Treba pustiti cartmanna neka samo piše šta hoče. U povijesti ove teme upravo kad on počne svojim intenzivnim interesom za Petrokemiju (čitaj: kakati) i negiranjem vrijednosti dionice, cijena istoj je počela neobjašnjivo/objašnjivo ići gore. On to dobro zna a i svi mi koji smo to imali prilike čitati. Kako je sam naveo u jednom nedavnom postu (prosjeci ulaza), on u biti smatra da je zakasnio s ulazom, pa sad radi šta radi. Neka ga……..[bye]
Jedino šta prihvaćam u njegovoj pisaniji je da njegovi napisi sigurno ne će utjecati na kretanje cijene ove dionice nego pozitivno poslovanje i potencijal firme, predstojeća privatizacija. Nakon privatizacije ništa neće biti isto! Svaki ulagać ima pravo to shvatiti prije ili kasnije, ovisno o vlastitim sposobnostima i znanju. Zato i postoji trgovanje na burzi………….
Ja o privatizaciji Petrokemije slušam već šesnaest godina, tako da bi bilo dobro navesti neki argument zašto misliš će to biti 2008. a ne 2.012.godine?
Petrokemija ovakva kakva je sad nema baš nekog prostora za rast ( da ne navodim sad razloge, od prevelikog broja zaposlenih, cijene plina pa nadalje )
NHF
Izgleda da smo gadno nekog razljutili……….prodao par komada po 272,01 kune. Na promet od 154 komada baš ništa ne znači. Ali netko bi želio “rimlljanima” veliki palež [proud]. Izgleda da je cartman toliko u pravu da komentari na forumu ne utječu na cijenu ali po meni utječu samo ili na nejake ili na osvetljive špekulante [rolleyes]
quote=mika]
prijatelju, jako pametno, naročito ovo da se s današnje točke gledišta moglo bolje uložiti. Bravo da si to zaključio i upozorio na to. Ne znam gdje bi saznao neke informacije o petrokemiji da ti ih ja nisam napisao, a ti tako. Svaka dionica može imati neželjen scenarij i za to mi ne treba tvoja briljantna pamet. Eto napravi ti analizu pozitivnih i negativnih strana ove dionice pa da malo komentiramo. Izanaliziraj bilancu, potencijal tržišta, trenutno poslovanje, napravi studiju poslovanja za idućih 15 godina i izračunaj stopu povrata. Čekam pa ćemo komentirat.
[/quote]
Mika, Mika, kaj se ljutiš!? Možda misliš da ne znam napraviti analizu, čitati bilance? Varaš se. Varaš se i kad misliš da je u bilance vjerujem. Puno sam ih “uštimal” prema tome kak je zahtijevao trenutak vremena. Ne kačim se ja za fundamente. Imam nos u kojeg se najviše pouzdam. Skužio si, ja sam kockar[cool].
Pogledaj malo tko je ljetos na sportskoj dignul u cugu 360K kuna. To bijah ja, prijatelju[smiley]
Nos mi govori da privatizacije 2008. neće biti. A ti me prijatelju uvjeri argumentima da hoće, pa ja netom dajem nalog na kupnju 1.000 komada.
Izgleda da smo gadno nekog razljutili……….prodao par komada po 272,01 kune. Na promet od 154 komada baš ništa ne znači. Ali netko bi želio “rimlljanima” veliki palež [proud]. Izgleda da je cartman toliko u pravu da komentari na forumu ne utječu na cijenu ali po meni utječu samo ili na nejake ili na osvetljive špekulante [rolleyes]
A gdje je odgovor? Nema ga, kao i obično kad se spomenu argumenti![yawn]
“Jest, samo ga treba razumjeti.”
kolega cartmann, meni se čini da vi sami sebe ne razumijete što pišete i uopće mi niste nešto previše argumentirani u vašim tvrdnjama.
ima puno boljih kolega na ovom forumu od kojih se da nešto naučiti (goran , mika & co ), malo proučite njihove tekstove , pa se onda javite sa nekim korisnijim info.
Vi kolega Falco razumijete samo ono sto zelite razumjeti.
Da sutra tvornica izgori – vi bi to razumjeli kao odlican znak za kupnju.
Vi kolega Falco razumijete samo ono sto zelite razumjeti. Da sutra tvornica izgori – vi bi to razumjeli kao odlican znak za kupnju.
pa i jest znak, ako pretpostavimo da će je brzo obnoviti i vratit na stare pute, ne daj bože da se to dogodi
Evo punih pola sata a da se nije nista napisalo .[angry] Dajte malo ,onako je danasnji dan bio dosadan.[wink]
I to srećom baš meni[thumbsup] Nažalost nije prošao cijeli nalog, još 9 komada “visi”, samo nek bude još tih “ljutih”[wink]
falco:
”
falco:
”
hvala gorane 8 na ovoj info.
također bih volio da nam cartmann svima objasni zašto stalno pljuva po ovoj dionici , a ima je u svom portfelju.
vrlo zanimljiv slučaj .
”
Odgovor ti pise na stranici 1109.
”
nije uopće odgovor na postavljeno pitanje .
”
Jest, samo ga treba razumjeti.
Ne pljuvam nego kritiziram price o “1000kn”, to sam radio i pocetkom 2007. pa su me napadali da pljuvam jer sam tvrdio da vrlo vjerojatno nece preko 1000kn do kraja godine. Sad ce pokazalo da sam bio u pravu, tj. nisam bio u pravu – govorio sam da ce biti na 350-380kn. A to je po tadasnjim “standardima” okarakterizirano kao “stalno pljuvanje”.
Kupio sam je u vrijeme korekcije jer smatram da su vrlo male sanse da cijena značajnije padne, ali ako i padne nije me previse briga jer cini vrlo mali dio portfelja. S druge strane na krilima opceg optimizma moze porasti s obzirom da vec dugo stagnira za razliku od slicnih dionica (npr. Dioki, Viro, luka ploce, itd..) cija cijena je znacajno porasla u proteklih par mjeseci (prije korekcije).
kolega cartmann, vaše postove pratim na PTKM već neko vrijeme, štoviše oni nisu nikada bili benigne prirode. sjećam se jednog (a vjerojatno ga možemo iskopati), išao je: “ako sam ‘srušio’ viktor lenac, sigurno ću i petrokemiju!!’. Zanimljivo je kako se od investitora koji je proricao bankrot ovom dioničku društvu, vrtite kao maca oko vruće kaše oko petrokemije.
kolega cartmann, vaše postove pratim na PTKM već neko vrijeme, štoviše oni nisu nikada bili benigne prirode. sjećam se jednog (a vjerojatno ga možemo iskopati), išao je: “ako sam ‘srušio’ viktor lenac, sigurno ću i petrokemiju!!’. Zanimljivo je kako se od investitora koji je proricao bankrot ovom dioničku društvu, vrtite kao maca oko vruće kaše oko petrokemije.
Ja srusio viktor lenac [shocked]
fino ste me nasmijali u ovaj kasni sat, siguran sam da ce te i druge dobro nasmijati, jedino sto bi moderator vas komentar mogao premjestiti u humor temu [smiley][smiley]