Investitor ne ulaze svoj realni novac na temelju tvrdnji i nagovaranja anonimnih nickova s neta, takva ideja moze živjeti jedino u glavama klinaca koji previse sanjare, ali investitor koji ulaze svoj, realni a ne virtualni novac u 99% slucajeva uopce ne trosi ili bolje rec gubi svoje vrijeme na forumima, u preostalih 1% spadaju vrlo mali investitori i par ekscentrika. Ako na forumu ima cca. 2000 članova, cca. 200 je donekle realno, ostalo su “fejkeri” – oni koji na forumu trguju milijunima, a u stvarnosti mole mamu ili tatu da im da 20kn za kino.
Znam da se s ovom tvrdnom nece sloziti oni kojima rusim snove kako je ovaj forum (i ostali slicni forumi) nesto bitno u svijetu investicija te kako su time i oni bitan faktor u svijetu investicija. Niti je bitan ovaj forum niti smo mi bitni, cijeli ovaj forum dnevno ne generira 50 tisuca kuna prometa, od toga ovi sto najvise komentiraju ne naprave ni 20 tisuca kuna prometa godisnje.
Investitor ne ulaze svoj realni novac na temelju tvrdnji i nagovaranja anonimnih nickova s neta, takva ideja moze živjeti jedino u glavama klinaca koji previse sanjare, ali investitor koji ulaze svoj, realni a ne virtualni novac u 99% slucajeva uopce ne trosi ili bolje rec gubi svoje vrijeme na forumima, u preostalih 1% spadaju vrlo mali investitori i par ekscentrika. Ako na forumu ima cca. 2000 članova, cca. 200 je donekle realno, ostalo su “fejkeri” – oni koji na forumu trguju milijunima, a u stvarnosti mole mamu ili tatu da im da 20kn za kino. Znam da se s ovom tvrdnom nece sloziti oni kojima rusim snove kako je ovaj forum (i ostali slicni forumi) nesto bitno u svijetu investicija te kako su time i oni bitan faktor u svijetu investicija. Niti je bitan ovaj forum niti smo mi bitni, cijeli ovaj forum dnevno ne generira 50 tisuca kuna prometa, od toga ovi sto najvise komentiraju ne naprave ni 20 tisuca kuna prometa godisnje.
Poštovani kolega,u pravu ste da ovaj forum nije previše bitan za likvidnost ZSE,ali nemojte podcijenjivati financijsku moć forumaša,kao što pokušavate već tjednima i vrijednost PTKM..[smiley]
Investitor ne ulaze svoj realni novac na temelju tvrdnji i nagovaranja anonimnih nickova s neta, takva ideja moze živjeti jedino u glavama klinaca koji previse sanjare, ali investitor koji ulaze svoj, realni a ne virtualni novac u 99% slucajeva uopce ne trosi ili bolje rec gubi svoje vrijeme na forumima, u preostalih 1% spadaju vrlo mali investitori i par ekscentrika. Ako na forumu ima cca. 2000 članova, cca. 200 je donekle realno, ostalo su “fejkeri” – oni koji na forumu trguju milijunima, a u stvarnosti mole mamu ili tatu da im da 20kn za kino.
Znam da se s ovom tvrdnom nece sloziti oni kojima rusim snove kako je ovaj forum (i ostali slicni forumi) nesto bitno u svijetu investicija te kako su time i oni bitan faktor u svijetu investicija. Niti je bitan ovaj forum niti smo mi bitni, cijeli ovaj forum dnevno ne generira 50 tisuca kuna prometa, od toga ovi sto najvise komentiraju ne naprave ni 20 tisuca kuna prometa godisnje.
Uz svo dužno poštovanje, mislim da pretjerujete kolega.. Eto, primjera i čisto statistike radi, sam sam jučer napravio 45 000 prometa[wink] A to tko koliko napravi prometa dnevno ili godišnje spada u djetinjastu spiku i s obzirom na to koji ugled uživate na forumu (što god bilo tko mislio o vama) mislim da vam ne priliči ta razina komunikacije. NHF i jedino što želim je da dionica PTKM koju posjedujem raste i da zaradim na njoj, čisto i jasno. Pozdrav svima
Uz svo duzno postovanje kolega, bilo tko od nas moze uzeti nick “hocu pare” i napisati da je jucer protrgovao 4.5 milijuna kuna. Pisanje je besplatno, nickovi su anonimni, svak moze pisati sto zeli bez mogucnosti provjere, tu cinjenicu mnogi i koriste, posebno mladji forumasi. Po mojoj procjeni od cca. 2000 forumasa negdje 200 je realno, ostali se zezaju. Nisam rekao da su svi takvi, vec vecina, a to daje ovakivim forumima imiđ neozbiljnog, znaci uobicajenog foruma kao sto je npr. forum.hr, cafe. forum i sl..
Ponavljam, to ne znaci da ga treba ugasiti, dapace, na netu ima hrpa foruma za razbibrigu kao sto je i ovaj, neki pisu o autima, drugi o kompjuterima, treci o svemu i svacemu, jedino sto na takvima ne vidim ideju da svojim pisanjem mogu utjecati na prodaju auta ili prodaju kompjutera.
Čak da se radi o nekoj nelikvidnoj dionici tipa BDSS, Kaštelanski staklenici i sl. bi rekao, ali kod dionice kao što je Petrokemija je to potpuno besmisleno.
…
Imam dva pitanja za Cartmanna (za kojeg sam primjetio da ga mnogi na ovom forumu smatraju božanstvom u burzovnom smislu dijoničar , prika, giml i još neki)
…
Nikad do sada nisam komentirao cartmannove postove stoga pojma nemate što mislim o kolegi i njegovim postovim. Zato vas pitam na temelju čega i kojim pravom izvodite zaključak da ja dotičnog kolegu smatram božanstvom u burzovnom smislu?
Možda je problem u tome što sam se drznuo napisati nešto protiv navijačke atmosfere na ovoj temi?
Goran8: ” … Imam dva pitanja za Cartmanna (za kojeg sam primjetio da ga mnogi na ovom forumu smatraju božanstvom u burzovnom smislu dijoničar , prika, giml i još neki) … ” Nikad do sada nisam komentirao cartmannove postove stoga pojma nemate što mislim o kolegi i njegovim postovim. Zato vas pitam na temelju čega i kojim pravom izvodite zaključak da ja dotičnog kolegu smatram božanstvom u burzovnom smislu? Možda je problem u tome što sam se drznuo napisati nešto protiv navijačke atmosfere na ovoj temi?
Ja vas ne vidim na popisu.
Svaki Vaš komentar koji argumentirano napišete a pogotovo ako isti potkrijepite linkom iz javno dostupnih informacija je dobro došao.
Meni osobno je drago što ste tu.
Cartmann…
Jedna od prvih stranica koje sam pročitao je vaša. Smatram da ste htjeli pomoći i hvala vam na tome.
Ali ovo napisano na prethodnim stranicama je hrpa gluposti.
Kao prvo
1. HT + povrat love je “proizveo” brdo novih neiskusnih dioničara koji se hrane informacijama na ovom i sličnim forumima, i to ne zbog razbibrige već zbog potrebe
2. Da ovaj forum ne utječe na kretanje cijene pojedine dionice, a posebno na malim dnevnim protrgovanim iznosima je glupost. To govorim iz osobnog primjera, jer sam prije godinu dana, na temelju postova poštovanih kolega QUARKA, FAZANA, MIKE, SLK, BAKULAZA, SAPPYJA, vas kolega Cartmann, radio prve transakcije.
3. Čak sam na temelju vaših opservacija na vašim web stranicama prodao petricu na 235 nakon što sam ju kupio po 215. Moja greška, a ne vaša (u tom trenutku). Nakon toga sam naučio važnu stvar: “provjeri na svim stranama” i zbilja jesam.
4. Svako od nas može krivo procijenit, i priznajem: ja sam gubitnik na burzi (5%), jer sam zbog nestrpljivosti i nevjerovanja u sebe izašao iz KOEI, LKRI, TISKA i sl. Nakon pregrupiranja fokusirao sam se, sabrao, i opet postoji mogućnost da sam pogriješio, ali to nije razlog da me netko vrijeđa i umanjuje moj doprinos na forumu.
5. Navijanje je najnormalnije na svakoj temi ali sad se bližimo krajnostima i prema gore i prema dolje. Pa neću vjerovati da će biti na 2000 kn zato što to mika napiše ili 100 kn zato što tako cartmann piše. Ali ću zato uzeti u obzir kvalitetne argumente i jednog i drugog i na vagi trenutno stojite 60%/40% u mikinu korist.[thumbsup][cool][thumbsup][cool]
gimli:
”
Goran8: ” … Imam dva pitanja za Cartmanna (za kojeg sam primjetio da ga mnogi na ovom forumu smatraju božanstvom u burzovnom smislu dijoničar , prika, giml i još neki) …
Ja vas ne vidim na popisu.
Ja ga vidim [proud]
http://www.novakcapital.com/bashers.htm
O utjecaju pisanja po forumima na cijenu dionica.
Ponavljam, otišao sam s foruma početkom godine, koliko sam primjetio nitko osim mene nije želio kontrirati navijačkoj skupiti PTKM i ukazati i na negativne strane tako da smo zadnjih 7-8 mjeseci mogli čitati isključivo “IDE PREKO 1000KN DO KRAJA GODINE; KUPI DANAS SUTRA ĆE BIT KASNO”, a cijena je u međuvremenu PALA.
Toliko o utjecaju navijanja čađara boysa.
Ako gledamo pojedine dane situacija je jos transparentnija, navijanje na forumu u punom jeku, cijena dionice padne za 3-4% na prometu od 20.000 kuna s razlikom kupnje i prodaje po 5%, da navijanje pali bar bi jedan nasjeo i poklopio prodaju, pa makar s par tisuca kuna.
Većina neiskusnih kupaca HT-a je raja srednjih godina koja ne prati forume, dapače, većina se ni ne koristi internetom osim mozda za mail.
Učenici i studenti koji sačinjavaju 95% populacije koja prati forume nemaju 38.000kn za kupiti HT, ili imaju samo rijetki tj. cca. 1 na 100.000, a zatim se treba poklopit da bas taj dodje na forum i bude dovoljno lud da slusa savjete anonimnih nickova, makar i sam zna da kad na forumu upozna “sistatu manekenku Anu” najvjerojatnije prica s prištavim debelim klincem iz 8 razreda osnovne škole.
Ovaj forum nije drukciji od drugih i jedino cemu sluzi je razbibriga i trosenje viska vremena, neki ga trose na hrawebu pricajuci o autima, drugi na motori.hr raspravljajuci o motorima, treci na forum.hr pricajuci o bilo cemu, mi ga trosimo ovdje.
Utjecaja na cijenu dionice nema, opet ponavljam, nisu ljudi veslo sisali da ce slusati savjete nekog anonimnog nicka s foruma, to svi dobro znamo, nažalost neki znaju ali ne žele prihvatiti.
Na PTKM uglavnom nema utjecaja, ali može forum itetkako u nekoj drugoj varijanti utjecati jer ga prate šaroliko invest. pučanstvo, točnije oni koji se aktivno bave investiranjem. Teško je dokazivo, ali je moguće.
Također, zabranjeno je laganje po forumima, a to neki ovdje konstatno rade, na ovoj ili bilo kojoj drugoj temi.
Isto tako, ako ne znate, prevelikim pisanjem, omogućujete mnogim špekulantima ulazak i samim time oni postaju kočnica rasta, npr.
Na PTKM uglavnom nema utjecaja, ali može forum itetkako u nekoj drugoj varijanti utjecati jer ga prate šaroliko invest. pučanstvo, točnije oni koji se aktivno bave investiranjem. Teško je dokazivo, ali je moguće. Također, zabranjeno je laganje po forumima, a to neki ovdje konstatno rade, na ovoj ili bilo kojoj drugoj temi. Isto tako, ako ne znate, prevelikim pisanjem, omogućujete mnogim špekulantima ulazak i samim time oni postaju kočnica rasta, npr.
još uvijek čekam tvoju analizu petrokemije. Napiši i pozitivne i negativne strane pa da malo komentiramo.