mislim da ce biti lock up-a a i nevidim bez obzira na kredite da ce biti kupljeno svih 12% dionica vdjeli smo samo kako je to bilo sa inom i ovaj post o ulasku talijana ima samo za dobro ptkm
niko nekomentira clanak u poslovnom o vukovaru i gradnji skladista za umijetna gnojiva
to je ko da ćopavi prosjak ide igrat lopte protiv Ronaldinja.
[
Ispravak teksta
Tamo se radi o mješaoni što je već otvoreno, ali pitanje samo odakle im je gnojivo kada je vlada RH zabranila uvoz nekvalitetnog gnojiva……………. Možda recimo gnojivo od PTKM………
Neka samo otvore……….[thumbsup]
Ako se dobro sjećam diskusije od prije nekoliko mjeseci o tom skladištu, radi se o gnojivu koje nema nikakve veze s kvalitetom koju isporučuje Petrokemija. Naime oni namjeravaju prodavati “mješavinu” raznih kemijskih komponenti i pakovano u vreče ili dr. Tehnologija koja nema veze s kvalitetom niti otapanjem niti efektom koji se dobiva gnojivom Petrokemije. Naime PTKM radi gnojiva koja u tehnološkom procesu već miješa u svakoj granuli (a ne zasebno kao razne sastojke stavljene u istu vreču ) [yawn]
Propisima koji su doneseni nedavno, takva kvaliteta uopče nebi smjela dolaziti u prodaju u RH! S obzirom na prometni položaj Vukovara možda imaju namjeru to isporučivati nekome “nizvodno”?
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/gasovod-juzni-potok-ipak-kroz-srbiju,4100.html
Mislim da nema razloga zabrinutosti.Sjetimo se samo zabrinutosti nasih trgovaca prije 4-5 godina cak je i emisija bila posvecena dolasku Metroa.Nedavno je najveci trgovacki lanac ALDI najavio odlazak iz hrvatske a sama situacija dakle konkurencija je natirala nase trgovce da ojacaju i budu konkurentni sto se i pokazalo.Mislim da su nasi ljudi u ovom slucaju seljaci navokli na kvalitrtan proizvod koji im pruza PTKM.[thumbsup]
BigBoss: ” Dakle petrokemija je ispod prosjeka.[thumbsup] ” Istina, bas zbog toga ce radnici PTKM imati vecu zelju sto prije prodati dobivene dionice nego npr. radnici HT-a ili INE cije su place u prosjeku vise nego radnika PTKM. Kad imas placu 6-7 tisuca kuna onda mozes cekati, ali ali ti je placa 2-3 tisuce, a kredit i minusi za vratom, prodat ces po principu “daj sto das”.
Pitanje “burzovnom magu”:
A što ako se postojeći djelatnici udruže i zajedno uknjiže kao ESOP u TOP 10 sa lock upom 5 godina gdje imaju pravo prodavati u slučaju preuzimanja (privatizacije) i sve to kupe na dugoročni krediti pa im se od plaće odbija cca 80-100 kn mjesečno.
Znamo da je većina bivših djelatnika Petrokemije ionako kupovala brand INA – R-A dionice.
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/gasovod-juzni-potok-ipak-kroz-srbiju,4100.html
Mislim da nema razloga zabrinutosti.Sjetimo se samo zabrinutosti nasih trgovaca prije 4-5 godina cak je i emisija bila posvecena dolasku Metroa.Nedavno je najveci trgovacki lanac ALDI najavio odlazak iz hrvatske a sama situacija dakle konkurencija je natirala nase trgovce da ojacaju i budu konkurentni sto se i pokazalo.Mislim da su nasi ljudi u ovom slucaju seljaci navokli na kvalitrtan proizvod koji im pruza PTKM.[thumbsup]
Znas kako to ide kod nas, svi viču da treba potjerat emmezettu, lidl, kaufland i sl. jer prodaju škart robu, a zatim odu kupovat tamo jer je jeftinije.
Raja je oduvijek bila takva i bit ce ubuduce.
PETINA:
”
”
Znas kako to ide kod nas, svi viču da treba potjerat emmezettu, lidl, kaufland i sl. jer prodaju škart robu, a zatim odu kupovat tamo jer je jeftinije.
Samo u ovom slučaju 60 % raje jei z vana, a od domaćih kupaca dobar dio otpada na Todorića . To može kupovati baka Dušanka iz Pačetina [tongue]
Vezano na privatizaciju Hrvatska vlada neće smjeti još dugo čekati. Sad je vrijeme prodaje kad je tvornica na vrhuncu poslovanja. Sektor hrane i vezano na to proizvodnje umjetnih gnojiva je izrazito interesantan i ukoliko se bude odugovlačilo nema sumnje da će Rusi ili netko drugi krenuti u izgradnju velike tvornice koja će proizvoditi minimalno 3 000 000 tona gnojiva. Gazprom radi mrežu plinovoda i petrokemija je u njihovim planovima važna karika te su zato i bili u tvornici. Izgradnja veće tvornice u ruskom vlasništvu i većeg kapaciteta ne bi bila dobra za Kutinu i onda bi se mogli slikati i Vlada i svi radnici u njoj. Rusi imaju plin i tu nitko ne može konkurirati. Dok je ptkm tu i ako uskoro bude tender nitko nema razloga graditi novu tvornicu nego kupiti ovu i proširiti kapacitete. Vjerujem da su ovih činjenica svjesni u Vladi i da će reagirati pravovremeno.
Privatizacija je jedino rješenje za ptkm, a pogotovo sad kad je poslovanje maestralno. Za svoj dio Vlada bi mogla uzeti najmanje 2,5 mlrd. kuna i više nikad ne imati problema sa poslovanjem ptkm. Vezano uz prodaju na kraju godine treba iskazati 100 milja kuna dobiti pa nek se kupci misle. Nadam se da će biti dovoljno pameti da se ovo odradi do kraja, a vrlo je jednostavno stvari posložiti u ovom trenutku.
živjeli.
U potpunosti se ne slažem s tobom
Možda će razliku u cijeni gledati bakice koje sade cvijeće na balkonu
Seljak će za razliku od njih gledati kvalitetu jer mu samo ona donosi veći rod odnosno veću zaradu
Upravo suprotno, bakica ce mozda pozeljeti nesto kvalitetnije za svoje cvijece, kazem, mozda.
Seljak gleda uštedjet svaku lipu jer kad se to skupi dobije fin iznos uštede u čarapi. U Splitu se prodavao petrokemijin gnoj i neko strano noname gnojivo koje je bilo jeftinije. Na 500 vreca tog jeftinijeg bi se prodala 1 vreca petrokemijinog, tako da covjek vise ne prodaje petrokemijino jer ga nitko ne kupuje.
To je realnost, isto kao i guzve ispred hipermarketa šrot robe i niske cijene, ostalo je utopija.
Goran8:
Seljak će za razliku od njih gledati kvalitetu jer mu samo ona donosi veći rod odnosno veću zaradu
IMHO i seljak će kupovati ono što je jeftinije.
Čitam vaše postove, sve OK i argumentirano, ali preoptimistično glede potencijala ove dionice, pa se svodi na “kibi dabi”. Pogledajte crobex krajem četvrtog mjeseca i danas, te usporedite vrijednost dionice tada i danas. Svaka čast onima kaj su upali na “onim” razinama. Danas je potrgovano 670 dionica. Niš!!! To mogu i ja kupit. Samo se održava likvidnost i nema interesa za ovu dionicu. Vidim da cartman dobro poznaje ovu problematiku. Razmišljanje o konkurenciji talijana, očekivanoj prodaji radničkih dionica na niskoj razini, dovodi me do odluke da se “istresem” i uložim pametnije.