano 776 komada

Sve što je cartmann rekao stoji. Da ptkm ima nekih 1500 radnika manje, tj da podigne efekasnost uštedjelo bi se najmanje 100 milijuna kn i o tome se nema što pričati. Da ne govorim o povećanju gnojiva i privatizaciji. A privatizacija će se morati desiti kad tad kroz sljedećih par godina. Ne volim drukati na dionice ali ova mi se čini izvrsna – naravno uz uvjet da se poveća efikasnost i da se omoguće širenje kapaciteta proizvodnje i liberalizacija cijena. Tad ćemo je gledati na 1000-2000 kn. Ali to se sve prvo mora ostvariti…

Sve što je cartmann rekao stoji. Da ptkm ima nekih 1500 radnika manje, tj da podigne efekasnost uštedjelo bi se najmanje 100 milijuna kn i o tome se nema što pričati. Da ne govorim o povećanju gnojiva i privatizaciji. A privatizacija će se morati desiti kad tad kroz sljedećih par godina. Ne volim drukati na dionice ali ova mi se čini izvrsna – naravno uz uvjet da se poveća efikasnost i da se omoguće širenje kapaciteta proizvodnje i liberalizacija cijena. Tad ćemo je gledati na 1000-2000 kn. Ali to se sve prvo mora ostvariti…

po tvojim pricama ja sam mislio da ti u portfelju imas samo dionice ht posto si prije neko vrime vikao na sav glas da treba pokupovat sav Ht ispod 400 kuna[embarass]

strcs: ” cartmann, hajde sada spomeni da ce petrokemija zasigurno i u stecaj [yawn] ” Da mislim kako ce u stecaj ne bi kupio njene dionice. [yawn]

a koji Vam je target g. Cartman….ako nije tajna,………… znamo da je miki 1.xxxx,xx..+++++………
ovakav majstor ipak u špekulaciju ne ulazi ispod 100% profita…..
evo moj je 350-400kn (sljedečih 6 meseci, a imam je skoro 2 godine), onda ako stvarno ne srede ove stvari o kojima pričamo več 1128 stranica izlazim zauvijek, jer je toliko prisutna politika, sindikati , jadni radnici,plin i ostalo, da više nema smisla čekat sledečih pet ili više godina, (inače nemam problema sa čekanjem), za ovo vrijeme može se desit još više loših stvari o kojima sada još ne znamo ništa, pa če ipak uz sve potenciale dionica postat još više riskantnija, pa je možda bolje čmurit u kojem blue chipu (ima barem dividende za vrijeme čekanja)
ako je target tajna onda barem period, pošto vidimo, da se izgubio i mika i rumenige oko toga…
[undecid]
sa štovanjem,

po tvojim pricama ja sam mislio da ti u portfelju imas samo dionice ht posto si prije neko vrime vikao na sav glas da treba pokupovat sav Ht ispod 400 kuna[embarass]

kojim mojim pričama? mislim da si me DEBELO zamijenio s nekim. imaš na otkrivamo svoje portfelje moj portfelj ako ti se da tražit. ili na temama dkvs, lrh, atpl a pogotovo na BZJK. tako da zbilja neznam o čemu pričaš. a što se HTa tiče imao sam 5 paketa, i sad imam još 3, a i to je prilično tehničke prirode jer više nisam htio zamarati ljude sa produživanjem ugovora u abacusu. moguće je da sam to i izjavio, ali se ne sjećam – stanje na burzi se mijenja iz minute u minutu. mada što se takvih stvari tiče ja imam prilično dobro pamćenje.

sto reci pametno, ako prezimimo ovu zimu s dovoljno plina za sve na proljece cemo biti na konju
obrnuto cu morat naci jos kakav poso u fusu preko vikenda:-)

kako ce se Ina ponasat kad veliki potrosaci budu placali cijenu plina po trzisnoj cijeni?hoce li biti penala za neisporucenu ugovorenu kolicinu plin?(“SLA”)

sve u svemu ja sam optimist da ce sve dobro zavrsit[thumbsup]

New Report

Close